33.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Μετεωρολόγοι εξηγούν το...

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες το Σαββατοκύριακο – Μετεωρολόγοι εξηγούν το φαινόμενο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Παράνομοι φιλορώσοι στην Ουκρανία: Χτυπήθηκαν F-16 στο Ίβανο-Φράνκιφσκ | OPEN TV

Η Ρωσία προχώρησε σε μια γενικευμένη μετά από πολύ καιρό επίθεση στην Ουκρανία και στο Κίεβο αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως αλλαγή τακτικής ή για απάντηση στις επιθέσεις της Ουκρανίας στο Κουρσκ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Τεχεράνη: «Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι υπολογισμένη και ακριβής»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί δήλωσε στον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι ότι «Το Ιράν δεν επιθυμεί να αυξήσει την ένταση στη Μέση Ανατολή, αλλά ούτε και τη φοβάται». Μάλιστα πρόσθεσε πως η απάντηση της Τεχεράνης στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια μέσα στα εδάφη της θα είναι «καθορισμένη, υπολογισμένη

ΕΟΦ: Κίνδυνος από καφέ που προωθεί την απώλεια βάρους

Προειδοποιήσεις ΕΟΦ για τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί για τρία συμπληρώματα διατροφής, τα οποία κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Ισπανίας, περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και διακινούνται μέσω διαδικτύου.    Ειδικότερα ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPO SOLUCION, των προϊόντων SORAYA CAPSULAS

Καιρός: Έρχονται μπόρες – Ποιες ώρες θα βρέξει και σε ποιες περιοχές

όσο τις ψυχρές εναέριες μάζες από την Ουκρανία όσο και την κακοκαιρία εξ Ιταλίας επιβεβαίωσε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής τηλεόρασης. Επίσης ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν παρελθόν τουλάχιστον μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και σημείωσε ότι η πιο βροχερή μέρα θα είναι η Πέμπτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά
spot_imgspot_img

Πως θα μας επηρεάσει η «ψυχρή λίμνη»

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πλησιάζει η «ανοιξιάτικη αστάθεια» που θα αποτελείται από καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

«Ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι σήμερα που θα απομακρύνουν την αφρικανική σκόνη και θα μειώσουν και την υγρασία κάνοντας πιο υποφερτή τη ζέστη.

Κατά τα λοιπά η αστάθεια θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών ιδιαίτερα για τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας με τους βοριάδες να επικρατούν στο Αιγαίο».

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Πώς εξηγεί το φαινόμενο

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα.

Η αντίθεση αυτή αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά», εξήγησε μέσα από το blog του.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img