Τουρκικά μέσα ενημέρωσης: Πιάσανε Έλληνα “κατάσκοπο”- Τι απαντά η Αθήνα

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης: Πιάσανε Έλληνα “κατάσκοπο”- Τι απαντά η Αθήνα
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες περί σύλληψης ενός ατόμου που διενεργούσε κατασκοπεία εις βάρος της Τουρκίας για λογαριασμό της Ελλάδας.…

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες περί σύλληψης ενός ατόμου που διενεργούσε κατασκοπεία εις βάρος της Τουρκίας για λογαριασμό της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν, επικαλούμενα πηγές της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, πρόκειται για έναν άντρα, Έλληνα υπήκοο, με το όνομα Μουχάμεντ Αμάρ Αμπάρα.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το άτομο αυτό ταξίδευε στην Τουρκία προσποιούμενος τον επιχειρηματία και συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και διεξήγαγε έρευνες σχετικά με Σύρους πρόσφυγες και Γκιουλενιστές επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Τις πληροφορίες αυτές, όπως σημειώνουν, τις παρέδιδε στην ΕΥΠ.

Από την πλευρά της η Αθήνα κάνει λόγο για ένα «χοντροκομμένο fake news».

«Ο ισχυρισμός περί Έλληνα πράκτορα που συνελήφθη από τη ΜΙΤ είναι χοντροκομμένο fake news», ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές εκθέτοντας για ακόμα μια φορά την Αγκυρα και τις (γνωστές) πρακτικές της. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Καθημερινής, πρόκειται όντως για Ελληνα πολίτη, ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Είχε, μάλιστα, υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

cnn/ photo pexels

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image