27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΘάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Αρνείται κάθε ευθύνη η δήμαρχος Κασσάνδρας

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Αρνείται κάθε ευθύνη η δήμαρχος Κασσάνδρας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Έκρηξη σε αεροσκάφος με 236 επιβάτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, προκάλεσε έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν την απογείωσή του αεροπλάνου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Αγγλία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προήλθε από ηλεκτρονικές συσκευές (power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο) που βρίσκονταν στο τσαντάκι μιας επιβάτιδας το

Η Διαμαντής Μασούτης πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων

Απονομή Πιστοποιητικών στην  Διαμαντής Μασούτης από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., μία από τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με πανελλαδική παρουσία, επαναπιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) στους κρίσιμους τομείς της Διαχείρισης Ποιότητας και της Ασφάλειας Τροφίμων. Η διαδικασία αφορούσε την επιτυχή επιθεώρηση σύμφωνα με τα

Παναγιωτόπουλος για μεταναστευτικό: «Είναι μία κρίσιμη συγκυρία»

τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στην γερμανική πρωτεύουσα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκε ήδη με τον αρμόδιο Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών Μπερντ Κρέσε, έκανε λόγο για συζήτηση σε «καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης» και

«Βράζει» η Δύση με νόημα που «πέρασε» η γεωργιανή Βουλή για τους LGBTQ

όπου έχουν καταγγείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ο νόμος είναι αντίστοιχος με τον ισχύοντα στην Ρωσία και υπερψηφίσθηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Το Γεωργιανό Ονειρο. Η αντιπολίτευση μποϊκόταρε την ψηφοφορία καταγγέλλοντας την υπερσυντηρητική και αντιδυτική στροφή της κυβέρνησης. Συνολικά 84 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νόμου και 0

Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Συναγερμός στις Αρχές

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σήμερα (17/09) στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε μέσα σε αεροπλάνο λίγο πριν από την απογείωση. Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς τη Μεγάλη Βρετανία. Η έκρηξη προήλθε από ηλεκτρονικές συσκευές (power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο) που βρίσκονταν στο τσαντάκι μίας επιβάτιδας, η οποία το είχε αφήσει στο κάθισμα
spot_imgspot_img

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, έδωσε εξηγήσεις ενώπιον του Πταισματοδίκη Χαλκιδικής για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον προηγούμενο μήνα σκοτώθηκε ένας 19χρονος.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε, η δήμαρχος φέρεται να αρνήθηκε πλήρως τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι είχε εκχωρήσει στην αντιδήμαρχο τις αρμοδιότητες που συνδέονται με το αυτοτελές τμήμα ελέγχου κοινόχρηστων χώρων και αδειών καταστημάτων, το οποίο είναι επιφορτισμένο, μεταξύ άλλων, με την εποπτεία περίπου 1.700 επιχειρήσεων που εδρεύουν κι αναπτύσσουν δραστηριότητα στα όρια του δήμου Κασσάνδρας.

Περαιτέρω, έκανε λόγο για υποστελέχωση του παραπάνω τμήματος, τονίζοντας ότι ο δήμος στερείται ελεγκτικών μηχανισμών και ότι πρακτικά το μοναδικό ελεγκτικό όργανο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρων ψυχαγωγίας και λούνα παρκ είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση λούνα παρκ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, η κα Χαλκιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπέβαλε αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, άνευ προηγούμενης γνωστοποίησης, με έγγραφο που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέσω των ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δήμαρχος τόνισε ότι το έγγραφο της Αστυνομίας μνημόνευε αποκλειστικά τη διαπίστωση μη γνωστοποίησης λειτουργίας του λούνα παρκ (διοικητική παράβαση) χωρίς περαιτέρω διαπιστώσεις ή επισημάνσεις, πολλώ δε μάλλον για το εάν υφίστατο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια ή εάν είχε προηγηθεί τεχνικός έλεγχος που να επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία και χρήση του.

Εάν η Αστυνομία διαπίστωνε παράβαση που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, θα ειδοποιούσε άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο τις αρμόδιες υπηρεσίες και δημοτικές αρχές και δεν θα έστελνε έγγραφο με το ταχυδρομείο, φέρεται να είπε η κα Χαλκιά.

Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, θα αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, για να αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της δημάρχου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, και η προκαταρκτική εξέταση που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λούνα παρκ, του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και του μηχανολόγου που το έλεγξε.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img