30.4 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαλοκαίρι 2024 - Λαγουβάρδος: 45 μέρες θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς

Καλοκαίρι 2024 – Λαγουβάρδος: 45 μέρες θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αστυνομικός αυτοκτόνησε στον Νέο Βουτζά – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Αστυνομικός αυτοκτόνησε στον Νέο Βουτζά, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν.

Χρόνιος Πόνος: Πώς να τον διαχειριστείτε – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σε συχνό και δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται στις μέρες μας ο χρόνιος πόνος, μια κατάσταση που αποτελεί αιτία αναπηρίας, με αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι στις αναπτυγμένες χώρες το 30% του πληθυσμού πάσχει από χρόνιο πόνο, με το ένα τρίτο να βιώνει επώδυνες κρίσεις καθημερινά για πολλά χρόνια. Αυτό το είδος πόνου

Το «ξήλωμα» του Αρχηγού της Ουκρανικής αεροπορίας και ο εκβιασμός του Ζελένσκι

O καθαιρεθείς Αρχηγός της Ουκρανικής αεροπορίας, πτέραρχος Mykola Oleshchuk. Ο “αποκεφαλισμός” του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το ουκρανικό F-16 καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιαεροπορικό πύραυλο Patriot της ουκρανικής αεράμυνας. Ο Ζελένσκι έριξε το φταίξιμο σε αυτόν, αν και για την ταχεία προώθηση των F-16 στον πόλεμο με πρόχειρη εκπαίδευση των πιλότων και χωρίς να μπορούν να

Το φοινικέλαιο συνδέεται με επιθετικούς καρκίνους – Επιστημονική παρέμβαση της Δανίας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο EREN

Αναφορά της Δανίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα EREN για τις επιπτώσεις κατανάλωσης φοινικέλαιου στην υγεία. Και ενώ η αρνητική πλευρά του φοινικέλαιου έχει γίνει γνωστή μόνο από την περιβαλλοντική πλευρά λόγω της αποψίλωσης των τροπικών δασών, στην νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων EFSA, για τους αναδυόμενους κινδύνους γίνεται αναφορά –μεταξύ άλλων- και στην επίδραση

Λεωφόρος Κηφισίας: Μποτιλιάρισμα στο ύψος του Ψυχικού λόγω ακινητοποιημένου οχήματος

Αυτή την ώρα επικρατεί έντονο μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Κηφισίας, καθώς υπάρχει ακινητοποιημένο όχημα λόγω μηχανικής βλάβης. Το περιστατικό συνέβη στο ύψος της υπόγειας γέφυρας στον Φάρο Ψυχικού, στο ρεύμα προς Κηφισιά.
spot_imgspot_img

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού παρείχε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ένα θερμό καλοκαίρι-Μερος Ι
Το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού ήταν οι πολλές και συνεχόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας (κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα). Για πολλές ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται για κάθε μετεωρολογικό σταθμό οι συνολικές ημέρες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών του 2024 όπου η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C.

Μερικά βασικά συμπεράσματα από την ανάλυση των μέγιστων θερμοκρασιών:
– Οι περιοχές που κατέγραψαν τις περισσότερες ημέρες με πολύ υψηλές μέγιστες ημερήσιες τιμές θερμοκρασίας το καλοκαίρι 2024 ήταν η Δυτική Ελλάδα, η Βόρεια Ελλάδα και η Πελοπόννησος.
– – Στο 22% του συνόλου των μετεωρολογικών σταθμών (500) η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C για τουλάχιστον 25 ημέρες.

Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C για 45 ημέρες στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην περιοχή της Καλλιθέας και για 30 ημέρες στην περιοχή του Πειραιά.
– Στην πόλη της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C για 31 ημέρες στην περιοχή της Σίνδου και για 21 ημέρες στην περιοχή του Κορδελιού.

Ανεπηρέαστη η περιοχή του Αιγαίου από τα κύματα καύσωνα λόγω της επίδρασης του μελτεμιού με ελάχιστους σταθμούς να καταγράφουν τιμές θερμοκρασίας υψηλότερες των 37 °C για περισσότερες από 4-6 ημέρες. Το ίδιο και στην Κρήτη (κυρίως στα βόρεια), με μοναδική εξαίρεση τις περιοχές της Μεσαράς στη Νότια Κρήτη.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img