29.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαHellenic Train για παράσυρση γυναίκας στη Λιβαδειά: «Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί...

Hellenic Train για παράσυρση γυναίκας στη Λιβαδειά: «Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης στο Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν ο 25χρονος και η σύντροφός του

Την ερχόμενη Τρίτη (10/9) πήραν προθεσμία να απολογηθούν ο 25χρονος Σύρος και η σύντροφός του, για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 13χρονης κόρης της γυναίκας στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το cretalive, σε βάρος του 25χρονου από τη Συρία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού. Κακουργηματική είναι και η δίωξη για

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προχώρησε σε νέους διορισμούς προσώπων στο γραφείο του

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε σήμερα ως εξωτερικό σύμβουλο για στρατηγικές υποθέσεις τον Ολεξάντρ Καμίσιν, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός αρμόδιος για την παραγωγή όπλων, με διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας. Ο Καμίσιν, που ήταν υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών και αρμόδιος για την παραγωγή όπλων, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ενός

Κινήσεις πανικού: Έτσι νομίζουν ότι θα σταματήσουν τους Ρώσους στη Β. Ευρώπη, vid

Η Λιθουανία ενίσχυσε την άμυνά της κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία εγκαθιστώντας αντιαρματικά φράγματα γνωστά ως «δόντια του δράκου». Αυτές οι «πυραμίδες» από σκυρόδεμα, που αναπτύχθηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι στρατηγικά τοποθετημένες κοντά στη γέφυρα Queen Louise, η οποία συνδέει τη Λιθουανία με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Β.Ζελένσκι διορίζει νέους υπουργούς και συμβούλους: «Θέλουν νέα ενέργεια στην κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε σήμερα ως εξωτερικό σύμβουλο για στρατηγικές υποθέσεις τον Ολεξάντρ Καμίσιν, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός αρμόδιος για την παραγωγή όπλων, με διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας. Ο Καμίσιν, που ήταν υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών και αρμόδιος για την παραγωγή όπλων, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ενός ευρύ ανασχηματισμού στην Ουκρανία.

«Είμαι καλύτερος από σένα»: Αξιολόγηση της αισιόδοξης προκατάληψης μεταξύ των κυνηγών

Η υπερβολική αισιοδοξία των κυνηγών ενέχει σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας τροφίμων. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, οι καταναλωτές εκτιμούν το κρέας από κυνήγι άγριων θηραμάτων (HWGM) και το αντιλαμβάνονται ως πιο υγιεινό, θεωρώντας ότι έχει ένα βέλτιστο διατροφικό προφίλ, αλλά η κατανάλωσή του μπορεί να τους εκθέσει σε ορισμένους κινδύνους. Και δεν κινδυνεύουν μόνο οι
spot_imgspot_img

Η Hellenic Train, εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό με τρένο που παρέσυρε γυναίκα με τα παιδιά της στη Λιβαδειά.

Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄ αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας».

Πώς συνέβη το περιστατικό με το τρένο

Υπενθυμίζεται πως το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (7/9) στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιβαδειάς, όταν γυναίκα «σφηνώθηκε» στις πόρτες προσπαθώντας να βγει από το τρένο, το οποίο ξεκινώντας την παρέσυρε για κάποια μέτρα στις αποβάθρες.

Οι πόρτες έκλεισαν ξαφνικά πάνω στην γυναίκα, με το ένα από τα τρία παιδιά της στην αγκαλιά, εγκλωβίζοντάς την στη θέση της.

Όταν τελικά ξεκίνησε το τρένο, άρχισε να σέρνει τη γυναίκα κατά μήκος της τσιμεντένιας πλατφόρμας για πολλά μέτρα. Στο περιστατικό υπήρξε μάρτυρας ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το τρένο

Ο ίδιος έτρεξε πίσω από την αμαξοστοιχία, φωνάζοντας στον οδηγό να σταματήσει. Στην συνέχεια, αφού το τρένο σταμάτησε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε τραυματιστεί ελαφρά, αλλά είχε υποστεί σοκ.

Το τρένο ωστόσο συνέχισε την πορεία του προς Θεσσαλονίκη, με το ένα από τα παιδιά της γυναίκας εγκλωβισμένο μέσα. Αναγκάστηκε να σταματήσει στον επόμενο σταθμό μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, «ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελέα της Λιβαδειάς, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λιβαδειάς, αλλά και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών για το περιστατικό».

Ο ίδιος περιγράφει πως δέχτηκε απειλές από το προσωπικό του τρένου ότι θα κατηγορηθεί για παρακώλυση συγκοινωνιών και ότι καθυστερεί την αναχώρηση του τρένου όταν ζήτησε να ακινητοποιηθεί το τρένο.

Ο μηχανοδηγός και ο επόπτης της αμαξοστοιχίας έχουν συλληφθεί, προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img