30.7 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα Τάξη«DNA, αναγνώριση προσώπου, σάρωση ίριδας»! Θα το δούμε και στην Ελλάδα;

«DNA, αναγνώριση προσώπου, σάρωση ίριδας»! Θα το δούμε και στην Ελλάδα;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ελαφόνησος: Το νησί που βάζει στόχο να γίνει “πράσινο” και πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Το νησί κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερους “οπαδούς” καθώς όσοι ανακαλύπτουν τον προορισμό, σχεδόν πάντα επιστρέφουν. Και αυτό γιατί παρά τους αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, η Ελαφόνησος καταφέρνει και διατηρεί την αυθεντικότητά της, το χρώμα της και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδική και ελκυστική στον επισκέπτη. Είναι ένα νησί

Η FSB ερευνά δύο ακόμη ξένους δημοσιογράφους για παράνομες επισκέψεις στο Sujah

Όπως ανακοίνωσε η εγχώρια μυστική υπηρεσία στη σχετική ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης! Οι δημοσιογράφοι λέγεται ότι διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά κρατικά σύνορα για να κινηματογραφήσουν στην περιοχή της πόλης Sudja. Τώρα αντιμετωπίζουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση. Σύμφωνα με την FSB, συνολικά επτά ξένοι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν την πόλη στη ρωσική συνοριακή περιοχή Κουρσκ

Ο ουκρανικός στρατός εκτοξεύει ξανά δεκάδες βλήματα σε οικισμούς στην Χερσώνα

Το ουκρανικό πυροβολικό φέρεται να εκτόξευσε 25 οβίδες σε έξι τοποθεσίες στις 26 Αυγούστου. Έξι πύραυλοι έπληξαν τη Novaya Kakhovka. Ήταν πέντε στο Kakhowka και στο Alyoshki. Υπήρξαν τρεις προσκρούσεις σε Dnieperjany, Tavrijsk και Velikaya Lepeticha. Ως αποτέλεσμα επίθεσης πυροβολικού από την Ουκρανία, ένας πυλώνας ηλεκτρικής ενέργειας υπέστη ζημιά στο Dnieperjany. Ένα αυτοκίνητο κάηκε. Ζημιές

Γκουτέρες: Εκπέμπει «παγκόσμιο SOS» για την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, εξέπεμψε σήμερα «παγκόσμιο SOS» για την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού (Pacific Islands Forum, PIF) στη Νουκουαλόφα. «Βρίσκομαι στα (νησιά) Τόνγκα για να εκπέμψω παγκόσμιο SOS —Save our Seas (σ.σ.«σώστε τις θάλασσές μας»)— εξαιτίας

Πολωνοί «μισθοφόροι» επιχείρησαν απόβαση στη νότια όχθη του Δνείπερου – Εξοντώθηκαν από Ρώσους αλεξιπτωτιστές

Οι Ουκρανοί θέλοντας να ανοίξουν ένα ακόμα μέτωπο για να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στους Ρώσους επιχείρησαν σήμερα το βράδυ να πραγματοποιήσουν  αποβατική ενέργεια στο Δέλτα του Δνείπερου στο Κίνμπουρν Σπιτ. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον όμως είναι ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν δύο σκάφη τα οποία μετέφεραν Πολωνούς «μισθοφόρους»! Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς της
spot_imgspot_img

Τον Αύγουστο του 2026 έχουν δώσει χρονικό όριο για την κατοχή της νέας ταυτότητας! Από τις 6/8 και μετά δεν θα μπορεί να αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο για να ταξιδέψει κάποιος εκτός Ελλάδας!

Η Ελλάδα μάλιστα μπορεί να πάρει… ιδέες και από άλλες χώρες για να αναβαθμίσει την ψηφιακή ταυτότητα που προσφέρει στους Έλληνες, μιας και ο κόσμος πια γίνεται ένα!

Ο τροποποιημένος νόμος του 2023 του κομμουνιστικού Βιετνάμ  για την ταυτοποίηση , ο οποίος τίθεται σε ισχύ την  1η Ιουλίου , θα επιβάλλει την σάρωση ίριδας, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις εικόνες προσώπου ως  βιομετρικά δεδομένα  που θα συλλέγονται και θα αποθηκεύονται για την καταχώριση βιετναμέζικων ταυτοτήτων.

Και μιας και εξαπλώνεται η παγκοσμιοποιήση, σε όποια χώρα υπάρχουν καλά παραδείγματα δεν αποκλείεται να υιοθετηθούν και από την Ελλάδα, στην οποία έχει εισαχθεί με ένθερμο τρόπο η ψηφιακή ταυτοποίηση!

Σύμφωνα με τον  Le Tan Toi , τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του Βιετνάμ, η ίριδα ενός ατόμου δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αποτελεί καλύτερη βάση για επαλήθευση ταυτότητας από άλλα χαρακτηριστικά, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, που μπορεί να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν.

Βάσει  του τροποποιημένου νόμου, οι κυβερνητικές αρχές θα έχουν την δυνατότητα να εισάγουν βιομετρικά στοιχεία πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων της ομάδας αίματος, στην εθνική βάση δεδομένων πληθυσμού υπό την διαχείριση του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ (MPS), της εθνικής αστυνομίας. 

Επιπλέον, ο νέος νόμος ορίζει ότι η βιετναμέζικη αστυνομία μπορεί να ξεκινήσει την εθελοντική συλλογή  πληροφοριών DNA και δειγμάτων φωνής  πολιτών από την ηλικία των 14 ετών για χρήση στο νέο σύστημα αναγνώρισης του Βιετνάμ. 

Επί του παρόντος, η αστυνομία υποχρεούται να συλλέγει μόνο δακτυλικά αποτυπώματα και εικόνες προσώπου πολιτών όταν οι τελευταίοι καταχωρούν νέες ταυτότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, το MPS θα κρυπτογραφεί και θα αποθηκεύει πλέον τις πληροφορίες των πολιτών στα δελτία ταυτότητας που βασίζονται σε chip, τα οποία οι αρχές άρχισαν να εκδίδουν σε όλους τους πολίτες το 2022. 

Ο αναθεωρημένος νόμος θα εξουσιοδοτήσει επίσης τις υπηρεσίες ποινικής έρευνας να συλλέγουν τα βιομετρικά δεδομένα ατόμων που τους ενδιαφέρουν. Το MPS του Βιετνάμ θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί αποκλειστικά την βάση δεδομένων πληθυσμού της χώρας.  

Οι επικριτές  του τροποποιημένου νόμου, οι οποίοι  περιλαμβάνουν ορισμένους νομοθέτες  στην Εθνοσυνέλευση του Βιετνάμ, εξέφρασαν τους φόβους τους για  κινδύνους  απορρήτου και πιθανές παραβιάσεις δεδομένων, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν το σχέδιό τους για συλλογή και αποθήκευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πολιτών. Καθώς οι σαρώσεις ίριδας και τα δείγματα DNA είναι μοναδικά για μεμονωμένους πολίτες, η αστυνομία στο Βιετνάμ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις λεπτομέρειες για σκοπούς επιτήρησης.  

Επιπλέον, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν  βιομετρικά δεδομένα  για κλοπή ταυτότητας και άλλα συναφή εγκλήματα. 

Και τότε ποιά λύση θα προταθεί;;;

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img