27.9 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός – Καλλιάνος: Επιστρέφουν τα 40άρια, ενισχύονται τα μελτέμια

Καιρός – Καλλιάνος: Επιστρέφουν τα 40άρια, ενισχύονται τα μελτέμια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Βρετανία εκπαίδευσε τον Ιούλιο τους στρατιώτες που εισέβαλαν στο Κουρσκ της Ρωσίας

Τα ουκρανικά στρατεύματα που συμμετείχαν στην εισβολή των δυνάμεων του Κιέβου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, εκπαιδεύτηκαν από Βρετανούς στρατιωτικούς ειδικούς τις εβδομάδες πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση , ανέφεραν οι Times. Στις 6 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους στο ρωσικό έδαφος από τότε που κλιμακώθηκε η σύγκρουση τον Φεβρουάριο του

Ποιες είναι οι διατροφικές επιλογές που αυξάνουν τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου στους νέους

Τα ευρήματα μελέτης που ρίχνουν φως σε ένα ιατρικό μυστήριο. Τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό μεταξύ των νέων ενηλίκων, αλλά ο λόγος πίσω από τις αυξημένες διαγνώσεις αποτελεί ιατρικό μυστήριο. Ωστόσο, η Cleveland Clinic δημοσίευσε μια μελέτη που εντοπίζει τη διατροφή ως μια σημαντική αιτία για την έξαρση των περιπτώσεων.

Αλλάζει ο καιρός: Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά

Φωτιά στην Αττική: Τα ψυχολογικά προβλήματα που βιώνουν οι πυρόπληκτοι μετά τις καταστροφές

Εκτός από τις περιβαλλοντολογικές, σημαντικές είναι και οι ψυχολογικές επιπτώσεις που προκαλούν οι πυρκαγιές σε ενήλικους και παιδιά . Οι ειδικοί επιστήμονες κάνουν λόγο για διαταραχές διάθεσης, άγχος, ανασφάλεια και φόβο, μεταξύ άλλων. Μιλώντας στην κάμερα του Ant1, η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου αναφέρει πως «ο ήχος της φωτιάς, η μυρωδιά του καμένου, οι εικόνες της

KAPGAN: Τουρκικό UGV

Η τουρκική εταιρεία Havelsan παρουσίασε για πρώτη φορά το μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα KAPGAN στην έκθεση SAHA EXPO. Το KAPGAN αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Ψηφιακής Μονάδας” του Τουρκικού στρατού το οποίο αποσκοπεί στην ένταξη μη επανδρωμένων-ρομποτικών συστημάτων στις μονάδες Πεζικού και στην ικανότητα ελέγχου πολλαπλών τέτοιων συστημάτων ώστε να δρουν μαζικά σε σμήνη. Το
spot_imgspot_img

Μετά την κακοκαιρία – «εξπρές» που πέρασε από τη χώρα μας, επιστρέφουν ξανά οι υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ επιστρέφουν και οι ισχυροί άνεμοι, δημιουργώντας εκ νέου το επικίνδυνο «κοκτέιλ» που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε σήμερα (05/07) ότι τα μελτέμια ενισχύονται από αύριο, Σάββατο 06 Ιουλίου, με τις εντάσεις των ανέμων να φθάνουν έως τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά σταδιακά και αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 38℃ και 40℃.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img