26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σύμη: Απόβαση 18 λαθραίων μεταναστών σε παραλία του νησιού – Αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν το λ.σ. για τη μεταφορά τους

Σε μια ακόμα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από παραλία προχώρησε σήμερα το λιμενικό, αυτή τη φορά στη Σύμη. Συγκεκριμένα, 18 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στην οποία είχαν αποβιβαστεί προηγουμένως  χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αναμένοντας το λιμενικό για τη μεταφορά τους. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή έτερου ΠΛΣ, τους μετέφεραν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια

Τρομακτικός βομβαρδισμός της Υεμένης! Σε κλοιό γενικευμένου πολέμου η Μ. Ανατολή, vid

Δεξαμενές πετρελαίου και εγκαταστάσεις με όπλα έπληξαν οι Ισραηλινοί στη δυτική Υεμένη. Η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε τουλάχιστον ένα λιμάνι-ορμητήριο των Χούθι στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας προκαλώντας θεαματικές εκρήξεις. Την επίθεση μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ και ακολούθως επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF). Από την επίθεση έχουν πεθάνει τουλάχιστον τέσσερις και έχουν τραυματιστεί 29

Γκάλαντ για πλήγματα στην Υεμένη: “Κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος” για το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε απόψε ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ, μετά τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Υεμένη, σε απάντηση για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στο ισραηλινό έδαφος. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που

Πάτρα: Έφτασαν 51 λαθραίοι μετανάστες – Θα μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση

Στη μεταφορά 51 λαθραίων μεταναστών προέβησαν το  πρωί του Σαββάτου στελέχη του λ.σ. στη θαλάσσια περιοχή 42 ναυτικά μίλια δυτικά της Ζακύνθου. Όπως αναφέρεται οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία αλλά ανοικτά της Ζακύνθου σκάφος του λ.α. τους εντόπισε και προ του κινδύνου αυτοί να κατευθυνθούν  στην Ιταλία

Εντοπίστηκε το τρόφιμο που προκάλεσε ευρωπαϊκή επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από σπάνιο τύπο σαλμονέλας

Λαχανικό προέλευσης Ιταλίας είναι η πιθανότερη αιτία πίσω από ασθένειες με τον σπάνιο τύπο Salmonella Umbilo. Τρεις Ευρωπαϊκές χώρες πλήττονται από ένα σπάνιο τύπο σαλμονέλας τη Salmonella Umbilo. Τα θύματα (μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου) είναι 138 (98 στη Γερμανία, 23 στη Δανία και 17 στην Αυστρία) αλλά ο αριθμός πιθανολογείται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς
spot_imgspot_img

Οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δημοσιεύοντας την έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο καιρός σήμερα αλλά και αύριο θα μας δείξει το “κακό” του πρόσωπο».

Προσθέτει μάλιστα ότι αναμένεται «νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο».

Η νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

«Όπως ήταν φυσιολογικό – αναμενόμενο και η ΕΜΥ κινήθηκε στο ίδιο κλίμα για την αλλαγή του καιρού που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας εκδίδοντας έκτακτο δελτίο τόσο για τις καταιγίδες, όσο και για τους ανέμους – πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσουν αυτή την κακοκαιρία.

Αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις που διαδόθηκαν στο διαδίκτυο περί πανικού και άλλων σχετικών γι’ αυτή την μεταβολή του καιρού….Άραγε και η ΕΜΥ τον πανικό θέλει να φέρει εκδίδοντας αυτό το δελτίο ή να κερδίσει προβολή στις ιστοσελίδες?

Η ενημέρωση του καιρού απαιτεί σοβαρότητα και δεν είναι πεδίο κατάλληλο για κόντρες ή οτιδήποτε σχετικό μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Το παρελθόν θα πρέπει να μας διδάσκει και να αποτελεί αφετηρία για τη συνέχεια.
Όμορφη Κυριακή σε όλες και όλους και προσοχή εκεί που ο καιρός σήμερα αλλά και αύριο θα μας δείξει το “κακό” του πρόσωπο.

Υ.Γ. Και επειδή εδώ και αρκετές ημέρες έχει διαδοθεί εντόνως ότι ο Οκτώβρης έρχεται με αντικυκλώνες εμποδιστές και ανομβρίες, ας ετοιμαζόμαστε για νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο.

Έκπληξη μου προκαλεί που ενώ κάποιοι φωνάζανε στο παρελθόν για εκτιμήσεις μερικών ημερών μπροστά και ότι δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο πανικό, σήμερα να βλέπουμε προγνώσεις για πολλές παραπάνω ημέρες».

ΕΜΥ: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε, το μεσημέρι της Κυριακής, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 28-09-24/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή (29-09-2024) και μέχρι τη Δευτέρα (30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.
Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 22 βαθμούς και στην Αθήνα τους 25 βαθμούς Κελσίου».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img