23.9 C
Athens
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Κορυφώθηκε η ζέστη σήμερα σε πολλές περιοχές - Πού ξέπερασε ο...

Καιρός: Κορυφώθηκε η ζέστη σήμερα σε πολλές περιοχές – Πού ξέπερασε ο υδράργυρος τους 32 °C

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λιμενικό: Σύλληψη 2 διακινητών παράνομων μεταναστών μετά από επιχειρήσεις σε Σάμο και Αγαθονήσι – Εντοπίστηκαν 44 παράτυποι μετανάστες

Ακόμη δύο διακινητές μεταναστών συνέλαβε το Λιμενικό σε επιχειρήσεις αυτή την φορά στο Αγαθονήσι και την Σάμο. Συνολικά εντοπίστηκαν 44 παράνομοι μετανάστες. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού: «Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους. Το οποίο κινούταν με ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές του

Lidl Fl: Σαλμονέλα σε μοσχαρίσιες μπριζόλες – Άμεση Ανάκληση από 200 σουπερμάρκετ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες που πωλούνται από όλα τα σουπερμάρκετ Lidl στη Φινλανδία, ανακλήθηκαν λόγω μόλυνσης από σαλμονέλα. Η Lidl Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι απέσυρε από την πώληση μία παρτίδα 200 γραμμαρίων μοσχαρίσιο φιλέτο Grillmaister καθώς στο προϊόν βρέθηκε σαλμονέλα. Η σαλμονέλα έχει βρεθεί στην παρτίδα του προϊόντος. Πρόκειται για το μοσχαρίσιο φιλέτο Grillmeister των 200gr με αριθμό παρτίδας 670306432397.

Μαρινέλλα: Τα πρώτα λόγια και οι ανακοινώσεις μετά την κατάρρευση της ερμηνεύτριας στο Ηρώδειο

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε στο Ηρώδειο, με την Μαρινέλλα να καταρρέει κατά τη διάρκεια της συναυλίας της. Η σπουδαία ερμηνεύτρια λιπολύμησε ενώ βρισκόταν στο δεύτερο τραγούδι της και ιδιωτικό ασθενοφόρο την μετέφερε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Μετά το τραγικό αυτό περιστατικό και με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εγκεφαλικό, στη

Επιβίωση: Τα χρήσιμα βότανα για τη φροντίδα των πληγών – Άρνικα και εχινάκεια ανάμεσά τους

Άρνικα Η Arnica montana , γνωστή και ως λύκος, είναι ένα πολυετές φυτό με κίτρινα-πορτοκαλί άνθη εγγενές στα βουνά της Ευρώπης και της Σιβηρίας, αλλά τώρα καλλιεργείται ευρέως στη Βόρεια Αμερική. Μελέτες δείχνουν άρνικα περιέχει πολύτιμα συστατικά που της χαρίζουν αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως τοπικό φάρμακο από το 1500, το

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του αρχηγείου της Μοσάντ

“Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (…) με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ σε προάστιο του Τελ Αβίβ”, ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ. Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν σήμερα στο Τελ Αβίβ την ώρα που το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαίτιζε έναν πύραυλο εδάφους- εδάφους, ο
spot_imgspot_img

Καλοκαίρι θύμισε το σκηνικό του καιρού σήμερα (Τετάρτη 25/9) με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα – Νέα Οδός και ήταν ίση με 32.3 °C. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης 25/09.

Καιρός: Κορυφώθηκε η ζέστη σήμερα σε πολλές περιοχές – Πού ξέπερασε ο υδράργυρος τους 32 °C

Καιρός: Έκτακτη ειδοποίηση Τσατραφύλλια – Έρχεται βίαιη πτώση της θερμοκρασίας

Βίαιη πτώση της θερμοκρασίας αναμένουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ημέρες προειδοποιώντας μάλιστα για… θραύση στις ιώσεις λόγω της απότομης εναλλαγής της.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από το βράδυ ήδη της Κυριακής αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους έξι βαθμούς.

Καλεί δε τους πολίτες να πάνε στην… παραλία για όσο προλαβαίνουν αφού σε μικρό χρονικό διάστημα αυτό δεν θα είναι δυνατό, υπό ευνοϊκές συνθήκες.

Η πτώση αυτή όπως εξηγεί, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καιρός για βόλτες και θάλασσα!

Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία). Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές.

Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς) !Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες.
Υ.Γ:
-Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλάσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
-Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις.»

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img