27 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα - Πότε θα...

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα – Πότε θα έρθουν ανάσες δροσιάς

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κουρσκ: Σχεδόν 200χιλ. Ρώσοι έχουν εκκενώσει τις εστίες τους! Συνεχίζονται οι μάχες

Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή Γκλούσκοφ, δήλωσε αργά χθες ο ασκών χρέη κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ. Ο τομέας της περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία έχει πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Ο Σμιρνόφ δήλωσε μέσω Telegram ότι η αστυνομία και άλλα κυβερνητικά σώματα θα συντονίσουν τη διαδικασία εσπευσμένης

Κι όμως! Το σκόρδο αλλάζει γεύση ανάλογα με το πώς το κόβουμε

Η φαινομενικά απλή πράξη του τεμαχισμού του σκόρδου ενισχύει μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση χημικών αντιδράσεων Το σκόρδο, ο πικάντικος αυτός βολβός που δίνει άρωμα στα πιάτα μας, κρύβει ένα μυστικό που μπορεί να βελτιώσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες: Η γεύση του επηρεάζεται άμεσα από τον τρόπο που το κόβετε! Η φαινομενικά απλή πράξη του τεμαχισμού του

Καιρός: «Κόλαση» μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Πότε και πού επιστρέφουν τα 40άρια

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα (15/8), ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πιθανές πρόσκαιρες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο βίντεο με ρίψεις από εναέρια μέσα για τον περιορισμό της νέας εστίας

Μετά τη μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου και εξαπλώθηκε αστραπιαία στην Βορειοανατολική Αττική, σήμερα εκδηλώθηκε ξανά μια νέα εστίας φωτιάς στον Βαρνάβα. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 17:40 και η ηρωική μάχη των Αρχών που επιχείρησαν στο σημείο έσωσαν την κατάσταση καθώς την πρόλαβαν εγκαίρως, την περιόρισαν και πραγματοποίησαν την

Συμπληρώματα διατροφής: Πώς επηρεάζουν το ήπαρ; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναθεωρημένης μελέτης, μία στις πέντε των προκαλουμένων από χημικά βλαβών του ήπατος προέρχεται από την αλόγιστη και μη ισορροπημένη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και σκευασμάτων βοτάνων, φαινόμενο που πριν από περίπου μία δεκαετία ήταν αρκετά σπάνιο. Επίσης, διαφορετική μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των ενηλίκων στις ΗΠΑ καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής, που
spot_imgspot_img

Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ για τον καύσωνα, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα παραμείνει… στον «φούρνο» μέχρι την Κυριακή.

Όπως επισημαίνεται αναλυτικά, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στο έκτακτο δελτίο καιρού αναφέρεται:

Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της και

Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Πέμπτη (18-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Παρασκευή (19-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

3. Το Σάββατο (20-7-2024) από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν στη βόρεια χώρα μεμονωμένες καταιγίδες και η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Την Κυριακή (21-7-2024) η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε καθημερινή βάση θα γίνεται επαναπροσδιορισμός των θερμοκρασιών. Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img