22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός - Έκτακτη προειδοποίηση: Έρχονται κεραυνοί και χαλάζι σε λίγες ώρες

Καιρός – Έκτακτη προειδοποίηση: Έρχονται κεραυνοί και χαλάζι σε λίγες ώρες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ηράκλειο: Άνδρας «έσβησε» από ανακοπή ενώ πήγαινε με ταξί στο νοσοκομείο

Ένα τραγικό περιστατικό καταγράφηκε σήμερα (19/9) στο Ηράκλειο, όταν ένας άνδρας έπαθε ανακοπή την ώρα που βρισκόταν στο ταξί και πήγαινε προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος creta24.gr, πρόκειται για τον 85χρονο Ιωάννη Φλουρή, ο οποίος πήρε ταξί από κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου το μεσημέρι και κατευθύνονταν προς το νοσοκομείο, όταν έπαθε

Ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω σαλμονέλας ο ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση κατεψυγμένων ορτυκιών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας. Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού, με την εμπορική ονομασία «ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΡΤΥΚΙΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ» με αριθμό παρτίδας LOT:15253232, ημερομηνία κατάψυξης 29/12/2023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 29/12/2025, το οποίο

Νέα σχολική χρονιά και ιώσεις – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Οι ιογενείς λοιμώξεις ή ιώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο κατά τη σχολική περίοδο, ταλαιπωρώντας τους μικρούς μαθητές κυρίως προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας. «Καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η έξαρση των ιώσεων ήταν ιδιαίτερα έντονη και με μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι φυσικό οι γονείς ήδη με το άνοιγμα των σχολείων να προβληματίζονται για το πώς τα

Ναυτιλία χωρίς παρεμβολές για τους Γάλλους Βατραχανθρώπους

Η Safran Electronics & Defense ανέπτυξε ένα ανθεκτικό σε παρεμβολές σύστημα ναυτιλίας PNT (Position Navigation Timing), που ονομάζει NAVKITE, για τους Γάλλους βατραχανθρώπους του Ναυτικού (Commandos Marine). Το NAVKITE θα ενσωματωθεί στα ταχύπλοα σκάφη σταθερής γάστρας ( RIB) ECUME (Embarcation Commando à Usage Multiple Embarquable) των Γάλλων βατραχανθρώπων Στα σημερινά πεδία μάχης τα συμβατικά συστήματα

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες. To Δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) της ΕΕ δημοσίευσε πρόσφατα την έκθεση σχετικά με τις προειδοποιήσεις ασφάλειας τροφίμων και απάτης τροφίμων που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των χωρών μελών το 2023. Η έκθεση αναφέρει τις ειδοποιήσεις που απασχόλησαν περισσότερο τις χώρες
spot_imgspot_img

Ραγδαία αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα μας με τον καιρό να χαλάει απότομα.

Ειδικότερα αναμένονται κεραυνοί και χαλάζι σε λίγες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Χριστινά Ρήγου το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αθήνα θα είναι πιο σύντομο σε σχέση με άλλες περιοχές. Ωστόσο η κακοκαιρία έχει ήδη δώσει προκαλέσει πολλούς κεραυνούς στο Ιόνιο καθώς και πολύ νερό στην Ηπειρωτική χώρα.

Ακόμη, σε όλη τη χώρα αύριο θα βρέχει μέχρι το απόγευμα με τις πιο δυνατές βροχές να σημειώνονται στη Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Πελοπόννησο και τις Σποράδες, ενώ από το σαββατοκύριακο η κακοκαιρία θα τεθεί σε ύφεση.

Ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου θα σημειωθούν οι εντονότερες και πιο οργανωμένες καταιγίδες στη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2024

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-09-2024

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-09-2024

Αρχικά λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά, (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης).
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-09-2024

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img