19 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕπενδύσειςΗ Σουηδία προσπαθεί απεγνωσμένα να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που φιλοξενεί

Η Σουηδία προσπαθεί απεγνωσμένα να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που φιλοξενεί

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Novartis: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων

Τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis αποκαλύπτονται στο έγγραφο της Οικονομικής Εισαγγελίας. Παράλληλα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, αναστέλλεται επίσης και κάθε προστασία των μαρτύρων από ποινικές διώξεις. Η απόφαση προκάλεσε ήδη πολιτικές αντιδράσεις, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να δηλώνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την αποκάλυψη της σκευωρίας. Υπερθεμάτισαν

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Καθυστερήσεις έως και 30′ στην Αττική Οδό – «Βράζει» το κέντρο της Αθήνας

Στο «κόκκινο» είναι η κίνηση αυτή την ώρα σε αρκετά σημεία της Αττικής Οδού. Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται αυτή την ώρα: στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 25΄-30΄από κόμβο Φυλής έως κόμβο Κύμης. Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα: - 20΄-25΄από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Κηφισίας, - 10΄-15΄ Περιφ. Υμηττού από κόμβο Πλακεντίας έως Κηφισίας. Καθυστερήσεις στο ρεύμα

Η Χαμάς πρόθυμη να απελευθερώσει ομήρους – Δύο Ρώσοι υπήκοοι θα είναι οι πρώτοι

Δύο Ρώσοι υπήκοοι που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν προτεραιότητα για τη Χαμάς να απελευθερωθούν, στην περίπτωση που συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη Μόσχα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης, υποστήριξε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να δώσει προτεραιότητα

Πειραιάς: Συνελήφθη αστυνομικός που ζητούσε από γυναίκα… «χαρτζιλίκι» για να τη γλιτώσει από μήνυση

Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στον Πειραιά με πολλές αποσπάσεις και στη Μύκονο, συνελήφθη έπειτα από κατηγορία γυναίκας πως κατάφερε να της αποσπάσει χρήματα, ενώ μαζί με εκείνον κατηγορείται και η σύντροφός του. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων και ύστερα από καταγγελία γυναίκας, ο αστυνομικός υποσχόταν σε πολίτη ότι θα παρέμβει έτσι ώστε

Ανάκληση της… ανάκλησης λόγω λάθους στην εργαστηριακή ανάλυση – Συμβαίνουν και αυτά…

Πολλές φορές τα ευρήματα εργαστηριακών αναλύσεων οδηγούν σε λανθασμένα αποτελέσματα. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων, οι δοκιμές τροφίμων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς μπορούν να εντοπίσουν τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία και να καθορίσουν περιεκτικότητα συγκεκριμένων χημικών ουσιών και παθογόνων βακτηρίων στα τρόφιμα. Η ακρίβεια των αποτελεσμάτων των δοκιμών είναι σίγουρα κρίσιμη για
spot_imgspot_img

Οι πόροι αυτοί θα συμβάλλουν, από το 2024 ως το 2028, στην ανάπτυξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών προκειμένου «να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση προς τη Σουηδία και την ΕΕ», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μπέντζαμιν Ντούσα, υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια, η μακροπρόθεσμη βοήθεια για την ανάπτυξη καθώς και η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα συνδυαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βαθιές αιτίες των αναγκαστικών εκτοπισμών και της παράτυπης μετανάστευσης», υπογράμμισε ο Λούντβιχ Άσπλινγκ, εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης του ακροδεξιού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών (SD) που στηρίζει την κυβέρνηση συνασπισμού της Σουηδίας.

Η Στοκχόλμη προβλέπει να αφιερώνει συνολικά 56 δισεκ. κορώνες ετησίως από το 2026 ως το 2028 για την αναπτυξιακή βοήθεια, με σχεδόν το μισό ποσό να πηγαίνει στην Ουκρανία.

Ένα ποσό τριών δισεκ. κορωνών θα δαπανηθεί για την ενίσχυση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, ενισχύοντας τις τοπικές υποδομές στις χώρες καταγωγής και διέλευσης, όπως τα κέντρα υποδοχής.

Στόχος είναι επίσης «να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν δουλειά, να τους προσφέρουμε κοινωνικοψυχολογική βοήθεια ή να τους προτείνουμε επαγγελματική εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Άσπλινγκ.

Η σουηδική κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να καταπολεμήσει τη διακίνηση μεταναστών και το δουλεμπόριο κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών.

«Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα να συνδέσουμε τη μεταναστευτική με την αναπτυξιακή πολιτική», τόνισε ο Άσπλινγκ.

Ο επικεφαλής του μπλοκ των συντηρητικών Ουλφ Κρίστερσον κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας και να αναλάβει την πρωθυπουργία τον Οκτώβριο του 2022 με τη στήριξη των Σουηδών Δημοκρατών, αφού συμφώνησε να μειώσει σημαντικά τη μετανάστευση.

Το SD ήταν δεύτερο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2022, συγκεντρώνοντας το 20,5% των ψήφων.

Η Σουηδία έχει αυστηροποιήσει τη μεταναστευτική της πολιτική τα τελευταία χρόνια, περιορίζοντας το δικαίωμα των μεταναστών να επανενωθούν με την οικογένειά τους και αυξάνοντας το ποσό του ελάχιστου μισθού που θα πρέπει να λαμβάνουν οι μετανάστες εκτός ΕΕ ώστε να μπορεί να τους χορηγηθεί άδεια εργασίας.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η σουηδική κυβέρνηση πρότεινε να αυξηθεί κατά πολύ το 2026 η βοήθεια που παρέχεται στους μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, με το ποσό να φτάνει έως τα 30.000 ευρώ κατ’ άτομο.

ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EFE photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img