30.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΤι δείχνει η κυκλοφορία των συστημάτων, η ανάρτηση Κολυδά και το ποδαρικό...

Τι δείχνει η κυκλοφορία των συστημάτων, η ανάρτηση Κολυδά και το ποδαρικό του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για καρκινογόνα εργαλεία κουζίνας

Οι επικίνδυνες για την υγεία κουτάλες κουζίνας, εκτός από την Ελλάδα πωλούνται και σε άλλες τρεις χώρες. Με απόφαση του ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στις 14 Αυγούστου, ανακλήθηκε από όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ εργαλείο κουζίνας που περιέχει καρκινογόνες ουσίες.  Πρόκειται για πλαστική κουτάλα πολυαμιδίου γκρι χρώματος και μήκους 33 cm με την εμπορική ονομασία

Φωτιές: Στο «κίτρινο» η μισή χώρα – Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και συγκεκριμένα σε κίτρινο συναγερμό (κατηγορία κινδύνου 3) έχει τεθεί μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας για σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται η Αττική, πολλές

meteo.gr: Υψηλές θερμοκρασίες στη Θράκη την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 – Στους 38.6 °C η μέγιστη θερμοκρασία

Υψηλές θερμοκρασίες στη Θράκη την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 – Στους 38.6 °C η μέγιστη θερμοκρασία Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024, 17:15   Στους 38.6 °C έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη 22/08 , τιμή που καταγράφηκε από τον σταθμό του Κοσμίου Κομοτηνής στις 16:00 . Στον σχετικό

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας 

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών βρίσκονται αυτή την ώρα στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις που αφορούν μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.  Ο Νταβίντ Μπαρνέα, αρχηγός της Μοσάντ (υπηρεσίες πληροφοριών του εξωτερικού) και ο Ρόνεν Μπαρ, ομόλογός του της Σιν

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποιεί για βίαιες επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό τις επόμενες ημέρες

μια μαζική συνδυασμένη επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις «μέρα νύχτα» τις επόμενες ημέρες. Ενόψει της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στις 24 Αυγούστου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυξημένων επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα, προειδοποιεί η πρεσβεία. Η κινεζική πρεσβεία στο Κίεβο συμβουλεύει επίσης τους συμπολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία ενόψει της κατάστασης ασφαλείας και
spot_imgspot_img

Οι υψηλές θερμοκρασίες που μας έχουν ταλαιπωρήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να υποχωρούν από την Κυριακή και να μην επιστρέφουν.

Ενδιαφέρον έχει η νέα αναφορά του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

TA ΚΑΛΑ ΝΕΑ …
-Μετά από πολύ καιρό, οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν από την Κυριακή και επανερχόμαστε σε επίπεδα θερμοκρασιών λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
-Η κυκλοφορία των συστημάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί μπρος το παρόν να προκαλέσει πολλές βροχές, όμως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα.

Επίσης σύμφωνα με το Meteo24news αναμένεται οριστική αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών, για την εποχή, θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν την χώρα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ευχάριστες οι πληροφορίες που παίρνουμε από τα παγκόσμια μετεωρολογικά μοντέλα καθώς φαίνεται ότι θα έχουμε οριστική αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών ,για την εποχή ,θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν την χώρα εδώ και αρκετό καιρό .

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα (σενάρια 850hPa θερμοκρασίας στα 1500 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας) η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά και θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα φαίνεται η αστάθειανα επανέρχεται σχεδόν επί καθημερινής βάσης με τα δυτικά και βόρεια να δέχονται κατά περιόδους αξιόλογες βροχοπτώσεις .

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img