30.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΜερομήνια 2024: Δυσάρεστα νέα για τον Αύγουστο

Μερομήνια 2024: Δυσάρεστα νέα για τον Αύγουστο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

“Hope Village”: Το χωριό στην Τανζανία θα χτίσει την κοινότητά του με 3D Printer και χώμα vid

Αυτό συμβαίνει καθώς η πρόοδος στην τεχνολογία και την επιστήμη των υλικών επιτρέπουν μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα σχέδια. Οι πιθανές χρήσεις ποικίλλουν επίσης όλο και περισσότερο, από οικονομικά προσιτή στέγαση έως μια προγραμματισμένη βάση της NASA στη Σελήνη. Οι περισσότερες τρισδιάστατες εκτυπωμένες κατασκευές χρησιμοποιούν σκυρόδεμα ή άλλες τσιμεντοειδείς ουσίες που είναι φθηνές, αξιόπιστες και ανθεκτικές.

Λίβανος: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα

«Η επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στην πόλη Μαρζαγιούν προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων άλλων, οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Νωρίτερα, είχε αναφέρει ακόμη έναν θάνατο από ισραηλινό πλήγμα στην κοινότητα Μπλίντα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι αεροσκάφος τους « έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της

Πόλεμος στο Σουδάν: Αναμένεται να αρχίσουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Ελβετία

Συνομιλίες που ελπίζεται να επιτρέψουν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν θα αρχίσουν θεωρητικά σήμερα στην Ελβετία, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, που αποφάσισαν να προχωρήσουν, παρότι οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις (ΣΕΔ) θα απουσιάζουν από το τραπέζι. Στον πόλεμο που ξέσπασε στο Σουδάν τον Απρίλιο του 2023 αναμετρώνται ο στρατός, υπό τον στρατηγό Άμπντελ

Λίβανος: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λίβανου, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας. «Η επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στην πόλη Μαρζαγιούν προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων άλλων, οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Νωρίτερα, είχε αναφέρει ακόμη

Προσοχή: Ανάκληση οικιακού εργαλείου ΙΚΕΑ – Περιέχει καρκινογόνες ουσίες (δείτε φωτογραφία)

Ανακλήθηκαν κουτάλες κουζίνας ΙΚΕΑ λόγω απελευθέρωσης πρωτογενών αρωματικών αμινών. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων του έτους 2024 – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα», σε συνεργασία με την Β’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού
spot_imgspot_img

Δύσκολο θα είναι το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα Μερομήνια με τις ζέστες να κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 20-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πώς προβλέπουν τον καιρό τα Μερομήνια

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού. Εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και «σημάδια» από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού, καθώς αυτός ο μήνας θεωρούταν η αρχή του χειμώνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα παρατηρούσαν πώς ότι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η μέχρι την 12η μέρα του Αυγούστου ενώ κάποιοι άλλοι από την 3η μέχρι την 15 ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι πως οι μέρες είναι δώδεκα πάντα και η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν μήνα παίρνοντας ως αφετηρία τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην ύπαιθρο, οι οποίοι κάνουν προβλέψεις τα βράδια παρατηρώντας τις κινήσεις των αστεριών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν τα Μερομήνια καθώς θεωρούν ότι έτσι θα μπορούν να προβλέψουν τις εργασίες τους και τις ασχολίες του, ειδικότερα όσοι βρίσκονται στην ύπαιθρο και ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές δουλειές.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img