25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΑκόμα ένα έγγραφο του ΟΗΕ στο ΕΛ: Ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης για...

Ακόμα ένα έγγραφο του ΟΗΕ στο ΕΛ: Ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Άγιος Παντελεήμονας: Ιρανός κατήγγειλε ότι τον μαχαίρωσε ο συγκάτοικός του

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (27/9) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 9 το βράδυ ένας 43χρονος Ιρανός πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα με τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο. Ο 43χρονος, λίγο μετά την άφιξή του στο ΑΤ, έχασε τις αισθήσεις του και

Ιράκ: Μαχητές του PKK επιτέθηκαν με drones σε στρατιωτική βάση της Τουρκίας (βίντεο)

Την Παρασκευή 27 Σεπτεβρίου, ο ένοχλος βραχιόνας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) επιτέθηκε σε τουρκική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του κυβερνείου Ντουχόκ του Ιρακινού Κουρδιστάν. Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq ότι «μαχητές του PKK στόχευσαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος μια τουρκική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην κορυφή του

Συμπλοκή σε beach bar στη Χαλκιδική: Συνελήφθη στη Γερμανία ένας φυγάς

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar της Χαλκιδικής. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου συνελήφθη στη Γερμανία ένας 32χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει μέσω Σκοπίων και Βουλγαρίας και για τον οποίον είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της 19ης Αυγούστου αποφασίστηκε να σφραγιστεί το beach bar όπου

Οφθαλμολογία: Αλματώδης εξέλιξη τις τελευταίες δεκαετίες – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η οφθαλμολογία, όπως και οι υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό οφείλεται στην ενδελεχή και συνεχή έρευνα που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και πρόσφατα, στην εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης. Τα πιο κοινά οφθαλμολογικά προβλήματα είναι η μυωπία, ο αστιγματισμός, η υπερμετρωπία, η πρεσβυωπία

Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις: Έγκριση προμήθειας 90 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή TRG M10 SWS

Το τυφέκιο Sako TRG M10 Sniper Weapon System θα αποκτήσουν οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις μετά την έγκριση αγοράς 90 τυφεκίων του τύπου μαζί με μεγάλη ποσότητα ειδικών φυσιγγίων match (αγωνιστικής ποιότητας). Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αγορά 90 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή Saco TRG M 10 Sniper Weapon System για τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις/ Δυνάμεις Ειδικών
spot_imgspot_img

Το «Συμβουλευτικό όργανο υψηλού επιπέδου για την τεχνητή νοημοσύνη» των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δημοσίευσε το «Κυβερνώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για την Ανθρωπότητα» τον Σεπτέμβριο. Απαιτεί τον παγκόσμιο κυβερνητικό έλεγχο ενόψει των πρόσφατων αλλά και μελλοντικών εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), της οποίας η πραγματική μορφή δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί στον κόσμο!

Το έγγραφο αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το άλλο έγγραφο του ΟΗΕ, «Το Σύμφωνο για το Μέλλον, Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο και Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Γενιές», που δημοσιεύτηκε επίσης τον Σεπτέμβριο και διαβάσατε για αυτό στο ΕΛ!

Το έγγραφο περιγράφει τη στάση του ΟΗΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για παγκόσμια διακυβέρνηση, των κενών στην παγκόσμια διακυβέρνηση όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας και την έκκληση για δράση στις 99 σελίδες του. Το Κεφάλαιο 2 έχει τον τίτλο «Η ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση» στη σελίδα 37.

«Η επιτακτικότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ειδικότερα, είναι αδιαμφισβήτητη», ανέφερε το Governing AI for Humanity στη σελίδα 7: «Υπάρχει, σήμερα, ένα έλλειμμα παγκόσμιας διακυβέρνησης σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη». Βέβαια το ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυτονομηθεί στην πορεία, υπερκερνώντας τις όποιες ανθρώπινες εξουσίες, κανείς δεν το αναφέρει! Η ανθρωπότητα θα νομίζει πως με μία παγκόσμια διακυβέρνηση θα μπορεί να κοιμάται ήσυχη!

Το έγγραφο συνεχίζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον ιδιωτικό τομέα να την ρυθμίσει, ούτε καν στις ίδιες τις εθνικές κυβερνήσεις. Αντίθετα, μια παγκόσμια κυβέρνηση πρέπει τώρα να έχει τον έλεγχο.

«Οι εθνικές κυβερνήσεις και οι περιφερειακοί οργανισμοί θα είναι ζωτικής σημασίας, αλλά η ίδια η φύση της τεχνολογίας – διασυνοριακής δομής και εφαρμογής – απαιτεί μια παγκόσμια προσέγγιση», αναφέρει χαρακτηριστικά το Governing AI for Humanity στη σελίδα 7.

Ένα βασικό θέμα του εγγράφου είναι ο επαναλαμβανόμενος ισχυρισμός ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG) του ΟΗΕ. Αυτό επαναλαμβάνεται σε όλο το κείμενο.

Επιπλέον, το έγγραφο ζητά παγκόσμια «καθεστώτα διακυβέρνησης» της τεχνητής νοημοσύνης που πρέπει να έχουν τον έλεγχο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Τα καθεστώτα διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει επίσης να καλύπτουν όλο τον κόσμο για να είναι αποτελεσματικά — αποτελεσματικά στην αποτροπή «ιπποδρομιών εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης» ή «αγώνων δρόμου προς τα κάτω» όσον αφορά την ασφάλεια και τα δικαιώματα, στην ανίχνευση και την απόκριση σε περιστατικά που προέρχονται από αποφάσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της τεχνητής νοημοσύνης που εκτείνονται σε πολλαπλές δικαιοδοσίες, στην προώθηση της μάθησης, στην ενθάρρυνση της διαλειτουργικότητας και στην κοινή χρήση των οφελών της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία είναι χωρίς σύνορα και, καθώς εξαπλώνεται, θα ελλατωθεί η ψευδαίσθηση ότι οποιοδήποτε κράτος ή ομάδα κρατών θα μπορούσε (ή θα έπρεπε) να την ελέγξει», υπογραμμίζει το Governing AI for Humanity στη σελίδα 8.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img