26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Θυελλώδεις ανέμοι, πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί...

Καιρός: Θυελλώδεις ανέμοι, πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σύμη: Απόβαση 18 λαθραίων μεταναστών σε παραλία του νησιού – Αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν το λ.σ. για τη μεταφορά τους

Σε μια ακόμα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από παραλία προχώρησε σήμερα το λιμενικό, αυτή τη φορά στη Σύμη. Συγκεκριμένα, 18 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στην οποία είχαν αποβιβαστεί προηγουμένως  χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αναμένοντας το λιμενικό για τη μεταφορά τους. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή έτερου ΠΛΣ, τους μετέφεραν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια

Τρομακτικός βομβαρδισμός της Υεμένης! Σε κλοιό γενικευμένου πολέμου η Μ. Ανατολή, vid

Δεξαμενές πετρελαίου και εγκαταστάσεις με όπλα έπληξαν οι Ισραηλινοί στη δυτική Υεμένη. Η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε τουλάχιστον ένα λιμάνι-ορμητήριο των Χούθι στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας προκαλώντας θεαματικές εκρήξεις. Την επίθεση μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ και ακολούθως επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF). Από την επίθεση έχουν πεθάνει τουλάχιστον τέσσερις και έχουν τραυματιστεί 29

Γκάλαντ για πλήγματα στην Υεμένη: “Κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος” για το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε απόψε ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ, μετά τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Υεμένη, σε απάντηση για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στο ισραηλινό έδαφος. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που

Πάτρα: Έφτασαν 51 λαθραίοι μετανάστες – Θα μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση

Στη μεταφορά 51 λαθραίων μεταναστών προέβησαν το  πρωί του Σαββάτου στελέχη του λ.σ. στη θαλάσσια περιοχή 42 ναυτικά μίλια δυτικά της Ζακύνθου. Όπως αναφέρεται οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία αλλά ανοικτά της Ζακύνθου σκάφος του λ.α. τους εντόπισε και προ του κινδύνου αυτοί να κατευθυνθούν  στην Ιταλία

Εντοπίστηκε το τρόφιμο που προκάλεσε ευρωπαϊκή επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από σπάνιο τύπο σαλμονέλας

Λαχανικό προέλευσης Ιταλίας είναι η πιθανότερη αιτία πίσω από ασθένειες με τον σπάνιο τύπο Salmonella Umbilo. Τρεις Ευρωπαϊκές χώρες πλήττονται από ένα σπάνιο τύπο σαλμονέλας τη Salmonella Umbilo. Τα θύματα (μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου) είναι 138 (98 στη Γερμανία, 23 στη Δανία και 17 στην Αυστρία) αλλά ο αριθμός πιθανολογείται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς
spot_imgspot_img

Ραγδαία ανατροπή στο σκηνικό του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναμένεται και «νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο».

Ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ πνέουν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης.

Επικαιροποιήθηκε το δελτίο ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 28-09-24/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή (29-09-2024) και μέχρι τη Δευτέρα (30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 22 βαθμούς και στην Αθήνα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στον Θερμαϊκό και το βορειοδυτικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για τη εποχή. Δε θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Θερμαϊκό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σχεδόν αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα βορειότερα νησιά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες πιθανότητα τοπικών βροχών στις Σποράδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img