26.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΣυναγερμός Ιταλών μετεωρολόγων: Κυκλώνας στην Μεσόγειο

Συναγερμός Ιταλών μετεωρολόγων: Κυκλώνας στην Μεσόγειο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ξένα σώματα στα τρόφιμα – Πώς αποδεικνύεται το είδος και η προέλευση τους;

Η περίπτωση θραυσμάτων γυαλιού σε φιάλη με ποτό Μόλις πριν από λίγα 24ωρα η γνωστή ζυθοποιία Lefebvre με έδρα το Βέλγιο που λειτουργεί από το 1876, εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης μπύρα της λόγω «πιθανής παρουσίας ξένου σώματος». Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν για σοβαρό κίνδυνο  ασφυξίας ή εσωτερικών τραυματισμών και την ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών για

Σεισμός στην Κύπρο – Αισθητός σε αρκετές περιοχές (pics)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε στις 00:29 μετά τα μεσάνυχτα (Τετάρτη 4/9), σε υποθαλάσσια περιοχή, δυτικά της Κύπρου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 19 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 20 χλμ. βορειοδυτικά της Πάφου.

meteo.gr: Καλοκαίρι 2024: Ανάλυση των ημερήσιων τιμών θερμοκρασίας του φετινού καλοκαιριού

Καλοκαίρι 2024: Ανάλυση των ημερήσιων τιμών θερμοκρασίας του φετινού καλοκαιριού Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α - Πεντέλη, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, 18:00 Σύμφωνα με το πυκνό δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) το καλοκαίρι του 2024 η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε πολύ

Η ρωσική Αεροπορία εντοπίζει και καταστρέφει ουκρανική πλωτή γέφυρα στο Χάρκοβο

Οι ρωσικοί πύραυλοι Kh-38 (αντίστοιχοι των Maverick αλλά αρκετά πιο ενισχυμένοι) απέδειξαν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά στόχων εδάφους όπως έκαναν με την ουκρανική γέφυρα στον ποταμό Οσκίλ. Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει πλωτή γέφυρα στον ποταμό Οσκίλ αλλά  εντοπισμός της οδήγησε στην καταστροφή της. Ukrainian pontoon crossing over the Oskal was hit by

Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Δεν θα είστε ασφαλείς

Ο Αντόνοφ σχολίασε το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ ανώτερων αξιωματούχω από το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του Αντρέι Γιέρμακ, του επιτελάρχη του Ουκρανού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι και του υπουργού Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, παρουσίασαν στους Αμερικανούς μια λίστα με στόχους στη Ρωσία που θέλουν να επιτεθούν με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Το
spot_imgspot_img

Συναγερμός σήμανε από τους Ιταλούς μετεωρολόγους, οι οποίοι κάνουν λόγο για κυκλώνα κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας στην Μεσόγειο.

Η φθινοπωρινή περίοδος εισέρχεται με εκτεταμένη αστάθεια, σύμφωνα με το forecastweather.gr. Η μεταβατική φάση μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τη φθινοπωρινή ισημερία που φέτος θα χτυπήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στις 14.43.

Η μετεωρολογική εξέλιξη θα είναι εξίσου σταδιακή: δεν θα έχουμε συγκλονιστικούς κραδασμούς, αλλά μια διαδρομή σαφούς εποχικής αλλαγής μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, η οποία θα υλοποιείται βήμα-βήμα, εβδομάδα με την εβδομάδα, με προοδευτικό τρόπο.

Τι σηματοδοτείται από το άνοιγμα της πύλης του Βόρειου Ατλαντικού

Ήδη τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια πρώτη φάση αλλαγής, που σηματοδοτείται από το άνοιγμα της πύλης του Βόρειου Ατλαντικού. Μια μεγάλη αναταραχή που θα προέρχεται από τη Γροιλανδία , και επομένως από τον Αρκτικό Κύκλο , θα εισχωρήσει στη νοτιοδυτική Ευρώπη, αποκόπτοντας τη Βρετάνη και δημιουργώντας έναν βίαιο κυκλώνα που θα περιπλανηθεί στον Βισκαϊκό Κόλπο, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στη μέση του την εβδομάδα που τροφοδοτεί ισχυρή κακοκαιρία και στην Ιταλία.

grafima1.jpg

Αυτό θα προκαλέσει έναν πραγματικό κυκλώνα που στην Ιταλία θα προκαλέσει σοβαρή κακοκαιρία στο Βορρά, μια σαφή πτώση της θερμοκρασίας σε όλο το Κέντρο/Βορρά και αντ’ αυτού μια ελαφρώς θερμότερη φάση στο Νότο λόγω της προμετωπιαίας ανάκλησης που θα προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική . Έτσι, στη Σικελία και την Καλαβρία , οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τίποτα υπερβολικό από την άποψη της ανώμαλης ζέστης. Ακόμα και στο Νότο, σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε επεισόδια αστάθειας.

Εστία ψυχρού πολικού θαλάσσιου αέρα

Ένα άλλο σημαντικό εποχιακό πέρασμα, πιο προχωρημένο σε σύγκριση με αυτό του Κυκλώνα των επόμενων ημερών, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα: μεταξύ 11 και 13 Σεπτεμβρίου , στην πραγματικότητα, μια πραγματική εστία ψυχρού πολικού θαλάσσιου αέρα θα εισβάλει στη Δυτική Ευρώπη από τον Κύκλο Αρκτική πολική.

Τα τελευταία μοντέλα προβλέπουν ακόμη και το κρύο του χειμώνα στα Βρετανικά Νησιά, με χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το πρώτο χιόνι στην ιστορία θα μπορούσε να φτάσει το φθινόπωρο.

grafima2.jpg

Προφανώς αυτή η διαταραχή θα αφορούσε και την Ιταλία, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα και ισχυρή κακοκαιρία, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες μιας μακροπρόθεσμης τάσης, καθώς απομένουν ακόμη δέκα ημέρες πριν από ένα σενάριο που έχει μέχρι στιγμής έχει υποτεθεί μόνο από τους χάρτες των κύριων υπολογιστικών κέντρων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img