31.6 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Ο καύσωνας επιστρέφει... αγριεμένος - Ποια πόλη θα «βράσει» στους 42...

Καιρός: Ο καύσωνας επιστρέφει… αγριεμένος – Ποια πόλη θα «βράσει» στους 42 τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πεζεσκιάν σε Σολτς: Το Ιράν έχει το «δικαίωμα να απαντήσει» σε εκείνους που της επιτέθηκαν

Ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει το «δικαίωμα να απαντήσει» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του σήμερα με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος τον κάλεσε να αποφύγει μια στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. «Παρότι δίνουμε έμφαση στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων, το Ιράν

Μπλίνκεν: Ετοιμάζεται για την 9η περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σχεδιάζει να αναχωρήσει απόψε για την ένατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο, με φόντο την κατακόρυφη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ανέφερε ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο Μπαράκ Ραβίντ, μέσω X, επικαλούμενος πηγή του ενήμερη για τις

Βρέθηκε πλαστικό κομμάτι από… κάδο απορριμμάτων μέσα σε ψωμί!

Μαζική ανάκληση σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία, συσκευασμένου ψωμιού στο οποίο βρέθηκαν πράσινα πλαστικά κομμάτια από κάδο. Η Γαλλική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, ανακάλεσε από την αγορά συσκευασμένο ψωμί ολικής άλεσης μέσα στο οποίο βρέθηκαν (και φαίνονται) πλαστικά κομμάτια. Όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσίευσε η Rappel Conso πρόκειται για πράσινο πλαστικό κομμάτι από… κάδο

Δήμαρχος Σαρωνικού στο Newsbomb.gr: «Η φωτιά έκαψε 50 στρέμματα – Δεν κινδύνευσαν σπιτια»

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου στα Καλύβια Θορικού. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ μιλώντας στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, δήλωσε ότι «η φωτιά έκαψε 50 στρέμματα. Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του Σαρωνικού βρέθηκαν στο σημείο». Όπως

Γκουτέρες: Πιέζει τους συνομιλητές του για να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τις συνεχιζόμενες απώλειες ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, μετά τον βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σε σχολείο στην πόλη της Γάζας που φιλοξενούσε εκατοντάδες οικογένειες εκτοπισμένων Παλαιστινίων. «Ο Γενικός Γραμματέας διαπιστώνει με θλίψη ότι η απόφαση 2735 (2024) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει ανεφάρμοστη»
spot_imgspot_img

Ο καιρός… δρόσισε για λίγες ώρες ωστόσο ένα νέο κύμα έντονης ζέστης θα κάνει την εμφάνισή του σε λίγες ώρες.

Άνοδο όμως που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσδιοριστεί ως καύσωνας καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάνουν μέχρι τους 37-38 βαθμούς. Ωστόσο, αν και είναι πρόωρη πρόβλεψη, το προγνωστικό μοντέλο του windy προβλέπει νέο καύσωνα από την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Μάλιστα, το Σάββατο (03/08) το μεσημέρι προβλέπει για την Αθήνα, σύμφωνα με τον χάρτη θερμοκρασίας 40 βαθμών Κελσίου και την Κυριακή 42 βαθμούς.

Η πρόβλεψη αυτή, αν και παρακινδυνευμένη, εφόσον επιβεβαιωθεί, έρχεται ως συνέχεια της πρόβλεψης του meteo ότι ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο θερμότερος όλων των εποχών.

windy38_c8b4d.jpg

Έρχεται «ακραία επιδημία ζέστης»

Ο ΟΗΕ ζητά από τα κράτη να προετοιμαστούν καλύτερα, να… δροσίσουν τους ευάλωτους πολίτες τους καθώς έρχεται «επιδημία ακραίας ζέστης» που σπάει τα ρεκόρ.

Μετά από τρεις από τις πιο ζεστές ημέρες που έχουν ποτέ μετρηθεί στη Γη, τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν όλες τις χώρες να λάβουν μέτρα για την αλματώδη και καυτή θερμοκρασία, κάνοντας λόγο για «επιδημία ακραίας ζέστης».

«Αν υπάρχει ένα πράγμα που ενώνει τον κόσμο μας, αυτό είναι ότι όλοι μας αισθανόμαστε όλο και περισσότερο τη ζέστη», δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε ότι η Δευτέρα ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, ξεπερνώντας το όριο που είχε σημειωθεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα. «Η Γη γίνεται όλο και πιο ζεστή και πιο επικίνδυνη για όλους, παντού».

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι ετησίως πεθαίνουν παγκοσμίως από τη ζέστη, πολύ περισσότεροι από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι τυφώνες, και αυτό είναι πιθανότατα μια υποεκτίμηση, αναφέρει μια νέα έκθεση 10 οργανισμών του ΟΗΕ.

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια επιδημία ακραίας ζέστης – μαραίνονται κάτω από ολοένα και πιο θανατηφόρα κύματα καύσωνα, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γκουτέρες. «Αυτό είναι 122 βαθμοί Φαρενάιτ και στα μισά του δρόμου προς τον βρασμό».

Οι τρομερές προειδοποιήσεις ήρθαν μετά από μια ελάχιστα αισθητή ανάπαυλα στα αλλεπάλληλα παγκόσμια ρεκόρ ζέστης.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img