32.9 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΧαλκιδική: «Μας είπαν ότι ήπιε λίγο νεράκι» λέει ο πατέρας της 8χρονης...

Χαλκιδική: «Μας είπαν ότι ήπιε λίγο νεράκι» λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε κατασκήνωση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καρέ καρέ η διάσωση 63χρονης Αμερικανίδας από Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας vid

Βίντεο από την αερομεταφορά της που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Πολεμικής Αροπορίας στο ” Χ “. Δείτε το video: ➡️Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε 63χρονη Αμερικανίδα τραυματία πεζοπόρο από το καταφύγιο «Ζολώτα», στο όρος Όλυμπος και τη μετέφερε στο Λιτόχωρο. ➡️On Monday, August

Οι Ρώσοι εξουδετερώνουν πυρομαχικά διασποράς κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, vid

Μια ομάδα μηχανικών και αναγνώρισης από τη Rosgvardiya (Ρωσική Εθνοφρουρά) εξουδετέρωσε πυρομαχικά διασποράς που βρέθηκαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Kursk στην περιοχή Kurchatovsky της περιοχής. photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Εμπρησμός στα “ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗ”: Η τρομοκρατική επίθεση με το πρόσχημα της ευζωίας των ζώων… Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η διατροφική αλυσίδα, οι ΜΚΟ, η παγκόσμια ελληνική πρωτιά και η αλήθεια. Του Γιάννη Ζαμπετάκη* Μέχρι σήμερα ο όρος “food terrorist” αφορούσε επιθέσεις με σκόπιμη μόλυνση τροφίμων. Σήμερα (ίσως για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο) είδαμε μία άλλη διάσταση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εταιρείας τροφίμων. Δράστες της φωτιάς στη μεγαλύτερη εταιρεία αυγών της Β. Ελλάδας

Καλιφόρνια: Αντιδράσεις για ν/σ που βοηθά παράτυπους μετανάστες να λάβουν δάνεια για αγορά κατοικίας

Το νομοσχέδιο που εισήγαγε ο βουλευτής Joaquin Arambula (D-Fresno) θα χορηγούσε σε ορισμένους μετανάστες χωρίς έγγραφα την επιλεξιμότητα να υποβάλουν αίτηση στο κρατικό πρόγραμμα στεγαστικού δανείου Dream for All. Το πρόγραμμα είναι επί του παρόντος διαθέσιμο σε αγοραστές πρώτης κατοικίας χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στην Καλιφόρνια και το νομοσχέδιο του Arambula στοχεύει να το ανοίξει

Καιρός: Πρόβλεψη Καλλιάνου – «Έρχονται 100 δύσκολες ώρες – Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Μεγάλη προσοχή από όλους ζήτησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για το κύμα αστάθειας που έρχεται τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον κύριο Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως τον προβληματίζει η έντονη αστάθεια που δείχνει να έχει το φαινόμενο.
spot_imgspot_img

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πατέρας της 8χρονης Αγγελικής η οποία πνίγηκε την Τρίτη (13/8) σε πισίνα κατασκήνωσης στην περιοχή της Κρυοπηγής Χαλκιδικής.

Ο Χρήστος Καζάζης μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στις τραγικές στιγμές που βίωσε ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια όταν δέχθηκε τηλεφώνημα το οποίο αφορούσε την 8χρονη κόρη του.

«Μας τηλεφώνησαν από την κατασκήνωση περίπου στις 16.01 και παραξενευτήκαμε καθώς γνωρίζαμε ότι αυτή είναι ώρα φαγητού για τα παιδιά. Το σηκώνουμε και ρωτούν: “Είστε η μητέρα της Αγγελικής;”. Όταν απαντήσαμε καταφατικά μας είπαν πως “η Αγγελική ήπιε λίγο νερό”. Στη συνέχεια αυτός που μας πήρε, έκανε μια παύση και έπειτα πρόσθεσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του» δήλωσε ο πατέρας της Αγγελικής.

Όταν οι γονείς ετοιμάστηκαν να ξεκινήσουν για την κατασκήνωση, δέχθηκαν νέο τηλεφώνημα από τους υπεύθυνους οι οποίοι τους ζητούσαν να μην ξεκινήσουν καθώς το παιδί μεταφερόταν στο ΑΧΕΠΑ: «Στο δρόμο που ξεκινήσαμε μας λένε “μην ξεκινάτε. Το παιδί έχει διασωληνωθεί και φεύγει για το ΑΧΕΠΑ”. Ξεκινήσαμε πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και περιμέναμε να έρθει» πρόσθεσε ο κ. Καζάζης.

«Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις από τα άτομα της κατασκήνωσης» ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης

Σημειώνεται ότι στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε το 8χρονο κορίτσι προέβη τη Δευτέρα (19/8) η αρμόδια περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Κασσάνδρας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των πισίνων της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πισίνα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016, η οποία καθορίζει τα κριτήρια για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img