33.8 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΜερομήνια: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 - Έρχεται βαρύς χειμώνας με...

Μερομήνια: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 – Έρχεται βαρύς χειμώνας με βροχές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ο FDA καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει εκ νέου τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες αλατιού

Η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να αναμένει νέους εθελοντικούς στόχους μείωσης του νατρίου από τον FDA για τα εμπορικά επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα. Στο πλαίσιο της συνολικής πρωτοβουλίας του για τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου σε επίπεδο πληθυσμού, ο οργανισμός δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της φάσης ΙΙ για το νάτριο για κάθε

Η μεγαλύτερη τρισδιάστατη γειτονιά του κόσμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά όλοι έχουν την ίδια απορία(vid)

Μια αρχιτεκτονική επανάσταση συντελείται αθόρυβα στα αμερικανικά προάστια. Στο Τέξας, μια συλλογή ρομποτικών κατασκευαστών υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζει τη μεγαλύτερη γειτονιά με τρισδιάστατη εκτύπωση στον κόσμο και τώρα πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Με το όνομα Wolf Ranch , το έργο βρίσκεται κοντά στο Ώστιν και τροφοδοτείται από την κορυφαία εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων Icon. Αποτελείται από 100

Καιρός: Άνεμοι έως 8 μποφόρ και έως 41 βαθμοί – Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για φωτιές

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ πνέουν σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τους μετεωρολόγους, θα φτάσει έως τους 41 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, χρειάζεται προσοχή καθώς ο κίνδυνος για φωτιές είναι αυξημένος. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Tις μεσημεριανές και απογευματινές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή σε πολλές περιοχές – Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε: Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένης της

Χαμάς για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός: Πρέπει να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα του Ισραήλ

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, επαναβεβαίωσε χθες Πέμπτη τη θέση του κατά την οποία ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στον θύλακο πρέπει να συνοδευτεί από την «πλήρη» αποχώρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. «Η όποια συμφωνία πρέπει να καταλήξει σε συνολική κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (του ισραηλινού στρατού) από
spot_imgspot_img

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου, τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να «διαβάσουν» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες.

Ήδη μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο από Σεπτέμβριο 2024 έως τον Μάρτιου 2025.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο «τσουχτερός» σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα σημειωθούν και περισσότερες βροχοπτώσεις.

«Θελω να ευχαριστήσω τους φίλους-συνεργάτες που βοήθησαν όλο το καλοκαίρι στη συλλογή στοιχείων, ώστε να υπάρξει πανελλαδική κάλυψη της εκτίμησης.
Μεγάλη προσοχή καθώς κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μερομήνια χωρίς υπογραφή και προέλευση με λανθασμένες πληροφορίες.

Εγώ συνεχίζω την παράδοση 33 ετών που έχω να αναρτώ τις παρατηρήσεις μου, αρκετά παλαιότερα στις εφημερίδες, και πλέον στο διαδίκτυο.

Ξέρω δεν πιστεύουν αρκετοί σε αυτή τη μέθοδο και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε και όλους τους υπόλοιπους, που θέλουν να κρατούν παραδόσεις του τόπου.

Δεν μπορούμε φυσικά να λάβουμε τα “Μερομήνια” σοβαρά για προστασία ζωής η περιουσίας, καθώς, αποτελεί προϊόν εκτίμησης, αλλά σίγουρα θα,πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά τις εκτιμήσεις-προγνώσεις των προγνωστικών μοντέλων για,την άμεση εξέλιξη του καιρού.

Εύχομαι φέτος να κυλήσουν τα καιρικά όμορφα, και χωρίς καταστροφές. Εύχομαι σε όλους έναν όμορφο χειμώνα», είπε μεταξύ άλλων.

Τα μερομήνια ανά μήνα

Σεπτέμβριος 2024: Σε φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας, αλλά με λιγότερες για την εποχή βροχές

Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές

Δεκέμβριος 2024:Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλα με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

Ιανουάριος 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού

Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img