27.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: «Άγνωστο το πότε θα σταματήσει η αστάθεια» - Έντονα φαινόμενα στην...

Καιρός: «Άγνωστο το πότε θα σταματήσει η αστάθεια» – Έντονα φαινόμενα στην Αττική

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ποιο είναι το παρελθόν του γαμπρού που χαστούκισε τη νύφη σε εκκλησία στον Πύργο

Μόνο «τυχαίο» δεν ήταν, όπως προκύπτει, το περιστατικό σε γάμο στον Πύργο Ηλείας, όπου κατά τη διάρκεια, ο γαμπρός χαστούκισε τη νύφη. Πληροφορίες που έρχονται στο «φως» αποκαλύπτουν το παρελθόν του γαμπρού και τους λόγους που ο γάμος πήγαινε για αναβολή. «Μία μέρα πριν τον γάμο έμαθα από τη διακοσμήτρια ότι έστειλε μήνυμα -δεν ξέρω

Καρκινογόνα νανοσωματίδια σε τρόφιμα και καλλυντικά: Πώς να τα αποφύγετε

Πολλά καθημερινά προϊόντα περιέχουν επικίνδυνα νανοσωματίδια, συμπεριλαμβανομένου του καρκινογόνου διοξειδίου του τιτανίου. Με τον όρο νανοσωματίδια εννοούμε ουσίες στις οποίες τουλάχιστον μία από τις τρεις φυσικές διαστάσεις χρειάζεται να μετρηθεί σε μερικές δεκάδες νανόμετρα, δηλαδή στην κλίμακα των δισεκατομμυριοστών του μέτρου (ή των εκατομμυριοστών του χιλιοστού).  Ένα νανοσωματίδιο μπορεί να είναι τουλάχιστον χίλιες φορές μικρότερο από μια ανθρώπινη

Καιρός: Τοπικές βροχές με νέα πτώση της θερμοκρασίας –Έως 6 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με

Φωτιά τώρα στις Σέρρες

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε στις Σέρρες. Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Λαιλια Σερρών. Στο σημείο για την κατάσβεση της, βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων, 8 οχήματα 3 Α/Φ και 3Ε/Π. Στην επιχείρηση συνδράμουν και μηχανήματα έργου.

Ο Β.Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία ανέπτυξε βαλλιστικό πύραυλο νέας γενιάς

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή ενός δικής της κατασκευής βαλλιστικού πύραυλου. «Ο πρώτος ουκρανικός βαλλιστικός πύραυλος δοκιμάστηκε με επιτυχία. Συγχαίρω την αμυντική μας βιομηχανία γι’ αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ενώ αρνήθηκε να «δώσει περισσότερες λεπτομέρειες» για
spot_imgspot_img

Ραγδαία αλλαγή θα έχει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγνώστη Θεοφάνη Χατζηγρίβα έντονη αστάθεια του καιρού ξεκινά από την Πέμπτη ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα σταματήσει. Ο ίδιος τονίζει πως αυξημένες είναι οι πιθανότητες χαλαζοπτώσεων ενώ θα υπάρξει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν να πλήττουν τη χώρα από την Πέμπτη ενώ την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη θα κάνουν την Παρασκευή και στην Αττική το Σάββατο. Η θερμοκρασία σταδιακά θα πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, και τοπικά κυρίως, στα, Δυτικά λίγο υψηλότερες του μέσου όρου.

Ακολουθεί αναλυτικά η νέα ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

«Οπως έχει αναφερθεί εδώ και αρκετές ημέρες πριν ,θα υπάρξει ένταση της αστάθειας από την Πέμπτη και μετά, και άγνωστο ποτε θα,σταματήσει καθώς σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια και την νέα εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
▪️Η αστάθεια η οποία θα κάνει εμφάνιση από τις θερμές κυρίως ώρες και μετά, θα απασχολεί όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά από λίγο έως πολύ, νησιωτικα του Ιονίου, καθώς,και νησιώτικα του βορείου Αιγαίου, Εύβοια και Σποράδες.
▪️Στο υπόλοιπο Αιγαίο και την Κρήτη δεν φένεται κάτι το ιδιαίτερο προς ώρας, και τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.
▪️Αυξημενες πιθανότητες χαλαζοπτωσεων σε διάφορες περιοχές,ενω θα υπάρχει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.
▪️Εμφαση την Πέμπτη για ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά, την Παρασκευή έμφαση για ισχυρά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Στερεά, ενώ το Σάββατο σειρά θα πάρουν ανατολικές κυρίως ηπειρωτικες ,περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, Σποράδες και Εύβοια.
▪️Σε γενικές όμως,γραμμές και σε τοπικό επίπεδο ισχυρά φαινόμενα θα υπάρξουν σε διάφορες περιοχές.
▪️Η Αστάθεια θα συνεχιστεί και την Κυριακή, και ως έχουμε πει και τη νέα εβδομάδα, αλλά δεν ξεκαθάρισαν περιοχές,και εντάσεις.
▪️Η θερμοκρασία σταδιακά θα πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, και τοπικά κυρίως,στα,Δυτικά λίγο υψηλότερες του μέσου όρου.
▪️ Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν συνήθως πριν την αστάθεια κυριαρχεί ηλιοφάνεια, είτε μικρά, είτε μεγάλα διαστήματα αυτής, με τις καταιγίδες να αναπτύσσονται τις θερμές ώρες, και με βελτίωση τις βραδυνές. (όχι πάντα βέβαια)».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img