28.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΜερομήνια 2024: Τι δείχνουν για τον Αύγουστο - Δυσάρεστα νέα

Μερομήνια 2024: Τι δείχνουν για τον Αύγουστο – Δυσάρεστα νέα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Φιντάν για Γάζα, Μέση Ανατολή και Αφρική

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής της Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μίλησε σήμερα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για τη σημασία της επιστροφής της Χαμάς

Οι 10 χώρες με το μεγαλύτερο ρίσκο τροφικής δηλητηρίασης

Τι πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες.     Η ομάδα του Healthnews ανέλυσε δεδομένα από 36 χώρες που εμφανίζονται στον Ταξιδιωτικό Οδηγό 2024 των New York Times και παρακολούθησε τη συχνότητα των διαδικτυακών αναζητήσεων στο Google που σχετίζονται με την τροφική δηλητηρίαση και τις θεραπείες της καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 χρησιμοποιώντας το εργαλείο

Πυρκαγιές: 41 σε όλη την χώρα το τελευταίο 24ωρο

Σε 41 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Αναφορικά

Τουρκία: Βομβάρδισε από αέρος το Βόρειο Ιράκ – 17 μέλη του PKK νεκρά

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ κατά τις οποίες «εξουδετερώθηκαν» (σ.σ. σκοτώθηκαν) 17 μέλη του αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Μαχητές του PKK έχουν βάσεις μετόπισθεν στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν· στην περιοχή βρίσκονται επίσης εγκατεστημένες εδώ και 25 χρόνια τουρκικές στρατιωτικές βάσεις. Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει συχνά την περιοχή
spot_imgspot_img

Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και όπως φαίνεται οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πώς προβλέπουν τον καιρό τα Μερομήνια

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού. Εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και «σημάδια» από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού, καθώς αυτός ο μήνας θεωρούταν η αρχή του χειμώνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα παρατηρούσαν πώς ότι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η μέχρι την 12η μέρα του Αυγούστου ενώ κάποιοι άλλοι από την 3η μέχρι την 15 ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι πως οι μέρες είναι δώδεκα πάντα και η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν μήνα παίρνοντας ως αφετηρία τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην ύπαιθρο, οι οποίοι κάνουν προβλέψεις τα βράδια παρατηρώντας τις κινήσεις των αστεριών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν τα Μερομήνια καθώς θεωρούν ότι έτσι θα μπορούν να προβλέψουν τις εργασίες τους και τις ασχολίες του, ειδικότερα όσοι βρίσκονται στην ύπαιθρο και ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές δουλειές.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img