22.6 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Τι είναι τα rosby waves - «Ψυχρό λιμνίδιο» φέρνει ανατροπή τον...

Καιρός: Τι είναι τα rosby waves – «Ψυχρό λιμνίδιο» φέρνει ανατροπή τον Νοέμβριο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ηράκλειο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 45χρονος που κατηγορείται για βιασμό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος ο οποίος κατηγορήθηκε από τη σύζυγό του για βιασμό. Σύμφωνα με το cretalive, πριν την απολογία του 45χρονου στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου, η σύζυγός του φέρεται να προχώρησε σε κάποιες διευκρινήσεις αναφορικά με την καταγγελία που είχε κάνει. Η γυναίκα προχώρησε στην καταγγελία κατά

Χεζμπολάχ: Εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά της αεροπορικής βάσης του Τελ Νοφ νότια του Τελ Αβίβ

την πρώτη επίθεση κατά της στρατιωτικής αυτής εγκατάστασης σε έναν χρόνο πολεμικής κλιμάκωσης ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και το Ισραήλ. Αν και η Χεζμπολάχ ανακοινώνει καθημερινά επιθέσεις της κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων, σήμερα ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε « εναέρια επίθεση με drones» κατά της βάσης του Τελ Νοφ. Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης αυτούς του είδους

Το ισχυρό χτύπημα των Ισραηλινών στον Λίβανο που προκάλεσε… προειδοποίηση για σεισμικές δονήσεις, vid

Ολόκληρα στρέμματα γης στην κυριολεξία τινάχτηκαν στον αέρα. Μάλιστα για αυτόν τον λόγο εκδόθηκε και προειδοποίηση για σεισμικές δονήσεις στο βόρειο Ισραήλ: NEW: Video of the explosion that caused an earthquake warning. The controlled explosion carried out by the Israeli army in Lebanon caused an earthquake warning in northern settlements in Israel. pic.twitter.com/s3jq3z5F4w — Clash

Γάζα: Αγγίζουν τους 43.000 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι 42.924 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες 48 ώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Περί

Σάμος: Λέμβος με μετανάστες ναυάγησε στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο, βορειοδυτικά της Σάμου στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, όταν αυτή άρχισε να βουλιάζει.  Στο σημείο βρίσκονται τρία σκάφη του λιμενικού καθώς και ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πέσουν στο νερό.Μέχρι στιγμής
spot_imgspot_img

Ο καιρός εξακολουθεί να είναι… ανοιξιάτικος την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο αυτό φαίνεται να αλλάζει ριζικά από τον Νοέμβριο, ήδη από τις πρώτες του ημέρες.

Σύμφωνα με τον προγνώστη, Θεοφάνη Χατζηγρίβα, έντονες ταλαντώσεις ή rosby waves φέρνουν βροχές μετά τις 3 Νοεμβρίου στη χώρα μας ενώ ένα ψυχρό μέτωπο διαφαίνεται να κατεβαίνει από τα βόρεια.

Τέλος, ο κύριος Χατζηγρίβας επισημαίνει πως υπάρχει το σενάριο αποκοπής «ψυχρού λιμνιδίου» από την Μεσόγειο, κάτι το οποίο δεν θέλουμε ούτε για αστείο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του

«Η αρκετά βόρεια επέκταση του ισχυρού αντικυκλωνα ,είχε σαν αποτέλεσμα να βάλει φρένο σε οποια πιθανότητα για αξιόλογες βροχές προς τα τελη του μηνα στην χώρα μας(..,και όχι μόνο), και να μετατοπισει τις πιθανότητες για λίγο αργότερα και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο 5νθημερο η 7ημερο του Νοέμβρη.
▪️Διαβασα,μέσα στο διαδίκτυο ότι είναι μάλιστα και σπάνιο φαινόμενο για τη χώρα μας ,αφήνοντας με άφωνο.
▪️Δεν είναι καθόλου σπάνιο, ούτε για τη χώρα μας, αλλά ούτε για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ηπειρο φυσικά, και σε περίπτωση που αυτό συμβεί (όπως και έγινε τελικά. ..) , να εχει την δυνατοτητα να μας δωσει διάρκεια καλοκαιρίας ακομη και πάνω από 15 με 20 ημέρες.
▪️Μαλιστα θα έλεγα σε εισαγωγικά, ότι οι συνθήκες έμοιαζαν περισσότερο, με τις γνωστές σε όλους μας ” αλκυονίδες ημέρες ” μιας και υπήρχαν τα χαρακτηριστικά ,όπως νηνεμία στα ηπειρωτικά, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας, απουσια νεφών, και μεγάλη θερμοκρασιακη διαφορά μεταξύ πρωινού, και μεσημεριού. ( πχ …2 το πρωί, 24 το μεσημέρι. ..)
▪️Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τελικά, και αν αυτή η κατάσταση θα αλλάξει, και η απάντηση είναι, ότι ΝΑΙ θα αλλάξει…
▪️Ετσι λοιπόν, με τα προγνωστικά δεδομένα, αυτής της στιγμής, και με υπογράμμιση σοβαρή, ότι η κατάσταση είναι ξανά ρευστή, εξ αιτίας έντονων ταλαντώσεων (rosby waves) , φαίνεται μια σταδιακή μεταβολή προς το έλαφρως άστατο το διάστημα 31,Οκτώβρη με 3 Νοέμβρη, κυρίως στο ηπειρωτικό κομμάτι, και κυριως σε ορεινές περιοχές, και πιθανώς ανατολικά της Πίνδου ,αλλά και νοτιότερα, χωρίς φυσικά,να υπάρχει κάτι δεδομένο, κάτι έντονο, η κάτι εκτεταμένο, και μιλώντας απλά για,μικρά ή μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με μικρή πιθανότητα κάποιων τοπικών βροχοπτώσεων.
▪️Εκει που θα πρέπει να εστιάσουμε με τις οποίες για την ώρα πιθανότητες μικρές ή μεγάλες, είναι το διάστημα 3-4 Νοέμβρη και μετά, καθώς φαίνεται να κατηφοριζουν ιδιαίτερα ψυχρές αεριες μάζες για την εποχή από την βόρεια Ευρώπη, με αρχικό επιρεασμο μεγάλου μέρους της κεντρικών περιοχών, και με αυξημένη πιθανότητα αυτές ,να περάσουν σχετικά γρήγορα και πάνω από τη χώρα μας .
▪️Ολα τα υποσεναρια φυσικά ανοιχτά, από χιόνια σε χαμηλά υψομετρα ,και πιθανώς όχι μόνο, μέχρι και κάποιες έντονες βροχές.
▪️Δεν μπορούμε όμως να βγάλουμε άκρη για,την ώρα ,μιας και οι πιθανότητες στις γραμμές των ensembles είναι μοιρασμένες .
▪️Παίζουν και τα σενάρια αρκετά δυτικής επέκτασης, με αποτέλεσμα να σκάψει από την Αφρική θερμότερες αεριες μάζες και να μας τις στείλει, η αρκετά ανατολικής, όπου απλά θα συνεχίσουμε σχεδόν στο ίδιο μοτίβο. ….
▪️Εχουμε και το ακραίο σενάριο αποκοπής ιδιαίτερα ψυχρού λιμνιδιου στα θερμά νερά της κεντρικής μεσογείου ,κάτι φυσικά που δεν το θέλουμε ούτε για,πλάκα ….
▪️Ξερω δεν σας κατατοπίσα απόλυτα ,αλλά δυστυχώς αυτή είναι η προγνωστικη κατάσταση αυτή τη στιγμή, και θα χρειαστεί να περιμένουμε. …»

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img