33 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΕπικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού - Πότε θα δροσίσει

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού – Πότε θα δροσίσει

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Προσοχή: Ανάκληση οικιακού εργαλείου ΙΚΕΑ – Περιέχει καρκινογόνες ουσίες (δείτε φωτογραφία)

Ανακλήθηκαν κουτάλες κουζίνας ΙΚΕΑ λόγω απελευθέρωσης πρωτογενών αρωματικών αμινών. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων του έτους 2024 – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα», σε συνεργασία με την Β’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού

Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την Τετάρτη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Η αφορμή για το νέο συναγερμό αποτέλεσε το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες. Το Mpox (Ευλογιά των Πιθήκων) μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής επαφής.

«Βράζει» η χώρα μετά τον Δεκαπεντεύγουστο: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές

Στον απόηχο της πύρινης «λαίλαπας» που σάρωσε την Αττική και άφησε πίσω της πάνω από 100.000 καμένα στρέμματα, οι φόβοι για νέο παρόμοιο φαινόμενο παραμένουν, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέα αύξηση της θερμοκρασίας. Σε ανάρτησή του, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε τα δεδομένα για τις θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν στα μέγιστα επίπεδα μέχρι

Live Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα: Ο τελικός του UEFA Super Cup

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Κιλιάν Εμπαπέ στην πρώτη του εμφάνιση αντιμετωπίζει την κάτοχο του Europa League, Αταλάντα, για τον πρώτο τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η «Βασίλισσα» θα επιχειρήσει να... αποκτήσει μία γλυκιά μοναξιά στο ρεκόρ τροπαίων Super Cup, ξεφεύγοντας από τη Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν, με τις οποίες μοιράζονται από πέντε

«12χιλ. οι εισβολείς στο Κουρσκ»!! Νατοϊκή ανάμειξη βλέπουν οι Ρώσοι – Συνεχίζονται οι μάχες, vid

Δίχως να υπάρχει ενιαίο μέτωπο, συνεχίζονται οι κατά τόπους σφοδρές μάχες ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές της ρωσικής συνοριακής επαρχίας Κουρσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τόσο επίγειες όσο και αεροπορικές δυνάμεις πλήττουν τις μονάδες των Ουκρανών, ανακοινώνοντας πως έχουν ανακόψει και επίσημα τις γραμμές ανεφοδιασμού τους. Ουσιαστικά τους έχουν παγιδέψει και πλέον όποιος Ουκρανός μπήκε
spot_imgspot_img

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα (22/7).

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή (19-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν τοπικά 40 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (20-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική τους 39 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (21-7-2024) και τη Δευτέρα (22-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε καθημερινή βάση θα γίνεται επαναπροσδιορισμός των θερμοκρασιών. Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img