18.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός28η Οκτωβρίου: Μαζική έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο - Μεγάλες καθυστερήσεις...

28η Οκτωβρίου: Μαζική έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καμένα Βούρλα: Προφυλακίστηκε η 50χρονη Αλβανίδα για τη δολοφονία της 84χρονης

Προφυλακίστηκε η 50χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα.  Στην απολογία της η 50χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες. Σύμφωνα με το LamiaReport, η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η ανακοίνωση της απόφασης της προσωρινής κράτησης, έκανε την 50χρονη να καταρρεύσει, ενώ στο σημείο

Σάμος: Ελεύθερος υπό όρους η κατηγορούμενος εμπρηστής – Δήλωσε πως είναι ανήλικος

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Τετάρτη (23/10) ο άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την φωτιά που είχε ξεσπάσει το Σάββατο στη Σάμο και ειδικότερα στο ακρωτήριο Πράσο. Σύμφωνα με πληροφορίες του samosvoice.gr ο Καμερουνέζος άνδρας σήμερα δήλωσε πως είναι ανήλικος, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως είναι 25 ετών στην Πυροσβεστική. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ύστερα από σύγκρουση δύο ΙΧ

Ένα θανατηφόρο τροχαίο καταγράφηκε σήμερα (25/10) το απόγευμα στην Ε.Ο Ιωαννίνων – Αθηνών, όταν ένα ΙΧ και ένα τζιπ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.Στο ένα όχημα επέβαιναν 2 νεαρά άτομα που διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με ελαφρά τραύματα ενώ στο άλλο μόνο ο οδηγός, ο οποίος άφησε την τελευταία του

Ν. Λίβανος: Στρατιώτες του ΟΗΕ αποχώρησαν από παρατηρητήριο μετά από ισραηλινά πυρά

Η αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή ως UNIFIL, σταθμεύει στον νότιο Λίβανο για να επιτηρεί τις εχθροπραξίες κατά μήκος της Μπλε Γραμμής με το Ισραήλ — μια περιοχή όπου έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις αυτόν τον μήνα ανάμεσα στα ισραηλινά στρατεύματα και τους μαχητές της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ. Η αποστολή ανέφερε πως, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες

Αυστραλοί στρατιώτες κατά Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο, vid

Οι περισσότεροι ξένοι μαχητές πολεμούν για λογαριασμό του ουκρανονάτο και από τη Μόσχα χαρακτηρίζονται επισήμως ως «μισθοφόροι»: ΑΠΕΜΠΕ-EPA-LUSA photo
spot_imgspot_img

Κατά κύματα αποχωρούν οι Αθηναίοι από την πρωτεύουσα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα από το πρωί της Παρασκευής οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν εκτός Αττικής να είναι απροσπέλαστοι.

Συγκεκριμένα, αντιμέτωποι με καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών βρίσκονται όσοι κινούνται επί της Αττικής Οδού ενώ στο «κόκκινο» είναι και ο Κηφισός.

Η Αττική Οδός προειδοποιέι μέσω Χ για καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30’ από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Μεταμόρφωσης. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Περιφέρεια Υμηττού 25′-30′ από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, κατά το διάστημα από σήμερα Παρασκευή 25 έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται,
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
  • Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, από ώρα 08:00 έως 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, από ώρα 16:00 έως 23:00.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img