21.9 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Η εξήγηση Μαρουσάκη για την καταιγίδα στην Κρήτη - Τι ώρα...

Καιρός: Η εξήγηση Μαρουσάκη για την καταιγίδα στην Κρήτη – Τι ώρα θα βρέξει σήμερα στην Αττική

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θύμα τηλεφωνικής απάτης 55χρονος στη Θήβα – Πώς του άρπαξαν 40.000 ευρώ

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 55χρονος στη Θήβα, με τον επιτήδειο που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του να του αρπάζει 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η δαπανηρή, όπως εξελίχθηκε, περιπέτεια για τον 55χρονο ξεκίνησε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο σε αυτόν άνδρα που του παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας. Στο τηλεφώνημα ο απατεώνας είπε στον ανυποψίαστο

Φονικές σοκολάτες: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί και 169 σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις

Τα θύματα της φονικής σοκολάτας αυξάνονται παρά την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο. Με νέα ενημέρωση η Αρχή Προτύπων Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων από σοκολάτες συνεχίζει να αυξάνεται παρά την μαζική ανάκληση των προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον νέο

Νότια Προάστια: Χειροπέδες σε 27χρονο για διακίνηση κοκαΐνης

Χειροπέδες σε έναν 27χρονο στα Νότια Προάστια πέρασαν οι αρχές για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για τον 27χρονο συλληφθέντα υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλεκόταν σε εμπόριο κοκαΐνης και μάλιστα είχε φτιάξει και έναν «χώρο αποθήκευσης» στην Δάφνη, όπου εκεί έκρυβε τα ναρκωτικά. Η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε πάνω από 300 γραμμάρια κοκαΐνης και

Ρωσία: Πολύ υψηλή ετοιμότητα για χρήση όπλων στρατηγικών υποβρυχίων

Το πιο ισχυρό και καταστροφικό όπλο σε υπηρεσία για την 25η υποβρύχια μεραρχία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για χρήση! Αυτό δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Alexander Moiseyev. “Φυσικά, όλα γίνονται με το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης. Έχω άμεση συμμετοχή στη διαχείριση αυτών των δυνάμεων! Πρέπει να

Ένα κοπάδι πουλιών αναστάτωσε το ΝΑΤΟ! Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση

η Λετονική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να έστειλε μια ομάδα μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Λευκορωσία επειδή είχε καταγραφεί ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Ωστόσο, το «αντικείμενο» ήταν ένα κοπάδι πουλιών!!! Το υπουργείο Άμυνας του κράτους της Βαλτικής εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη λέγοντας ότι τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου, η Πολεμική Αεροπορία εντόπισε
spot_imgspot_img

Με βροχές και αρκετό κρύο είναι το σκηνικό του καιρού των τελευταίων ημερών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησης εξήγησε τι συνέβη με τη σφοδρή κακοκαιρία χθες στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται πως στα Χανιά μια 35χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν αποκολλήθηκε βράχος την ώρα που έκανε πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς και την καταπλάκωσε.

«Εδώ και αρκετά 24ωρα τα προγνωστικά στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας έδειχναν έναν επικίνδυνα άστατο καιρό να επηρεάζει αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας όπου και με ανάρτησή μας είχαμε επισημάνει την εξέλιξη αυτή όπως επίσης και μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN δίνοντας έμφαση προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Πράγματι προς εκείνες εκεί τις περιοχές τοπικά καταγράφηκε μεγάλος όγκος νερού που άφησε πίσω του και προβλήματα.

Όπως επισημαίνουμε εδώ και αρκετό καιρό, είμαστε σε μία εποχή όπου επικρατεί μεγάλη αστάθεια σε ότι αφορά τα προγνωστικά στοιχεία που λαμβάνουμε από τα μετεωρολογικά μοντέλα. Αυτό συμβαίνει διότι πηγαίνουμε σταδιακά σε πιο ψυχρές καταστάσεις και καθώς αλληλεπιδρά αυτή η εξέλιξη με τις πολύ θερμές θάλασσές μας αλλά και με τοπογραφικούς παράγοντες, οδηγούμαστε σε αλλαγές ή και ανατροπές των προγνωστικών στοιχείων.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη και για την περιοχή της Κρήτης όπου τα μετεωρολογικά μοντέλα είχαν εκτός γενικά την περιοχή αυτή σε ότι αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στους τελευταίους κύκλους ενημέρωσής τους όμως άρχισαν να δίνουν σήμα και για την περιοχή αυτή με αποκορύφωμα τα πιο “φρέσκα” δεδομένα που πήραμε σήμερα το πρωί γύρω στις 9 με 10 όταν ολοκληρώθηκαν τόσο τα τρεξίματα των παγκόσμιων αλλά και των περιοχικών μοντέλων.

Συγκεκριμένα τα προγνωστικά μας συστήματα δώσανε έναν έντονο πυρήνα καταιγίδων να επηρεάζει το δυτικό – βορειοδυτικό τμήμα του νησιού με τιμές σε ότι αφορά τον όγκο νερού που θα έπεφτε στην επιφάνεια κοντά στους 40 με 50 τόνους ανά στρέμμα. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί επαλήθευσαν αυτή την εξέλιξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για την περιοχή της Κρήτης και όχι μόνο. Δηλαδή να λαμβάνουμε σήμα από τα μετεωρολογικά μοντέλα την τελευταία στιγμή για κάτι έντονο που ενδεχομένως να εμφανιστεί.

Τα τελευταία αρκετά χρόνια η επιστήμη έχει κάνει πραγματικά άλματα στην πρόγνωση του καιρού όπου έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξουν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα με τις αντίστοιχες πιθανότητες επαλήθευσης βέβαια.
Η βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο πώς αυτή η πληροφορία όταν φτάσει στον επιστήμονα θα περάσει στους αρμόδιους φορείς με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών».

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Αττική

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σήμερα, Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται και στην Αττική σήμερα.

Οι βροχές θα είναι πιο περιορισμένες σήμερα από ό,τι χθες στην Αττική τουλάχιστον, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από το μεσημέρι και έπειτα. Μετά τις 13:00 φαίνεται στον Live χάρτη του windy πως η Αθήνα θα δει κάποιες ψιχάλες.

Ο καιρός από το Meteo

Για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Βόρειο Ιόνιο, Σποράδες, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και τις θερμές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, Πελοποννήσου και πιθανόν της Κρήτης. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 22 βαθμούς), 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 23 βαθμούς), 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img