27.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕπενδύσειςΆγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων στην Πετρούπολη! Αντιδρούν στο ξαφνικό άνοιγμα δομής για...

Άγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων στην Πετρούπολη! Αντιδρούν στο ξαφνικό άνοιγμα δομής για αλλοδαπούς, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ροδόχρους ακμή & ήλιος: Πώς αποφεύγονται οι εξάρσεις; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Για τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνυφασμένες με την απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας. Όμως οι πάσχοντες από ροδόχρου ακμή αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη περίοδο με επιφυλακτικότητα ή φόβο, καθώς η ζέστη είναι ο κύριος λόγος έξαρσης των συμπτωμάτων τους. Ειδικά φέτος, που οι καύσωνες ήταν παρατεταμένης διάρκειας, αναζητούν τρόπους αποφυγής ή

Νέο ρωσικό σύστημα ανίχνευσης και αναγνώρισης εναέριων στόχων

Σύμφωνα με αναφορές από ρωσικές πηγές, η Ρωσική αεροπορία σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 με την ανάπτυξη ενός νέου αυτόνομου συστήματος προσδιορισμού στόχων με την ονομασία Yenisei. Το τελευταίο δεν είναι παρά ένα νέας τεχνολογίας σύστημα radar που θεωρείται state-of-the-art στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Το Yenisei αξιοποιεί την κλασική αρχή

meteo.gr: Το 37% των δασών της Αττικής κάηκε μέσα στα 8 τελευταία χρόνια

Το 37% των δασών της Αττικής κάηκε μέσα στα 8 τελευταία χρόνια Σύνταξη άρθρου: Κ. Λαγουβάρδος, Β. Κοτρώνη, Θ.Μ. Γιάνναρος, Γ. Κύρος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, 21:45   Εντυπωσιακά και ανησυχητικά αποτελέσματα προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 8 ετών (2017-σήμερα) στο ηπειρωτικό κομμάτι

Ο Justin Long θυμάται την αμήχανη στιγμή που τα “έκανε πάνω του” μετά από τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση στο Μεξικό που οδήγησε στο ατυχές περιστατικό.    Ο ηθοποιός του He’s Just Not That Into You εμφανίστηκε στο PIE με τον Kurt Sutter και την Katey Sagal την Τρίτη, 16 Ιουλίου, όπου μίλησε για τροφική δηλητηρίαση ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγο του, Kate Bosworth στο Μεξικό. Όπως είπε «Ήμασταν

Φωτιές στην Αττική: 649 πολίτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι), ενεργοποιήθηκε ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία
spot_imgspot_img

Τεταμένο ήταν το κλίμα χθες Δευτέρα κατά τη συγκέντρωση, ο χώρος της οποίας μετατράπηκε σε… ρινγκ, έξω από το κτίριο όπου θα μισθωθεί για να φιλοξενήσει ανήλικους αλλοπούς (ασυνόδευτα ανήλικα).

Όπως ανακοινώθηκε από τον τοπικό Δήμο:

«Θα πραγματοποιηθεί μετεγκατάσταση σε κτίριο ιδιώτη στην Πετρούπολη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων ηλικίας 12-18 ετών, τα οποία τώρα φιλοξενούνται σε αντίστοιχη δομή στα Σεπόλια. Για το ακίνητο η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την αρμόδια πολεοδομία να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του».

Κάτοικοι αντιδρούν και υποστηρίζουν πως τους έχουν φέρει προ τετελεσμένων!

Ο χώρος ο οποίος θα παραχωρηθεί για τη στέγαση αλλοδαπών ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες, μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.

«Και στο Πακιστάν πόλεμο έχουν;; Είναι κοντά το Πακιστάν; Ψεύτες», φώναξαν οι κάτοικοι, αντιδρώντας στην… επιχειρηματολογία υπέρ της φιλοξενίας αλλοδαπών στο συγκεκριμένο κτίριο.

Σήμερα 23 Ιουλίου, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα επεισόδια βγήκε η εξής ανακοίνωση από τον Δήμο Πετρούπολης:

«Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τη δημιουργία δομής Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Κ.Φ.Α.Α.) προσφυγόπουλων πραγματοποιήθηκε χθες (22/7), με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, με τη συμμετοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Τσιακίλου.

Να επισημάνουμε ότι για το θέμα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση νωρίτερα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας).

Αποδέχτηκαν σχετική πρόσκληση του Δημάρχου και παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Πετρούπολη» Στέφανος Βλάχος, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή Πετρούπολης» Μανώλης Συλλιγνάκης, και εκπρόσωπος της παράταξης «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης», από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο Δημήτρης Γεωργιάδης και εκπρόσωποι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «Ευρωπαϊκή Έκφραση».

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και της Μ.Κ.Ο. θα πραγματοποιηθεί μετεγκατάσταση σε κτίριο ιδιώτη στην Πετρούπολη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων ηλικίας 12-18 ετών, τα οποία τώρα φιλοξενούνται σε αντίστοιχη δομή στα Σεπόλια. Για το ακίνητο η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την αρμόδια πολεοδομία να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του.

Ως αιτία της μετεγκατάστασης προβλήθηκαν οι νέες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, οι οποίες χρηματοδοτούν μέσα από σχετικά προγράμματα τις Μ.Κ.Ο., σχετικά με τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών και τις προϋποθέσεις των κτιρίων φιλοξενίας.

Όπως ειπώθηκε σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν ως 30 παιδιά -κατά κύριο λόγο- από Συρία, Παλαιστίνη και Σομαλία σε κτίριο ιδιώτη. Η δομή σύμφωνα με τα λεγόμενα τους θα έχει τουλάχιστον 25 άτομα εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και 24ωρη φύλαξη με ευθύνη της Μ.Κ.Ο. Επιπλέον, γνωστοποίησαν ότι τα παιδιά δεν θα αλλάξουν σχολικό περιβάλλον αλλά θα συνεχίσουν να φοιτούν στα σχολεία που ήδη πηγαίνουν.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει τεθεί σε ισχύ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν υποχρεούται να υποβάλει Μελέτη Σκοπιμότητας στον Δήμο.

Καλούμε το λαό της Πετρούπολης να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του, αγκαλιάζοντας τα παιδιά αυτά που σε αυτήν την τρυφερή ηλικία βιώνουν το τραγικό ταξίδι του ξεριζωμού, εξαιτίας των πολέμων και της εξαθλίωσης. Ένοχες, και αυτές πρέπει να μπουν στο στόχαστρο, είναι οι αιτίες που τα αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τις ρίζες τους και η άγρια αντιμεναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τα αφήνει έκθετα σε δουλεμπορικά και άλλα κυκλώματα και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη να εξασφαλιστούν, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, όλοι οι όροι για την προστασία τους, με ενίσχυση των διαδικασιών της οικογενειακής επανένωσης, προγράμματα κοινωνικής ένταξης, πρόσβαση σε παιδεία και υγεία, φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό, καθεστώς προστασίας πριν και μετά από την ενηλικίωσή τους».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο, με τα αίματα να ανάβουν για τα καλά μετά το 6ο λεπτό.

ΦΩΤΟ αρχείου:eurokinissi

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img