32.1 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςmeteo.gr: Αύγουστος 2024: Ο πιο θερμός σε Βόρεια - Δυτική Ελλάδα και...

meteo.gr: Αύγουστος 2024: Ο πιο θερμός σε Βόρεια – Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο με ηλικιωμένο οδηγό τούμπαρε σε κεντρική λεωφόρο (βίντεο)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη όταν ΙΧ, με οδηγό ηλικιωμένο άντρα, τούμπαρε σε κεντρική λεωφόρο. Συγκεκριμένα, ΙΧ εξετράπη της πορείας του στη Λεωφόρο Κομνηνών, στο Πανόραμα, περίπου στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Έχουμε την υποχρέωση να καταρρίπτουμε τους ρωσικούς πυραύλους»

«Η Πολωνία και άλλες χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία είναι υποχρεωμένες να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους προτού εισέλθουν στον εναέριο χώρο τους» δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, σε συνέντευξή του στους Financial Times. Ο Σικόρσκι εξήγησε ότι η Πολωνία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της, παρά τις ανησυχίες ότι η

Blue Horizon: Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 ορίστηκε η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, με κατηγορούμενους τον πλοίαρχο και τρία μέλη του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου «Blue Horizon», που φέρονται ότι οδήγησαν στο θάνατο τον 36χρονο από τον καταπέλτη του πλοίου, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να επιβιβαστεί και στη συνέχεια τον άφησαν αβοήθητο.

Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα και ποιο για τη σαλάτα

Το πόσο υγιεινό είναι ένα λάδι για μαγείρεμα εξαρτάται κυρίως από το πώς αντιδρά όταν θερμαίνεται. Οι περισσότεροι καταναλωτές στη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τακτικά μαγειρικά έλαια, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή όλων των ειδών των φαγητών, όπως κρέας, αυγά, λαχανικά, σάλτσες και ορισμένα πιάτα με δημητριακά. Οι άνθρωποι συχνά επικεντρώνονται στο πώς να

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τον Σεπτέμβριο – Οι πιο κρίσιμες μέρες του μήνα

Με ανατροπές θα κυλήσει ο Σεπτέμβριος από πλευράς καιρού, όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσιάζει τον καιρό που θα δούμε τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο «τσουχτερός» σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα σημειωθούν και περισσότερες βροχοπτώσεις. Αναφορικά με τον μήνα
spot_imgspot_img

Αύγουστος 2024: Ο πιο θερμός σε Βόρεια – Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α – Πεντέλη, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, 10:00

 

Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Αύγουστο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Ο φετινός Αύγουστος (όπως ο Ιούνιος και ο Ιούλιος) χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o πιο θερμός Αύγουστος από το 2010 στη Βόρεια – Δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και +1.8 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα (με εξαίρεση την Θεσσαλία 3ος θερμότερος) καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος από το 2010 (παραμένει ως θερμότερος ο Αύγουστος του 2021). 

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Αύγουστο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

 

blank

 

Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Αυγούστου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Ο Αύγουστος του 2024 ήταν ένας πολύ θερμός μήνας σε συνέχεια των πολύ θερμών Ιουνίου και Ιουλίου 2024, με τις μέσες τιμές του μήνα να είναι σχεδόν 1°C πάνω από τον δεύτερο θερμότερο (Αύγουστος 2021) σε Βόρεια & Δυτική Ελλάδα. Συνεχόμενες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από τις αρχές του μήνα έως το τέλος του μήνα, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Πελοπόννησο της τάξης των 6-8°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Μικρές αρνητικές αποκλίσεις σημειώθηκαν μόνο στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη με την παράλληλη επικράτηση του μελτεμιού.

 

blank

 

Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +1,2 °C, με 25 από τις 31 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, 24 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε +1,1 ºC πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Στο 60% των 52 σταθμών οι 25 ημέρες (τουλάχιστον) από τις 31 του μήνα ήταν θερμότερες από τα κανονικά.

Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 52 μετεωρολογικούς σταθμούς.

 

blank

Μπορείτε να βλέπετε τις αποκλίσεις των τιμών της μέγιστης θερμοκρασίας ανά περιφέρεια και ανά μήνα από τη σελίδα μας πατώντας εδώ.

blank

Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img