22.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΗλεία: Βούλγαρος εξαπατούσε ανυποψίαστα άτομα παριστάνοντας γιατρούς και αστυνομικούς

Ηλεία: Βούλγαρος εξαπατούσε ανυποψίαστα άτομα παριστάνοντας γιατρούς και αστυνομικούς

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας. Η σαλμονέλωση είναι μια τροφιμογενής ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο της Salmonella. Παρά την παγκόσμια βελτίωση στις παραγωγικές πρακτικές και στα μέτρα πρόληψης και επιτήρησης, η σαλμονέλωση παραμένει μείζον πρόβλημα σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ιράν: «Είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε στο Ισραήλ» – Β.Πούτιν: «Η σφαγή στην Γάζα γίνεται για να πλουτίζουν οι “οπλάδες” των ΗΠΑ»

Το Ιράν διακηρύσσει ότι είναι έτοιμο «να αντεπιτεθεί ακαριαία με χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες στο Ισραήλ» 48 ώρες πριν την συνάντηση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν με τον Ιρανό θρησκευτικό ηγέτη Αγιατολάχ Χαμενεΐ στο Καζακστάν και τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι «Τους ανησυχεί η εμβάθυνση της σχέσης της Ρωσίας με έναν αναγνωρισμένο ταραχοποιό όπως το Ιράν».

27χρονη από την Κέρκυρα αποκαλύπτει: «Η μάνα μου ήξερε αυτούς τους άνδρες και τους έφερνε για να με βιάζουν»

Σε αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα (09/10) η 27χρονη από την Κέρκυρα,  η οποία έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 12 χρονών, μιλώντας σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή. Συγκεκριμένα, η 27χρονη δήλωσε ότι: «Η μάνα μου τους ήξερε αυτούς τους άνδρες και τους έφερνε εκείνη για να με βιάζουν, με σκότωνε στο ξύλο. Έπαιρνε λεφτά από αυτούς. Δεν τους θυμάμαι

ΗΠΑ: Προειδοποίησαν το Ισραήλ να μην προβεί σε επίθεση στον Λίβανο ανάλογη με αυτή της Γάζας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν σήμερα το Ισραήλ να μην προβεί σε οποιαδήποτε επίθεση στον Λίβανο η οποία θα “μπορούσε να μοιάζει” με αυτό που συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας. “Λέω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει στρατιωτική δράση στον Λίβανο που θα μπορούσε να μοιάζει με τη Γάζα και το αποτέλεσμα της οποίας

Ουκρανία: «Χτυπήσαμε ρωσική αποθήκη με 400 Shahed με πύραυλο Neptune»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέστρεψαν αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν αρκετές εκατοντάδες επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη νότια Ρωσία. Οι ουκρανικές δυνάμεις “επιτέθηκαν σε αποθήκη μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed κοντά στο Οκτιάμπρσκι στη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ. Περίπου 400 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φυλάσσονταν εκεί”, έγραψε ο ουκρανικός στρατός σε μήνυμά του στην εφαρμογή ανταλλαγής
spot_imgspot_img

Στη σύλληψη ενός 58χρονου Βούλγαρου προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία καθώς φέρεται να εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε Ηλεία και Αχαΐα.

Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, 0 58χρονος παρίστανε κάποιες φορές τον γιατρό και κάποιες φορές τον αστυνομικό όταν έπαιρνε τηλέφωνο τα θύματά του, λέγοντάς τους ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα.
Για αυτό το λόγο, έπρεπε οι συγγενείς των υποτιθέμενα εμπλεκόμενων σε ατύχημα να του παραδώσουν τα χρήματα που ζητούσε προκειμένου να εισαχθούν στο χειρουργείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 58χρονος Βούλγαρος φαίνεται να είχε συνεργάτη ο οποίος δρούσε στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας, τηλεφωνώντας σε ηλικιωμένους κυρίως και σκορπώντας τους τον τρόμο με τις ίδιες δικαιολογίες που αναφέρθηκαν και προηγουμένως.
Ο 58χρονος απατεώνας προσπάθησε να παγιδέψει το μεσημέρι της Τρίτης (8/10)  και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από χωριό του Πύργου.

Τους κάλεσε στο τηλέφωνο προσποιούμενος αυτή τη φορά τον Αστυνομικό, απάντησε η γυναίκα και της είπε πως το παιδί της είχε κάποιο ατύχημα και πρέπει να του δώσει κάποια χρήματα.

Ο σύζυγος υποψιασμένος, κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και κάλεσε από το δικό του τηλέφωνο την Αστυνομία.

Τότε τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έδωσαν οδηγίες στον άνδρα, διατήρησαν τη τηλεφωνική συνομιλία με τον δράστη και κανόνισαν ραντεβού έξω από το σπίτι του ζευγαριού και καλά για να του παραδώσουν τα χρήματα.

Εκεί, εκτός από τον 58χρονο έφθασαν και οι αστυνομικοί της ΥΑ Πύργου όπου και του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια, ο 58χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΔΑ Ηλείας, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του.

Ακολούθως, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας όσον αφορά τις υποθέσεις που φέρεται ότι εμπλέκεται ο άνδρας, βουλγαρικής υπηκοότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των αξιόποινων πράξεων για τις οποίες συνελήφθη.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img