34.5 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός – Μαρουσάκης: Βροχές στα ορεινά, ζέστη και μελτέμια στο Αιγαίο -...

Καιρός – Μαρουσάκης: Βροχές στα ορεινά, ζέστη και μελτέμια στο Αιγαίο – Κίνδυνος για φωτιές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητές φέρεται να βρήκαν σκουλήκια στο φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό

«Ακούμε τους αθλητές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλιά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής. Δεν είναι μυστικό ότι οι αθλητές στο Παρίσι δεν έχουν μείνει και πολύ εντυπωσιασμένοι από το φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό. Υπήρξαν αναφορές για ελλείψεις τροφίμων και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα γυμναστικής των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι το μενού

Αυξημένα τα κόμιστρα στα πορθμεία Σαλαμίνας Περάματος και Περάματος Σαλαμίνας | OPEN TV

Η καθημερινή μετακίνηση για τους κατοίκους της Σαλαμίνας αποτελεί μποναμάς, καθώς ο πληθωρισμός έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ακόμα και στα κοντινά δρομολόγια. ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

Μερομήνια: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 – Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια

Τα μερομήνια είναι μία πανάρχαια πρόβλεψη του καιρού και αφορούν στις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου, όπου και «διαβάζονται» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες εκτιμήσεις, με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο από Σεπτέμβριο 2024 έως 2025. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του

«Φωτιά» θέλουν να βάλουν οι Ουκρανοί: Drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο στην Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι το προηγούμενο βράδυ ουκρανικά, πιθανότατα επιθετικά, drones καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της χώρας και ένα άλλο τμήμα καταστράφηκε από Ρώσους πάνω από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Χθες στις 18:10 οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας της Λευκορωσίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού! Αυτό

Τι απαντά το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του σχολείου: Βρίσκονταν μαχητές της Χαμάς μέσα

Στο σχολείο που βομβαρδίστηκε από την αεροπορία σήμερα το πρωί στην πόλη της Γάζας βρίσκονταν περίπου είκοσι μαχητές των οργανώσεων Χαμάς και Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ. Το σχολικό κτιριακό συγκρότημα και το τζαμί « που επλήγη στο εσωτερικό του» αποτελούσαν «ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ» , διαβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι
spot_imgspot_img

Αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αττική, ενώ σήμερα το πρωί (07/08) έχουν αναπτυχθεί κάποιες συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο αλλά και στο νότιο Ιόνιο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αυτήν την ώρα, ο υδράργυρος ανέρχεται στους 26℃ στο νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ, στην βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται από 18℃ – 20℃. Το μεσημέρι ο υδράργυρος θα «αγγίξει» τους 35℃ στη βόρεια Ελλάδα και τους 36℃ – 37℃ λίγο πιο βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο με ριπές στα 5 – 6 μποφόρ. Παράλληλα, τα μελτέμια θα κάνουν την εμφάνισή τους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με εντάσεις κοντά στα 6 – 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα, οι άνεμοι δεν προβληματίζουν.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις απογευματινές ώρες οι συννεφιές θα γίνουν εντονότερες στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου), όπου εκεί δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη, σχετικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με κάποιες συννεφιές να κάνουν την εμφάνισή τους το απόγευμα που θα φέρουν κάποιες μπόρες και βροχοπτώσεις στα ορεινά. Στα 3 – 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 34℃.

Συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και το Σάββατο

Αύριο, Πέμπτη 08 Αυγούστου, θα αναπτυχθεί αστάθεια ξανά κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Παράλληλα, ανάλογο καιρικό μοτίβο θα αναπτυχθεί και την Παρασκευή, στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, αλλά και το Σάββατο, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί τις επόμενες μέρες στους 35℃ – 36℃ στα βόρεια τμήματα, ενώ πιο νότια θα βρισκόμαστε στους 36℃ – 37℃, με τα μελτέμια να κυριαρχούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στα 6 – 7 μποφόρ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα είναι αυξημένος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ανέμων.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα είναι ανάλογος με αυτόν που βιώνουμε τώρα, όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, με τη ζέστη να επικρατεί και τις απογευματινές ώρες να σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα, τα μελτέμια θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img