26.6 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΔήμος Πέλλας: “Βάζει μπρος” την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων -Στόχος να συνδυαστεί πεζοπορία...

Δήμος Πέλλας: “Βάζει μπρος” την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων -Στόχος να συνδυαστεί πεζοπορία και ποδηλασία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τα τελευταία νέα από τα ρωσικά σύνορα: «Απωθήσαμε τους εισβολείς», λένε οι Ρώσοι, vid

«Χιλιάδες» στρατιωτικοί συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος, ενώ η Μόσχα διαβεβαίωσε από την πλευρά της πως πλέον «σταμάτησε» την προέλαση βαθύτερα στο έδαφός της μονάδων του Κιέβου. Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εμπόδισε «απόπειρες διάτρησης» των ρωσικών αμυντικών γραμμών από ουκρανικές μονάδες με

Μελέτη: Πάνω από το 75% των φαγητών σε αλυσίδες δημοφιλών εστιατορίων που έχουν καταστήματα και στην Ελλάδα είναι ανθυγιεινό

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των πιάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που πωλούνται σε γνωστά εστιατόρια και αλυσίδες καφέ είναι ανθυγιεινά, αποκαλύπτει νέα μελέτη. Δημοφιλή προϊόντα όπως πίτσες, μπιφτέκια, πιάτα με κοτόπουλο, πατάτες και μπαγκέτες περιέχουν επικίνδυνα μεγάλες ποσότητες

Ηλεία: Φωτιά στην Μανωλάδα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου στην παλιά Μανωλάδα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στην Ηλεία. Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ και στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με 10 πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλαμιές, χωρίς να απειλούνται προς το παρόν θερμοκήπια φράουλας.

Χαμάς: Ζητά την εφαρμογή του σχεδίου Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Την ίδια ώρα κάτοικοι έφευγαν μαζικά από τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου αναμενόταν να εξαπολυθούν νέες χερσαίες και αεροπορικές ισραηλινές επιχειρήσεις. Το αίτημα αυτό του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος καταγράφτηκε την επομένη αεροπορικής επιδρομής σε σχολείο που θεωρείται πως συγκαταλέγεται στις πιο πολύνεκρες από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου

Οι ΗΠΑ στέλνουν και 2ο αεροπλανοφόρο στη Μ. Ανατολή – Περιμένουν ανάφλεξη;

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να «επιταχύνει» τη μετάβασή του στη Μέση Ανατολή, καθώς η ανησυχία πως επίκειται περιφερειακή ανάφλεξη δεν πάει να εντείνεται, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Πεντάγωνο. Ο στρατηγός ε.α. Όστιν έδωσε διαταγή στη δύναμη κρούσης του
spot_imgspot_img

Οι έξι δήμοι θα συνεργαστούν για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, με την υλοποίηση έξι πιλοτικών δράσεων και την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ως εταίροι στο έργο «Local Authorities on the path to a sustainable Urban Mobility in the Adriatic/Ionian Region» (Οι Τοπικές Αρχές στην πορεία προς μια βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην Περιφέρεια Αδριατικής/Ιονίου) – LAMO – του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας «INTERREG IPA ADRION 2021-2027».

Στο έργο, το οποίο υποστηρίζει μία περισσότερο πράσινη και ανθεκτική στο κλίμα περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου και έχει ειδικό στόχο τη βιώσιμη πολυμορφική αστική κινητικότητα στην περιοχή συμμετέχουν οι δήμοι Πέλλας (Ελλάδα), Ίντριγια (Σλοβενία), Τιράνων (Αλβανία), Νέγκοτιν (Σερβία), Βενετίας (Ιταλία) και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του δήμου Τέσανι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη).

Η Διαχειριστική Αρχή του «INTERREG IPA ADRION 2021-2027» απέστειλε την έγκρισή της για το πρόγραμμα και την προσφορά για τη χρηματοδότηση του «Local Authorities on the path to a sustainable Urban Mobility in the Adriatic/Ionian region».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας εγκρίθηκε η συμμετοχή του δήμου Πέλλας στο έργο, που είχε προταθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο δήμος Πέλλας θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα και θα υλοποιήσει πιλοτική δράση για τη χρήση τους εκτός της πόλης, σε άλλους προορισμούς εντός του δήμου, όπως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αξιοθέατα, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, με στόχο να συνδυαστεί η ποδηλασία με την πεζοπορία. Παράλληλα με την πιλοτική δράση, θα διοργανωθούν συναντήσεις διαβούλευσης, εργαστήρια με τοπικούς φορείς και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Επίσης, ο δήμος Πέλλας θα συντονίσει την υλοποίηση του έργου συνολικά και θα συμμετέχει στην αξιολόγηση των δράσεων των άλλων δήμων.

Εκπρόσωποι των δήμων που θα συμμετάσχουν στο έργο θα επισκεφθούν το φθινόπωρο τον δήμο Πέλλας για τον συντονισμό των δράσεών τους.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης, η Διαχειριστική Αρχή προτείνει τη χρηματοδότηση του έργου συνολικού ύψους 1.192.251,17 € για το σύνολο των εταίρων, από τα οποία 267.700,00 € αντιστοιχούν στον δήμο Πέλλας. Το 85% της χρηματοδότησης είναι από ευρωπαϊκούς πόρους, σύμφωνα με τον δήμο Πέλλας και το 15% από εθνικούς πόρους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img