24.7 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚακοκαιρία ATENA: Ταξί παρασύρθηκε από χείμαρρο στους Αμπελόκηπους

Κακοκαιρία ATENA: Ταξί παρασύρθηκε από χείμαρρο στους Αμπελόκηπους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μελέτη: Πόσο ασφαλείς είναι τελικά οι “βιώσιμες καλλιέργειες”;

Ερευνητές ανέδειξαν τους κινδύνους από τις εναλλακτικές γεωργικές πρακτικές. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η σημαντικότητα να εξεταστούν οι πιθανές συνέπειες για την ασφάλεια των τροφίμων από τις προσπάθειες “βιωσιμότητας της γεωργίας” για τη μείωση των εισροών νερού και χημικών ουσιών, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση του κόστους των καυσίμων

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Για την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 ενημέρωσε με ανάρτησή του στα social media ο Θοδωρής Κολυδάς. Η αναλυτική ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά Η κακοκαιρία #ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική

Ο Πούτιν «κοιτάει» προς… Ιαπωνία: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», vid

«Ο στόχος των ασκήσεων είναι να αξιολογηθεί η ετοιμότητα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, να διασφαλιστεί ότι μπορούν να λειτουργήσουν συνεκτικά και να δοκιμάσουν σύγχρονα όπλα», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προλογίζοντας τις μεγαλύτερης κλίμακας ναυτικές ασκήσεις εδώ και χρόνια σε 5 διαφορετικές θάλασσες. Θυμίζουμε πως ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία ξεκίνησαν ασκήσεις στο πλαίσιο

Οι Ρώσοι πλησιάζουν: Σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις στα προάστια του Pokrovsk (βίντεο)

Στον στρατηγικό κόμβο ανεφοδιασμού του  Pokrovsk πλησιάζουν οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις που υπερασπίζονται το τελευταίο οχυρό που διαθέτουν στο Ντόνετσκ. Η κατάληψη του Pokrovsk θα σημάνει και το τέλος της ουκρανικής προσπάθειας σε όλο το  Ντόνετσκ. ❗ Pokrovsk DPR – σήμερα.Το μέτωπο πλησιάζει! 🇷🇺#UkraineRussiaWar Telegram:https://t.co/GbXSsXFp27 pic.twitter.com/YAKb3gLoev — laralara_Z (@loraavra) September
spot_imgspot_img

Στην δίνη της κακοκαιρίας ATENA όλη η χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.

Αρκετά προβλήματα προκρίθηκαν σε κεντρικούς δρόμους σε Ψυχικό, Γαλάτσι, Κυψέλη αλλά και στα Άνω Πατήσια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ πολλοί ήταν οι δήμοι που έγιναν διακοπές ρεύματος.

Οι δρόμοι στην Αττική λίγο μετά τις 17:30, έγιναν «ποτάμια» με την κακοκαιρία «Atena» να κάνει την εμφάνισή της με ισχυρές βροχοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα επεκτάθηκαν σταδιακά σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

Στην οδό Αχαΐας στους Αμπελόκηπους ο δρόμος μετατράπηκε σε ένα σταυροδρόμι χειμάρρων, ενώ ταξί παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να κυλάει και να κατεβαίνει το δρόμο.

Παράλληλα, το 18ο Δημοτικό της περιοχής φαίνεται πως έχει γεμίσιε με νερά στο προαύλιο και κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι τάξεις στο ισόγειο του στο σχολείου, που αύριο ξεκινά την λειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έγιναν 34 κλήσεις για αντλήσεις, επτά για κοπές, μία για αφαίρεση αντικειμένου, αλλά και 5 για απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες, καθώς σε αρκετές περιοχές είχαμε παράλληλα με την κακοκαιρία και διακοπή του ρεύματος.

Υπενθυμίζεται πως το 112 ήχησε νωρίτερα σήμερα για Μακεδονία – Θράκη, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, προειδοποιώντας για για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο». Παράλληλα, ισχυρές βροχές και κεραυνική δραστηριότητα σημειώνονται από τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Αττική.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img