22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΑπαγόρευση κινητών στα σχολεία: Μήπως υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος;

Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Μήπως υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Α.Κούγιας στη Σίσσυ Χρηστίδου για τον Α.Λύτρα: «Όποιος δέρνει δεν πηγαίνει στα μπουζούκια;»

Την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του και τρεις μήνες μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το πρωί του Σαββάτου 21/09. Σε ένα σημείο, η Σίσσυ Χρηστίδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας πήγε στα μπουζούκια λίγες ώρες μετά

Έγκαιρη ανίχνευση τροφιμογενών ασθενειών μέσω της παρακολούθησης των λυμάτων

Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης υποδηλώνουν ότι η παρακολούθηση των λυμάτων θα μπορούσε να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών στις αρχές δημόσιας υγείας. Η επιτήρηση των λυμάτων, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1940 για την παρακολούθηση της πολιομυελίτιδας, αποδείχθηκε τόσο ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης ασθενειών που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης

Καιρός: Ξαφνικές μπόρες και καταιγίδες «χτυπούν» τη χώρα – Πότε αλλάζει το σκηνικό

Άστατος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Action24, τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στις Σποράδες, στη Βόρεια Εύβοια και τα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας. Παράλληλα, τοπικές βροχές και

Φωτιά στην Κάρπαθο: Οι φλόγες περιορίστηκαν μέσα στον ΧΥΤΑ – Δεν απειλούνται σπίτια

Μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για την Κάρπαθο και ειδικότερα τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που πάλευαν μέσα στη φωτιά και τους αποπνικτικους καπνούς των σκουπιδιών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο συλλογής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Η φωτιά βγήκε και εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ, καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Το Ισραήλ διαπράττει “ξεδιάντροπα εγκλήματα” κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων

Τουλάχιστον 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών από τη χθεσινή επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό. Στο μεταξύ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι Ισραήλ διαπράττει “ξεδιάντροπα εγκλήματα” κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-IRAN’S SUPREME LEADER OFFICE)
spot_imgspot_img

Οι μαθητές ενημερώθηκαν πως τα κινητά δεν θα επιτρέπονται πια για χρήση στα σχολεία!

Εντούτοις, υπάρχουν εκείνοι που αντιδρούν και δεν συμμορφώνονται!

Η κυβέρνηση προσπαθεί με την απαγόρευση, όπως λέει, να βάλει τέλος στα πράγματι αρκετά φαινόμενα αλόγιστης χρήσης των κινητών, καταγραφής βίντεο με bullying από μαθητές σε μαθητές ή και άλλων περιστατικών.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται, ανεξαρτήτως των όποιων καλών προθέσεων της κυβέρνησης, αν τελικά η κάθετη απαγόρευση καταστήσει τα κινητά ως κάτι το «απαγορευμένο» και άρα «γοητευτικό» (ανέκαθεν στην ιστορία ό,τι απαγορευόταν κινούσε ακόμα πιο έντονα το ενδιαφέρον και την περιέργεια), ωθώντας τους νέους από αντίδραση ακόμα πιο βαθιά βουτηγμένους μέσα σε μία οθόνη! Αντ’ αυτού προτείνουν καλύτερη παιδεία, προκειμένου ένας νέος να γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται ένα κινητό τηλέφωνο και να μην εξαρτάται από αυτό και παράλληλα παραδειγματική τιμωρία όσων διαρρεύσουν βίντεο! Μία δύσκολη συζήτηση, η οποία βρίθει επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές!

Πάντως, ήδη γίνονται γνωστά περιστατικά αποβολών με το υπουργείο Παιδεία να αναφέρει πως πρόκειται για παραπάνω από ένα!

Αρκετοί μαθητές δεν θέλουν να αφήσουν τα κινητά στην τσάντα, βρίσκοντας διάφορους τρόπους, προκειμένου να τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες και να τις αναρτούν στα social media, ως ένα είδος αντίδρασης και επανάστασης!

Εν κατακλείδι, το γεγονός πως απαγορεύτηκαν τα κινητά στα σχολεία δεν έχει γίνει αποδεκτό από τους μαθητές, καθώς θεωρούν πως τους στερούν το βασικό μέσο επικοινωνίας, όπως αυτό ορίζεται στην νέα ψηφιακή εποχή.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι γονείς, οι οποίοι έχουν ταχθεί εναντίον του εν λόγω μέτρου, θέλοντας τα παιδιά τους να έχουν το κινητό μαζί, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους, αν το θελήσουν, αλλά και να αισθάνονται τα ίδια τα παιδιά ασφάλεια!

 Μένει να φανεί λοιπόν προς ποια κατεύθυνση θα λειτουργήσει το νέο μέτρο!

photo eurokinissi

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img