20.9 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΠέθανε ο Ιωάννης Διώτης: Ο εισαγγελέας των ανακρίσεων της 17Ν – Η...

Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης: Ο εισαγγελέας των ανακρίσεων της 17Ν – Η εμπλοκή με την Λίστα Λαγκάρντ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κρήτη: Συνελήφθησαν δύο 14χρονοι για κλοπή ποδηλάτου αξίας 4.000 ευρώ

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται δύο 14χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κρήτη, για κλοπή ποδηλάτου από 56χρονο. Συγκεκριμένα, ο ένας ανήλικος έκλεψε το ποδήλατο αξίας 4.000 ευρώ  για να το δώσει στον συνομήλικο φίλο του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον παππού του ενός και τον πατριό του άλλου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Έφηβος έχασε την όραση και την ακοή του, από τα junk food!

Οι τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη αλάτι και λιπαρά, χωρίς καμία θρεπτική αξία. Και ενώ τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα εντάσσονται στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη (ένας στους πέντε θανάτους οφείλεται σε κατανάλωση Junk food), ενώ οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει junk food, σύμφωνα με

Καιρός: Ξεχάστε τη ζέστη – Βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή

Πέφτει σήμερα ο καιρός και, όλα δείχνουν, πως το φθινόπωρο ήρθε για να μείνει. Η θερμοκρασία, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες

Συγκλονιστικές εικόνες: Γυναίκα περνάει μέσα από τις φλόγες στη Καλιφόρνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο απαθανατίζει μια γυναίκα να περνά κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες στην απέλπιδα προσπάθεια της να ξεφύγει από το πύρινο μέτωπο. Σημειώνεται πως η Αμερική και ειδικότερα η Καλιφόρνια μαστίζεται τις τελευταίες ημέρες από τεράστιες πυρκαγιές. Μάλιστα, Ο Γκάβιν Νιούσομ «κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις κομητείες

ΗΠΑ και Αφγανιστάν! Έκθεση προκαλεί «τριγμούς» για όσα πραγματικά συνέβησαν

Οι αμερικανικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου 2021, τερματίζοντας την 20ετή στρατιωτική παρουσία τους στην χώρα της Νότιας Ασίας. Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ ΜακΚόλ, δημοσίευσε πρόσφατα μια ερευνητική έκθεση που εξετάζει την απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν το 2021, καθιστώντας
spot_imgspot_img

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ειδικότερα έχει επισημανθεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, ο π. εισαγγελέας «έφυγε» από καρδιακό επεισόδιο την Παρασκευή (13/09) ευρισκόμενος στο νησί όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Η κηδεία του έγινε στην Κύθνο.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Διώτης ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε -μεταξύ άλλων- με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Ι.Διώτης, από πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κριθεί ένοχος για απιστία και είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή αλλά το 2019 είχε αθωωθεί από το εφετείο.

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος είχε κριθεί ομόφωνα αθώος σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε γραπτή δήλωση έλεγε τα εξής: «Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη.

Δεν αποτελεί δικαίωση για εμένα, αλλά αποκαθιστά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, το οποίο ετρώθη από τις ενέργειες εκείνων που με δίωξαν, παρέπεμψαν και καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της».

Αποχώρησε από το δικαστικό σώμα το 2010

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, ιδιώτευσε ως δικηγόρος και το 1985 εισήλθε στο δικαστικό σώμα. Υπηρέτησε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος Αθηνών, ως Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην Αμαλιάδα και την Αθήνα, ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και ως Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010, οπότε και αποχώρησε από το δικαστικό σώμα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img