16.1 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με θερμοκρασίες έως 26 βαθμούς

Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με θερμοκρασίες έως 26 βαθμούς

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νερό στην Ελλάδα: Από την Κρίση στη Λύση – Αναγκαία Βήματα για ένα Βιώσιμο Μέλλον

Άρθρο της Ελισσάβετ Φελώνη, Δρ. Υδρολόγος, Διδάσκουσα ΠΑΔΑ.    Η φετινή λειψυδρία, που έπληξε σοβαρά αρκετές περιοχές της Ελλάδας, έφερε στην επιφάνεια το χρόνιο ζήτημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων. Με τις εντεινόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ανάγκη για αναθεώρηση της στρατηγικής διαχείρισης νερού στη χώρα μας είναι επιτακτική. Εάν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε βελτιώσεις

Ισραήλ – Ιράν: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν “μέγιστη αυτοσυγκράτηση”

Υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδειχθεί “η μέγιστη αυτοσυγκράτηση” προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση. “Τα ΗΑΕ καταδικάζουν έντονα τη στρατιωτική στοχοθέτηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Το υπουργείο υπογράμμισε επίσης “τη

Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα

που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Irna και η ιρανική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη ανακοίνωση του στρατού. “Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του την ώρα που αντιμετώπιζε τα βλήματα του

Ρουμανία: Δασική πυρκαγιά στην επαρχία Μπρασόβ

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε χθες Σάββατο σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπρασόβ στην κεντρική Ρουμανία, μεταξύ των κοινοτήτων Βλαντένι και Φαγκαράς. Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεώρηση για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), σχεδόν 100 πυροσβέστες και δασικοί υπάλληλοι κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν εναέρια μέσα μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Ροδόπη: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 32χρονη

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του κοιμητηρίου και του γηπέδου Σαπών Ροδόπης, όταν ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε μια 32χρονη.   Η αστυνομία διενεργεί έρευνα και προσπαθεί να εντοπίσει κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στον δράστη. Ταυτόχρονα εξετάζει οπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της και ζητά τη συνδρομή όποιου είδε ή
spot_imgspot_img

Ο καιρός αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα είναι καλός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Αν και την Κυριακή θα έχει συννεφιά θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τους 23 με 25 και κατά τόπους τους 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου 23 με 24 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη κατά τόπους τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 11 και 23 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και στη Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 και τοπικά έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 και τοπικά στα νότια τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img