33.5 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕπενδύσειςΣάλος στις ΗΠΑ με πρόγραμμα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών λίγο πριν τις εκλογές!

Σάλος στις ΗΠΑ με πρόγραμμα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών λίγο πριν τις εκλογές!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Άνω άκρο & θερινά σπορ: Πώς να αποτρέψετε τους τραυματισμούς – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Αύξηση των τραυματισμών στον ώμο και τον αγκώνα παρατηρείται το καλοκαίρι, λόγω της λαχτάρας των περισσοτέρων να κάνουν πάρα πολλά, πολύ σύντομα, μετά από πολλούς μήνες αδράνειας.  Εκείνοι που τους χειμερινούς μήνες η σωματική άσκηση περιελάμβανε μερικά τεντώματα στον… καναπέ, κινδυνεύουν περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για όσους πήγαιναν πού και πού στο γυμναστήριο ή

Προέλαση σε Προκόφσκ, Τορέσκ και Βουλεντάρ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολοκληρωτικά την οχυρή πόλη Νιού Ιόρκ, 10 χλμ. νότια της επίσης οχυρής πόλης Τορέσκ, η οποία πλέον αποκόπτεται από τον νότο την στιγμή που βρίσκεται εν αναμονή μεγάλης επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια του Τορέσκ και ετοιμάζουν επίθεση σε ευρύ μέτωπο, έχοντας το πλεονέκτημα

Μέχρι πόσους καφέδες την ημέρα μπορούμε να πίνουμε;

Το γνωρίζατε ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων; Νέα έρευνα καταγράφει ότι ο πολύς καφές δυσκολεύει την καρδιά μας! Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ακόμη και σε κατά τα άλλα υγιή άτομα. «Η τακτική

Σήμα κινδύνου από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν»

Σχεδόν 18.000 κεραυνοί κατεγράφησαν τις τελευταίες ώρες στην δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της στην βορειοδυτική Ελλάδα. Τις επόμενες ώρες ισχυροί κεραυνοί, έντονες βροχές και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, την Πιερία, την Χαλκιδική και την Καβάλα. Παρόμοιο θα είναι

Τι καιρό θα κάνει το φθινόπωρο: Αναλυτική πρόβλεψη για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο

Σε μια αναλυτική παρουσίαση του καιρού που αναμένεται για ολόκληρο το ερχόμενο φθινόπωρο προέβη το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Σεπτέμβριος αναμένεται πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα, παρόμοια κατάσταση και τον Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο επιτέλους θα βρέξει! Σεπτέμβριος 2024 Θερμότερος των κανονικών στο μεγαλύτερο μέρος της
spot_imgspot_img

Ο Μιγκέλ Αλεμάν, ένας 39χρονος που ήρθε στις ΗΠΑ από το Μεξικό σε ηλικία 4 ετών, είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν ότι θα πάρουν «πράσινη κάρτα» και θα πολιτογραφηθούν Αμερικανοί πολίτες μέσω ενός νέου προγράμματος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν το οποίο ξεκίνησε σήμερα.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Δημοκρατικού προέδρου για να παράσχει νομική προστασία σε μετανάστες που μπήκαν παράτυπα στη χώρα, παντρεύτηκαν με Αμερικανούς πολίτες και κατοικούν στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αναγάγει την παράτυπη μετανάστευση σε επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας τους, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

«Όλη μου η οικογένεια είναι εδώ», είπε ο Αλεμάν, ένας από τους δεκάδες μετανάστες από το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ και τις Φιλιππίνες που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα από τον «Συνασπισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών» στο Λος Άντζελες.

Το πρόγραμμα Keeping Families Together («Κρατώντας ενωμένες τις οικογένειες») είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο και αφορά περίπου 500.000 συζύγους Αμερικανών πολιτών που κατοικούσαν στις ΗΠΑ επί τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι τις 17 Ιουνίου. Από το ίδιο πρόγραμμα μπορούν να επωφεληθούν περίπου 50.000 παιδιά κάτω των 21 ετών, εφόσον ο ένας γονέας του είναι Αμερικανός πολίτης.

Ο Μπάιντεν παρουσίασε το πρόγραμμα προτού να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, τον Ιούλιο.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που αναμένεται ότι θα λάβει και επίσημα το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος αυτήν την εβδομάδα, επικρίνεται δριμύτατα από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της στις εκλογές, τον Ντόναλντ Τραμπ, για τον «αριθμό ρεκόρ» μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα αφού ανέλαβε την προεδρία ο Μπάιντεν το 2021.

Η Χάρις από την πλευρά της επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων δεν πέρασε από τη Γερουσία, λόγω των αντιρρήσεων του Τραμπ. Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της στην Αριζόνα και τη Νεβάδα αυτόν τον μήνα η Χάρις ζήτησε να υπάρξει «ένα μονοπάτι προς την πολιτογράφηση» των μεταναστών που έχουν «κερδίσει» αυτό το δικαίωμα.

Η εκπρόσωπος του Τραμπ Κάρολιν Λίβιτ είπε τον Ιούνιο ότι το πρόγραμμα πολιτογράφησης παρέχει «μαζική αμνηστία» και επανέλαβε τη δέσμευση του Ρεπουμπλικάνου ότι θα απελάσει τεράστιο αριθμό παράτυπων μεταναστών, εφόσον επανεκλεγεί.

Το πρόγραμμα Keeping Families Together επιτρέπει στους μετανάστες συζύγους να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άδεια μόνιμης εγκατάστασης χωρίς να φύγουν από τις ΗΠΑ. Διαφορετικά, θα έπρεπε να φύγουν από τη χώρα για πολλά χρόνια, μέχρι να τους επιτραπεί να επιστρέψουν. Ένας σύζυγός που παίρνει «πράσινη κάρτα» μπορεί στη συνέχεια να αιτηθεί να πολιτογραφηθεί Αμερικανός πολίτης σε τρία χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανόν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τη νομιμότητα του προγράμματος.

Η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην πολιτογράφηση ορισμένους από τους μετανάστες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα DACA του Μπαράκ Ομπάμα το 2012. Εκείνο το πρόγραμμα παρείχε άδειες εργασίας σε μετανάστες που έφτασαν παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι.

Ο Τραμπ επιχείρησε να τερματίσει το DACA κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (2017-21) αλλά τον μπλόκαρε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img