29.3 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΓαλλία: Συγκλόνισε η Ζιζέλ στο δικαστήριο για τους βιασμούς  – «Με αντιμετώπιζαν...

Γαλλία: Συγκλόνισε η Ζιζέλ στο δικαστήριο για τους βιασμούς  – «Με αντιμετώπιζαν σαν πάνινη κούκλα, σαν μια σακούλα σκουπιδιών» 

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μέθοδος FLACS: Πώς αντιμετωπίζει τον καταρράκτη – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ο καταρράκτης είναι μία από τις κυριότερες παθήσεις που προσβάλλουν την όραση. Όλοι, ανεξαρτήτως φύλου ή φυλής, κάποια στιγμή σε προχωρημένη ηλικία, ενδέχεται να παρουσιάσουν καταρράκτη. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2030 την περαιτέρω αντιμετώπιση της πάθησης με αύξηση των επεμβάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 30%.

Νέο “πακέτο” εκσυγχρονισμού του M-60A1 από το Ιράν

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ιράν παρουσίασε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του κλασικού άρματος μάχης M-60A1 που διαθέτει στο οπλοστάσιο του. Πολλές λεπτομέρειες γύρω από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού δεν γίνανε γνωστές, πάντως δια γυμνού οφθαλμού το άρμα διατηρεί το πυροβόλο M68 των 105 χλστ και τον αερόψυκτο κινητήρα Continental AVDS-1790-2 V12

Νοθεία “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Απαγορεύτηκε η άσκηση επαγγέλματος σε 5 εργαζομένους στο γαλακτοκομείο

Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση μεγάλης νοθείας γαλακτοκομικών στην Ιταλία. Μετά την αναστολή λειτουργίας της μονάδας γαλακτοκομικών που ανήκει στον τρίτο μεγαλύτερο ιταλικό όμιλο γαλακτοκομικών προϊόντων, Fattorie Marchigiane di Colli al Metauro και την  κατάσχεση 200 τόνων γάλακτος και γαλακτοκομικών λόγω νοθείας, τώρα με νέα εισαγγελική εντολή απαγορεύτηκε σε πέντε εργαζομένους που εργάζονταν στην εγκατάσταση όταν

«Έβρασε» η Ελλάδα τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο – Το θερμότερο καλοκαίρι στα χρονικά

Στα ύψη ήταν το θερμόμετρο για το καλοκαίρι του 2024 κατατάσσοντάς το ως το θερμότερο στα χρονικά για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo – Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το καλοκαίρι 2024 στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας

Καιρός – Μαρουσάκης: Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή σε μεγάλο τμήμα της χώρας, αφού βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την βορειοδυτική Ελλάδα. Το σκηνικό του καιρού παρουσιάζει νέα μεταβολή με κακοκαιρία που πλησιάζει τη χώρα μας και τις αμέσως επόμενες ώρες θα χτυπήσει με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τον
spot_imgspot_img

Η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που ναρκωνόταν από τον πρώην πλέον σύζυγό της με σκοπό να τη βιάζουν άλλοι άνδρες, κατέθεσε ότι  «με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα, μια σακούλα σκουπιδιών».

Στην πρώτη της φορά που κατέθεσε στη δίκη, η Ζιζέλ είπε στο δικαστήριο της γαλλικής πόλης Αβινιόν πώς ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε βιντεοσκοπήσει τους βιασμούς από δεκάδες άνδρες.

«Για μένα, όλα καταρρέουν», είπε. «Πρόκειται για σκηνές βαρβαρότητας, βιασμού».

Ο δικηγόρος της, Στεφάν Μπαμπονό, δήλωσε ότι επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά της με τον ίδιο τρόπο που επέμενε η δίκη να γίνει δημόσια.

«Είναι ανυπόφορο», είπε. «Έχω τόσα πολλά να πω που δεν ξέρω πάντα από πού να ξεκινήσω».

Ο πρώην σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, και άλλοι 50 άνδρες – ηλικίας 22 έως 70 ετών, μεταξύ των οποίων ένας πυροσβέστης, ένας δημοσιογράφος και ένας δεσμοφύλακας – δικάζονται με την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία. Αν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 50 χρόνια και είχε τρία παιδιά. Ζούσαν σε μια μικρή πόλη στην Προβηγκία αφού συνταξιοδοτήθηκαν – μέχρι που η ζωή της διαλύθηκε στα τέλη του 2020.

Ένας σεκιούριτι έπιασε τον Ντομινίκ Πελικό να τραβάει φωτογραφίες κάτω από γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ, οδηγώντας τους ερευνητές να ψάξουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του. Ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άνδρες που εμφανίζονταν να βιάζουν τη Ζιζέλ στο σπίτι τους, ενώ εκείνη φαινόταν αναίσθητη.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι οι κακοποιήσεις άρχισαν το 2011 και ότι εκείνη δεν θυμόταν ότι βιάστηκε.

Εγκατέλειψε τον σύζυγό της αφού η αστυνομία της έδειξε κάποιες από τις εικόνες και δήλωσε έκτοτε, σύμφωνα με το Sky News: «Δεν έχω πλέον ταυτότητα… Δεν ξέρω αν θα ξαναφτιάξω ποτέ τον εαυτό μου».

Η αστυνομία βρήκε μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο άντρας της σε ένα chat room με την ονομασία «χωρίς εκείνη να το γνωρίζει», στα οποία προσκαλούσε άνδρες να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη σύζυγό του. Ο ιστότοπος, ο οποίος χρησιμοποιούνταν συνήθως από εγκληματίες, έχει έκτοτε κλείσει.

Θυσιάστηκε στο βωμό της ακολασίας

Κατά τη διάρκεια προηγούμενης ανάκρισης, ο Πελικό είπε στους ανακριτές ότι οι άνδρες που προσκαλούσε στο σπίτι του ζευγαριού έπρεπε να ακολουθούν ορισμένους κανόνες, όπως να μην μιλούν δυνατά και να μην φορούν άρωμα ή να μυρίζουν καπνό.

Μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν μέχρι και μιάμιση ώρα παρκαρισμένοι σε κοντινό σημείο για να δράσει πλήρως το φάρμακο.

«Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας», είπε η Ζιζέλ Πελικό. «Με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα κουρέλι, σαν μια σακούλα σκουπιδιών».

Η Ζιζέλ είπε στο δικαστήριο ότι ελπίζει η κατάθεσή της να βοηθήσει να γλιτώσουν άλλες γυναίκες από παρόμοιες δοκιμασίες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img