25.1 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: «Συμβαίνει το απίθανο, έρχεται τροπικός αεροχείμαρρος» - Τι φέρνει μαζί του

Καιρός: «Συμβαίνει το απίθανο, έρχεται τροπικός αεροχείμαρρος» – Τι φέρνει μαζί του

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χαλκιδική: «Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μου φώναξε να τρέξω» λέει η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από το ζώο – Δείτε φωτογραφίες 

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε η 39χρονη που δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση από τσοπανόσκυλο, αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική. Όλα έγιναν περίπου στις 8 το απόγευμα, όταν το θύμα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, έχοντας αφήσει τα παιδιά της σε δραστηριότητες και πήγαινε για να πάρει έναν καφέ. Τότε, άκουσε

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ελέγχους ασφάλειας Τροφίμων

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ελέγχους ασφάλειας Τροφίμων Διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ καθηγητής Αντώνιος Ζαμπέλας.

Καιρός: Ξαφνικές μπόρες «χτυπούν» με σφοδρότητα την χώρα – Πότε επιστρέφει το «καλοκαίρι»

Ισχυρές καταιγίδες το πρωί στο Ιόνιο και βροχές μέχρι το απόγευμα σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Σποράδες. Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι βελτιωμένος, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο ενώ το απόγευμα θα υπάρξουν βροχές κυρίως στην Δυτική

Τροχαίο στον Κηφισό στο ύψος της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Λαμία – Πού υπάρχει μποτιλιάρισμα

Δυσχέρεια στην κυκλοφορία παρατηρείται αυτήν την ώρα στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Κηφισού, λόγω σύγκρουσης οχημάτων στο ύψος της Αττικής Οδού. Επιπλέον, αργές ταχύτητες εντοπίζονται στην Κηφισίας, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τη Μεσογείων αλλά και την Παραλιακή.

Λίβανος: Με το πανίσχυρο εκρηκτικό PETN είχαν παγιδευτεί οι μπαταρίες των ασύρματων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Λιβανέζικη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι με τη χρήση της άκρως εκρηκτικής ένωσης PETN, που ενσωματώθηκαν στις μπαταρίες, έγινε η έκρηξη στους ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εκρηκτική ύλη ήταν δύσκολα ανιχνεύσιμη, λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε ενσωματωθεί στην μπαταρία. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αξιωματούχοι ασφαλείας διατύπωσαν τη
spot_imgspot_img

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να σαρώνει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τη χώρα μας, όμως από την επόμενη εβδομάδα επίστρέφει… το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη, Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο καιρός την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Συμβαίνει όμως το απιθανο να έχουμε σταθερή εικόνα για την εξέλιξη από την ερχόμενη Πέμπτη, και μετά,καθώς ο υποτροπικος αεροχειμαρρος αρκετά ανεβασμένος θα μας θυμίσει λίγο από καλοκαίρι με σαφή επιρροή του λιβα,σε αρκετές περιοχές, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα βόρεια στους 29 με 32 βαθμούς, και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 35 πολύ τοπικά, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η δημοσίευση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

«Αισθητη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις πιο πυκνές σε ορεινά του εσωτερικού ηπειρωτικου κορμού.

▪️Περιπου ίδια κατάσταση και την Δευτέρα στο μεγαλύτερο επίσης,τμήμα της χώρας ωστόσο δεν υπάρχει καμία συμφωνία των προγνωστικών μοντέλων για,την εξέλιξη μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη ,καθώς φαίνονται κάποιες βροχές η καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ιόνιο με πιθανή επέκταση την Τρίτη προς Τετάρτη ανατολικά και με σημαντική εξασθένηση.
▪️Το ξανατονιζω όμως για την ώρα δεν υπάρχει σταθερότητα.(Θα υπάρξει σχετική νεότερη ενημέρωση)
▪️Συμβαίνει όμως το απιθανο να έχουμε σταθερή εικόνα για την εξέλιξη από την ερχόμενη Πέμπτη, και μετά,καθώς ο υποτροπικος αεροχειμαρος αρκετά ανεβασμένος θα μας θυμίσει λίγο από καλοκαίρι με σαφή επιρροή του λιβα,σε αρκετές περιοχές, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα βόρεια στους 29 με 32 βαθμούς, και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 35 πολύ τοπικά, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα.
▪️Θα λέγαμε ότι θα έχουμε ένα καλοκαιρινό σε εισαγωγικά Παρασκευο Σάββατο Κυριάκο, και λίγο ακόμη. ….
▪️Μακροπροθεσμα,όμως θα, υπάρξει αισθητή εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας (αρχές Οκτώβρη και μετά)
⚠️Σημείωση ** Χωρις να είμαστε απόλυτα σίγουροι το ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ που τυγχάνει να είναι και από τα,μεγαλύτερα της χώρας, θα σταθεί σχετικά τυχερο ,μιας και πιθανή υποτροπή θα υπάρξει μόνο κατά,την διάρκεια,της Τετάρτης (Ίσως απόγευμα-βράδυ),και παρά πολύ μικρή πιθανότητα για νωρίτερα, ενώ τόσο η πρεμιέρα, αλλά και το διάστημα Πέμπτης έως Κυριακής θα είναι εξαιρετικό με καλοκαιρια . (μάλιστα ως έχω πει το ΠΣΚ,θα έχει και υψηλές θερμοκρασίες)
▪️Να είστε όλοι καλά ,ελπίζω λίγο να σας βοήθησα. …»

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img