23.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Δριμεία επίθεση Καλλιάνου σε μετεωρολόγους - Τι προβλέπει για μετά την...

Καιρός: Δριμεία επίθεση Καλλιάνου σε μετεωρολόγους – Τι προβλέπει για μετά την Κυριακή

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

5 θάνατοι συνδέονται με μολυσμένο νερό σε τουριστική πόλη της Αιγύπτου

Μόνο στα νοσοκομεία του Ασουάν, τουλάχιστον 648 άτομα έχουν αναζητήσει θεραπεία για γαστρεντερικά συμπτώματα τις τελευταίες ημέρες Η αιτία μιας πρόσφατης επιδημίας γαστρεντερικών συμπτωμάτων στην τουριστική πόλη Ασουάν της Αιγύπτου έχει αναγνωριστεί ως το E. coli, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στους ανθρώπους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Khaled Abdel-Ghaffar

Καιρός: Παρατείνεται το καλοκαιρινό σκηνικό – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Με λιακάδες και τον υδράργυρο στα ύψη θα κλείσει ο Σεπτέμβριος, οδεύοντας προς τον Οκτώβριο με καλοκαιρινό σκηνικό. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, την Παρασκευή (27/9) αναμένεται αίθριος καιρός σε ολόκληρη την χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδυνές ώρες. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι βορειοδυτικοί στα δυτικά πελάγη 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα

Καιρός: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες και βίαιη πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Ο καιρός μπαίνει εκ νέου σε βαθύ... φθινόπωρο μετά από την καλοκαιρινή ανάπαυλα που έρχεται το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός από την Κυριακή και έπειτα αλλά και μάλιστα δραματικά, με τον γνωστό μετεωρολόγο να κάνει λόγο για επικίνδυνες καταιγίδες. Αιτία για την αλλαγή, είναι η κίνηση ενός ψυχρού μετώπου προς την

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) προβλέπεται σήμερα Τρίτη σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Δείτε στο χάρτη τις περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου Οι πέντε κατηγορίες κινδύνου Στο χάρτη διακρίνονται

ΥΠΑΜ ΗΠΑ: ‘Ενας «ολοκληρωτικός πόλεμος» μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ θα ήταν καταστροφικός

Ο αμερικανός υπουργός απηύθυνε έκκληση για εξεύρεση «διπλωματικής λύσης», καθώς συνεχίζονται οι μαζικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε διαφορές περιοχές του Λιβάνου. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πολέμου» που «θα ήταν καταστροφικός τόσο για το Ισραήλ όσο και για τον Λίβανο», είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο για
spot_imgspot_img

Επίθεση κατά των «προγνωστών του Πανικού» εξαπέλυσε με ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, δίνοντας τις δικές του προβλέψεις για τον καιρό.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε στα φαινόμενα που έρχονται από την Κυριακή και έπειτα, τονίζοντας πως δεν είναι επικίνδυνα όπως παρουσιάζονται, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Προγνώστες του Πανικού : Ψάχνοντας τη δόξα μέσα από Καιρικές «Καταστροφές».

Είναι λυπηρό να παρατηρεί κανείς ορισμένους προγνώστες του διαδικτύου να υπερβάλλουν και να δραματοποιούν τις καιρικές συνθήκες, με μοναδικό σκοπό την προσωπική τους προβολή. Αυτές οι ανυπόστατες αναφορές για δήθεν ακραία φαινόμενα δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο πέρα από τη φιλοδοξία κάποιων να ακουστεί το όνομά τους.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι απλή και ξεκάθαρη :

Το Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό και όχι «κολαστήριο με αεροχειμάρους που θα πλήξουν τη χώρα» όπως κάποιοι ανέφεραν πριν από μέρες, με θερμοκρασίες έως και 32-34°C. Στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα ίσως σημειωθούν και 35°C. Κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες ανόδους στη θερμοκρασία μέσα στον Σεπτέμβριο. Ήμαρτον.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8°C κατά μέσο όρο, φτάνοντας τους 26-27 °C, ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κάποιοι ανέφεραν αυτή την πτώση ως «ακαριαία πτώση υδραργύρου λόγω ψυχρού μετώπου».

Όμως, αυτή η πτώση της θερμοκρασίας δεν είναι κάτι ακραίο, ούτε επικίνδυνο. Επίσης, τη Δευτέρα, θα πνέει Βορειοδυτικός άνεμος 5-7 μποφόρ και τοπικά ίσως και 8, κυρίως στο Ιόνιο. Το βλέπετε ως «επικίνδυνη μεταβολή» αυτό; Ασφαλώς και όχι.

Όσο για τις βροχές της Κυριακής και της Δευτέρας «που θα είναι επικίνδυνες και καταστροφικές» βάση των λεγομένων κάποιων, θα επηρεάσουν περίπου το 8-10% της έκτασης της χώρας (κυρίως Θράκη και Βορειοανατολικό-Ανατολικό Αιγαίο), θα είναι ασθενούς έως και μέτριας έντασης, ενώ θα εκδηλωθούν σε αυτές τις περιοχές και σποραδικές καταιγίδες. Το περισσότερο νερό αναμένεται στη Θράκη.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι 26-27°C είναι σχεδόν ιδανικές θερμοκρασίες για την εποχή. Το να παρουσιάζονται αυτές οι φυσιολογικές μετεωρολογικές μεταβολές ως «κλιματική καταστροφή» είναι ανεύθυνο και προκαλεί αχρείαστο πανικό.

Οι επαγγελματίες του χώρου οφείλουν να ενημερώνουν με ψυχραιμία και ακρίβεια, όχι να καταφεύγουν σε υπερβολές για λίγη επιπλέον δημοσιότητα.

Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η “μυθοπλασία”, που εκθέτει τόσο τους ίδιους τους μετεωρολόγους όσο και την εμπιστοσύνη του κοινού στις καιρικές προβλέψεις.
Και να σας αναφέρω την απόλυτη αλλά σκληρή αλήθεια ;

Αυτοί οι προγνώστες, που πραγματικά συναντάς πολλούς στο διαδίκτυο, εκμεταλλεύονται τη φυσική ανησυχία των πολιτών για να κερδίσουν λίγη επιπλέον προσοχή. Είναι λυπηρό να βλέπουμε ανθρώπους που επιλέγουν την οδό της υπερβολής και της “μυθοπλασίας” αντί για την υπεύθυνη ενημέρωση.

Στην ουσία, δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον παρά μόνο τη ματαιοδοξία τους. Η πραγματική μετεωρολογία απαιτεί ψυχραιμία, ακρίβεια και αλήθεια, όχι φανταχτερούς τίτλους και ανυπόστατες προβλέψεις για να παραμείνει το όνομα ορισμένων στην επικαιρότητα.

Εξάλλου όλοι μας έχουμε κάνει λάθη, δεν είμαστε Θεοί. Κάποιες στιγμές πέφτουμε έξω στα προγνωστικά μας στοιχεία. Και όσο λιγότερες φορές πέφτουμε έξω, τόσο πιο υπεύθυνοι είμαστε για τους πολίτες.

Ωστόσο, η Μετεωρολογία έχει καταντήσει ένα κακόγουστο σόου γιατί πολλές φορές η υπερβολή αντικαθιστά την αλήθεια…

Με σεβασμό στους πολίτες».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img