22.5 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΘεσσαλονίκη: Το ακαταλόγιστο κρίθηκε ότι είχε ο 28χρονος φοιτητής που εισέβαλε στη...

Θεσσαλονίκη: Το ακαταλόγιστο κρίθηκε ότι είχε ο 28χρονος φοιτητής που εισέβαλε στη Ροτόντα και προκάλεσε φθορές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αμαλιάδα: «Το μωρό έκανε περίεργους ήχους κι ανησύχησα» είπε η 24χρονη για τον θάνατο του βρέφους της κουμπάρας της

Η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου μίλησε για ό,τι έγινε τη μέρα εκείνη του Φεβρουαρίου του 2021, όταν το παιδί της κουμπάρας της έφυγε από τη ζωή, ενώ το πρόσεχε, υποστηρίζοντας πως «Το παιδί έκανε περίεργους ήχους κι ανησύχησα.» Τη στιγμή που συνεχίζεται το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους των παιδιών στην Αμαλιάδα, η 24χρονη Ειρήνη δήλωσε

Φωτιά στην Κω: Ήχησε το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Κω και συγκεκριμένη σε δασική έκταση στην περιοχή Κέφαλο. Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Μάλιστα πριν από λίγο ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ εκφράζει «ανησυχία» για τα πυρά του Ισραήλ εναντίον του στρατού του Λιβάνου

Ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή πως τρία μέλη του σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά εναντίον οχήματός τους στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διεξάγουν από την 30ή Σεπτεμβρίου επιχειρήσεις εναντίον δυνάμεων του λιβανικού κινήματος Χεζμπολά, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν. Κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης των δυο ανδρών, ο κ. Όστιν

IDF: Αεροπορική επιδρομή εναντίον της Χαμάς σε πρώην σχολείο στη Γάζα

Οι IDF ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν σήμερα, αεροπορική επιδρομή εναντίον ομάδας στελεχών της Χαμάς που δρούσε από ένα πρώην σχολείο στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον στρατό, η Χαμάς χρησιμοποιούσε το σχολείο στο Νουσεϊράτ για να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων των IDF και του Ισραήλ. Το σχολείο χρησίμευε ως καταφύγιο
spot_imgspot_img

Το Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε σήμερα Πέμπτη πώς ο 28χρονος φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών που τον Μάρτιο του 2022 όρμησε μέσα στον χώρο του Αρχαιολογικού Μνημείου της Ροτόντας και προκάλεσε φθορές στην Αγία Τράπεζα είχε το ακαταλόγιστο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Ε’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με το δικαστήριο να κρίνει ότι ο άντρας, κατά τη διάρκεια των πράξεων του, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του καθώς πάσχει από ψυχική διαταραχή και έτσι κηρύχθηκε αθώος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όλα διαδραματίστηκαν στις 19 Μαρτίου του 2022, όταν ο κατηγορούμενος έφτασε στο μνημείο της Ροτόντας φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό και η υπάλληλος φύλαξης του ζήτησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λόγω των μέτρων που ίσχυαν τότε για την πανδημία.

«Αρχικά έκανε κίνηση να μου δείξει το πιστοποιητικό και στη συνέχεια άρχισε να τρέχει προς το μνημείο της Ροτόντας» κατέθεσε η μάρτυρας, τονίζοντας ότι «μόλις μπήκε μέσα ξεκίνησε να σπάει την Αγία Τράπεζα».

Εκείνη την ημέρα, όπως έκανε γνωστό η υπάλληλος, θα γινόταν λειτουργία, την οποία θα έκανε ιερέας από κοντινή εκκλησία.

Ο 28χρονος, ο οποίος ήταν εμφανώς σε έξαλλη κατάσταση, προκάλεσε σοβαρές φθορές στην Αγία Τράπεζα και τον εσωτερικό χώρο ενώ έσπασε με μανία έναν σταυρό και εκκλησιαστικά είδη.

«Δεν ήταν νορμάλ η όλη κατάσταση. Δεν ήταν στάση ενός ανθρώπου που είναι νορμάλ. Κάλεσα την αστυνομία, την προϊσταμένη και τον αρχιφύλακα. Ο άντρας συνέχισε να προκαλεί φθορές» σημείωσε και πρόσθεσε ότι όταν ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί έκανε τις παραπάνω πράξεις εκείνος της απάντησε «γιατί χώρισα με το αγόρι μου».

«Ήταν σαν σκηνή από θρίλερ» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, υπογραμμίζοντας ότι όταν ο 28χρονος βγήκε από τον εσωτερικό χώρο ήταν σα να μη συνέβη τίποτα.

«Δε κινήθηκε επιθετικά εναντίον μου. Όταν εξήλθε από το μνημείο έκατσε φυσιολογικά σα να μη συμβαίνει τίποτα. Έκλαιγε και έλεγε ότι χώρισε με το αγόρι του. Προσπάθησα να τον καθησυχάσω μέχρι να φτάσει η αστυνομία» κατέληξε.

Στο δικαστήριο προσήλθε για να καταθέσει και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον 28χρονο, τονίζοντας με τη σειρά του ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν επιθετικός εναντίον τους και έδειχνε ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο άντρας αντιμετωπίζει ψυχιατρικά θέματα και παρακολουθείται από ειδικό, ενώ μία ημέρα πριν από το επίμαχο συμβάν φαίνεται ότι είχε αναζητήσει ψυχολογική βοήθεια, καθώς πιεζόταν από το γεγονός ότι θα έπρεπε να παραδώσει την πτυχιακή του και δεν αισθανόταν καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img