34.9 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕπενδύσειςΔεν είναι μόνο στην Ευρώπη: Και στην Ιαπωνία ο αριθμός των αλλοδαπών...

Δεν είναι μόνο στην Ευρώπη: Και στην Ιαπωνία ο αριθμός των αλλοδαπών έσπασε όλα τα ρεκόρ!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ο FDA συγκάλεσε συνάντηση για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα

Ο FDA καλεί το κοινό να εγγραφεί στη δημόσια συνάντηση για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα. Οι κρατικές απαγορεύσεις ορισμένων χημικών πρόσθετων στα τρόφιμα αποτελούν πλέον αντικείμενο που παρακολουθείται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, καλώντας σε δημόσια συνεδρίαση με θέμα την Ανάπτυξη μιας ενισχυμένης συστηματικής διαδικασίας για την αξιολόγηση των χημικών ουσιών

Φωτιά στο Πήλιο: Ήχησε το «112» – Συνδράμουν επίγεια και εναέρια μέσα

Μεγάλη φωτιά «ξέσπασε» στο Πήλιο, το απόγευμα της Τρίτης (13/08), από αδιευκρίνιστη αιτία. Η φωτιά καίει στην περιοχή του Πλατανιά. Στο σημείο έσπευσαν κι επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Λίγο πριν από τις 18:00, εστάλη μήνυμα από το «112» στους

Αυστρία: Σχέδιο οι υπηρεσίες ασφαλείας να παρακολουθούν την επικοινωνία μέσω εφαρμογών μηνυμάτων

Σε ανάρτηση στο Χ, ο Νεχάμερ δήλωσε ότι παρουσιάζει πακέτο μέτρων για «αποφασιστική δράση κατά τρομοκρατικών ενεργειών», παραπέμποντας σε δημοσίευμα που αποκαλύπτει τα σχέδιά του για ενίσχυση των εγχώριων υπηρεσιών Πληροφοριών. Το δημοσίευμα της αυστριακής Kronen Zeitung στο οποίο παρέπεμψε ο Νεχάμερ παρουσίαζε τέσσερα σημεία, μεταξύ των οποίων να δοθεί στις υπηρεσίες ασφαλείας η ικανότητα

“Aποκεφαλισμός”, Δολιοφθορείς και Εθνοφύλακες Spetsnaz

Ρώσοι εθνοφύλακες. Με κόκκινο μπερέ μέλη των μονάδων Spetsnaz της Εθνοφρουράς. Στις 31 Αυγούστου, με διπλό πλήγμα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M, οι Ρώσοι κατέστρεψαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ουκρανικού Συγκροτήματος Μάχης στο μέτωπο του Ντονιέσκ μαζί με το Κέντρο Διαβιβάσεων της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Η ανακάλυψη του Κέντρου Επιχειρήσεων επετεύχθη μέσω εντοπισμού των μεταδόσεων επικοινωνιών.

Δήμος Βιάννου – Ηράκλειο: Τοποθετεί πινακίδες με κωδικούς QR σε 50 σημεία με πληροφορίες για τα αξιοθέατα

Η δημοτική αρχή μάλιστα παρέλαβε και θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην τοποθέτηση, με την ενέργεια αυτή να αποτελεί για την περιοχή μια σημαντική πιλοτική δράση με πρόθεση στη συνέχεια, αυτή να επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό, αλλά και να αυξηθούν τα σημεία τοποθέτησης πινακίδων με QR codes. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για πινακίδες, οι οποίες
spot_imgspot_img

Ο αριθμός των αλλοδαπών οι οποίοι ζουν μόνιμα στην Ιαπωνία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα κι αποκάλυψαν επίσης τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση των Ιαπώνων κατοίκων που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα έχει ανακοινώσει πολιτικές που ελπίζει πως θα φέρουν αύξηση των γεννήσεων, καθώς προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται πλέον «στο όριο» των δυνατοτήτων «να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως κοινωνία».

Η κυβέρνησή του αναθεώρησε εξάλλου τις πολιτικές της χώρας ως προς τη μετανάστευση, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η εγκατάσταση αλλοδαπών εργαζομένων στο αρχιπέλαγος.

Την 1η Ιανουαρίου, η Ιαπωνία μετρούσε 3,32 εκατ. ξένους μόνιμους κατοίκους.

Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 11% σε ετήσια βάση κι αποτελεί ρεκόρ αφότου άρχισε να συγκεντρώνει δεδομένα το υπουργείο Εσωτερικών, το 2013.

Οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι αποτελούν πλέον το 2,7% του πληθυσμού της Ιαπωνίας, που φθάνει συνολικά τους 124,9 εκατ. ανθρώπους.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας αποδίδουν την αύξηση των ξένων στην άρση των αυστηρών περιορισμών που είχαν τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, που επέτρεψε την επιστροφή φοιτητών και ξένων εργαζομένων, συχνά στο πλαίσιο προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο αριθμός των Ιαπώνων που ζουν μόνιμα στη χώρα μειώθηκε σε 121,6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου, δείχνουν τα επίσημα δεδομένα, με άλλα λόγια κατά 861.237 σε σύγκριση με το 2023. Πρόκειται για τη 15η συναπτή μείωσή του σε ετήσια βάση — και τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img