28.2 C
Athens
Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Έρχεται υποτροπικός αεροχείμαρρος - Πώς θα κάνουμε Δεκαπενταύγουστο

Καιρός: Έρχεται υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πώς θα κάνουμε Δεκαπενταύγουστο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σύριοι κυνηγοί αρμάτων στον Λίβανο: αποδομώντας τον μύθο του αήττητου

Η σύγκρουση στον Λίβανο το 1982 έχει απασχολήσει όσο λίγες την σύγχρονη στρατιωτική βιβλιογραφία. Αποτέλεσε στην ουσία, από επικοινωνιακής άποψης, την συνέχεια των πολέμων του ’67 και του ’73 στους οποίους χτίστηκε ο μύθος του αήττητου Ισραηλινού στρατού, ο οποίος είναι σε θέση να συντρίβει με χαρακτηριστική ευκολία τους αντιπάλους τους με ελάχιστες από την

Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ ο πολύνεκρος βομβαρδισμός σε σχολείο

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, κατήγγειλε σήμερα την «επικίνδυνη κλιμάκωση» του πολέμου που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για 309η ημέρα στον πολιορκημένο θύλακο, μερικές ώρες μετά τους τρεις βομβαρδισμούς σε σχολείο σήμερα το πρωί οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με

Ρωσικά άρματα μάχης έτοιμα για το Κουρσκ (video)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με μονάδες αρμάτων μάχης έτοιμες να πολεμήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Κουρσκ που συνορεύει με την Ουκρανία. photo EPA-EPA

Γιατί οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα “όμορφα” τρόφιμα ως πιο υγιεινά;

Μην ξεγελιέστε από τα όμορφα τρόφιμα, προειδοποιεί μελέτη. Ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας δημοσίευσε μια νέα μελέτη στο Journal of Marketing που διερευνά κατά πόσο τα ελκυστικά τρόφιμα μπορεί να φαίνονται πιο υγιεινά στους καταναλωτές. Οι καταναλωτές βλέπουν σχεδόν 7.000 διαφημίσεις τροφίμων και εστιατορίων ετησίως, με τη συντριπτική πλειονότητα να διαφημίζει το

Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεταξάδα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το Σάββατο σε περιοχή της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα και κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
spot_imgspot_img

Οι αδειούχοι εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα με φόντο τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και φυσικά άπαντες έχουν το νου τους στο πώς θα γιορτάσουν την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, από πλευρά καιρού.

Μια πρώτη εικόνα έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγρίβας ο οποίος έκανε λόγο για έναν υποτροπικό αεροχείμαρρο ο οποίος θα επηρεάσει την Ευρώπη και φυσικά και τη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει πως ο καιρός θα παραμείνει ζεστός χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έως και τις 15 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Όπως φαίνεται βάση της εικόνας που μας παρουσιάζουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, δεν περιμένουμε κάποια καιρική αλλαγή με βροχές αυτό το διάστημα. (τουλάχιστον σοβαρές ώστε να χαλάσουν κάποια σχέδια),σαν εκτίμηση.

Αντίθετα σταδιακά η θερμοκρασία θα πάρει τα πάνω της ξανά, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αιτία φυσικά ο υποτροπικός αεροχειμαρρος ,ο οποίος έχει διαθέσεις να ανέβει αρκετά ψηλά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στο άμεσο επόμενο διάστημα και μετά την πρόσκαιρη αλλαγή με τις αστάθειες στα ηπειρωτικά τα πράγματα θα ισορροπήσουν εκ νέου ,κυρίως από την Τρίτη και μετά, και οποία θερμική αστάθεια θα περιορισθεί δυτικά της Πίνδου, και την Δυτική Μακεδονία. (θερμές ώρες),με πολύ μικρή πιθανότητα για επέκταση.

Όπως φαίνεται λοιπόν, δεν χρειάζεται άγχος για τους αδειούχους του 15 Αυγούστου ,αλλά και τους αγρότες, και περιμένουμε τα νεότερα για την πιθανή εξέλιξη του Καιρού, και αν θα αλλάξει σημαντικά , μετά από αρκετές ημέρες όμως».

Μαρουσάκης: Χωρίς καύσωνα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά.

«Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά. λΚαλό μήνα με υγεία σε όλες και σε όλους», έγραψε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img