26.9 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΚατέφθασαν 55 νέοι μουσουλμάνοι αλλοδαποί σε Λέσβο και Χίο: Μεταφέρθηκαν...

Κατέφθασαν 55 νέοι μουσουλμάνοι αλλοδαποί σε Λέσβο και Χίο: Μεταφέρθηκαν από πλωτά του λιμενικού

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ειδοποίηση RASFF προς την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από σοκολατάκια

Οι αρχές της Ολλανδίας ενημέρωσαν 7 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από σοκολάτα καραμέλα. Η ενημέρωση στις ελληνικές αρχές, έγινε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) με την επισήμανση ffup ( Flagged for Follow-Up) που σημαίνει σύσταση για έλεγχο και παρακολούθηση του θέματος. Στα σοκολατάκια μετά από

Πυροσβεστική: 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Σε 17 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 14 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων υποστηρίζει σθεναρά την αυστηρή επισήμανση των νέων γονιδιωματικών τεχνικών (NGT)

Πάνω από 370 επιχειρήσεις τροφίμων έστειλαν επιστολή στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, ζητώντας διαφανή και αυστηρή επισήμανση των νέων γονιδιωματικών τεχνικών. Στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης βιολογικών και συμβατικών εταιρειών, 376 επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων από 16 κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών της βιομηχανίας όπως ο όμιλος REWE, η SPAR, η dm-drogerie market και

Πότε χιόνισε στην Ελλάδα Ιούλιο και Αύγουστο – Οι σπάνιες περιπτώσεις

Σύμφωνα με το meteonews, που επικαλείται πληροφορίες από το βιβλίο του Δημήτρη Ζιακόπουλου "ΚΑΙΡΟΣ Ο γιος της Γης και του Ήλιου" στην χώρα μας, μετά την λήξη της Μικρής Παγετώδους Εποχής, γενικά δεν παρατηρούνται χιονοπτώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι χιονοπτώσεις της 31ης Αυγούστου 1995 στα ορεινά των Γρεβενών και εκείνες που σημειώθηκαν στις

Κένυα: Εβδομήντα παιδιά αγνοούνται μετά από φωτιά σε σχολείο

Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στον κοιτώνα δημοτικού σχολείου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 μαθητές, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κένυας Ριγκάθι Γκατσάγκουα. «Ακόμη δεν έχουμε βρει 70 παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νεκρά ή τραυματισμένα. Ο ακριβής ορισμός είναι ότι δεν τα έχουμε βρει», είπε ο
spot_imgspot_img

Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, ένα περιπολικό σκάφος του λ.σ.  που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας και σε απόσταση 0,3 ν.μ. από τη ακτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια το ταχύπλοο έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του σκάφους, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους.

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του σκάφους που μετέφερε τους λαθρομετανάστες, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

Οι είκοσι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το σκάφος του λ.σ., ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλο σκάφος  που μετέβη στο σημείο.

Επιπλέον εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας.

Συνολικά μεταφέρθηκαν στην ΔΥΑ (Δομή Υποδοχής Αλλοδαπών)  «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας.

Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του λιμενικού  με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

Από το  λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί κρίθηκε ότι μπήκαν νόμιμα.

Οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν μετά την καταγραφή τους στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση, υπό τον αυστηρότατο όμως όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παρόμοιο συμβάν και στη Χίο, όπου σύμφωνα πάντα με το λιμενικό, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Χίου από επίγεια κάμερα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός ταχύπλοου σκάφους με ικανότατο αριθμό επιβαινόντων, που κινούταν από τις τουρκικές ακτές προς τις νότιες ακτές της Χίου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του λ.σ. για να υποδεχθεί το ταχύπλοο με σημαντική όμως καθυστέρηση αφού είχε ήδη αποβιβάσει τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Ακολούθησε καταδίωξη από το σκάφος του λ.σ., με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοο και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού χειριστή.

Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη της λιμενικής αρχής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΝΕΝΗΝΤΩΝ” τριάντα (30) αλλοδαποί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην  Δομή Υποδοχής Αλλοδαπών  (ΔΥΑ) της Χίου.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το λιμεναρχείο Χίου, οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 25χρονο χειριστή του Τ/Χ ως τον διακινητή που τους μετέφερε στην Ελλάδα, ο οποίος και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια).

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι υπόλοιποι αλλοδαποί εισήλθαν νόμιμα.

Οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν μετά την καταγραφή τους στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση, υπό τον αυστηρότατο όμως όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img