37.2 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΈλον Μασκ: Ετοιμάζουμε κι άλλα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, vid

Έλον Μασκ: Ετοιμάζουμε κι άλλα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διαρκούς αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας της Εθνικής Φρουράς με την Πολεμική Αεροπορία. Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε : Τη Διοίκηση Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση (ΑΒ) «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της διοίκησης ταξίαρχος Χρίστος Χρίστου, και Την 55η Σμηναρχία Μάχης, στην αεροπορική βάση Πάφου, όπου

Ι.Κατς: «Το Ισραήλ περιμένει βοήθεια από τους συμμάχους του σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης»

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Ισραέλ Κατς, υποδεχόμενος τον Γάλλο και τον Βρετανό ομόλογό του, ανακοίνωσε πως περιμένει από τους συμμάχους του να «ενωθούν με το Ισραήλ» για να «επιτεθούν στο Ιράν» αν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί στη χώρα του. «Το Ισραήλ περιμένει από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να πουν ξεκάθαρα και δημόσια στο Ιράν ότι

50.000 Drone όχι 50.000 Tablet

Αν υπήρχε κάποια επαφή με την αμυντική πραγματικότητα, ο ΕΣ θα έπρεπε να αγοράσει 50.000 drone και όχι 50.000 τάμπλετ. Ο ΕΣ δεν είναι ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ούτε υπηρεσία κοινωνικών παροχών, ούτε δασική υπηρεσία, ούτε υγειονομικό ίδρυμα. Ο ΕΣ υπάρχει για να ΣΚΟΤΩΝΕΙ τον εχθρό. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να το συνειδητοτοποιεί η κυβέρνηση, τηρώντας

Καρκινογόνο αρσενικό σε Ιταλικό ρύζι – Ειδοποίηση RASFF

Ρύζι από την Ιταλία ανακλήθηκε στη Σλοβενία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε αρσενικό. Οι αρχές της Σλοβενίας ειδοποίησαν σήμερα το Ευρωπαϊκό σύστημα RASFF για πιθανό κίνδυνο από την υπέρβαση της οριακής τιμής για τον ρύπο αρσενικό σε ρύζι προέλευσης Ιταλίας. H Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Σλοβενίας (UVHVVR) ενημερώθηκε από την αρμόδια επιχείρηση τροφίμων για τα αποτελέσματα
spot_imgspot_img

Ένα δεύτερο άτομο θα λάβει σύντομα το πειραματικό εμφύτευμα εγκεφάλου του Neuralink, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk.

Σε μια ζωντανή ενημέρωση την Τετάρτη, ο Μασκ είπε ότι η χειρουργική επέμβαση σχεδιάζεται να γίνει «την επόμενη εβδομάδα».

Η εταιρεία προχωρά σε αλλαγές στη χειρουργική διαδικασία και την τοποθέτηση της συσκευής για να αποφύγει προβλήματα που προέκυψαν με τον πρώτο συμμετέχοντα, του οποίου το εμφύτευμα αποσπάστηκε μερικώς από τον εγκέφαλο λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Η εταιρεία του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου αναπτύσσει μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή, η οποία χρησιμοποιεί τα σήματα του εγκεφάλου ενός ατόμου για τον έλεγχο μιας εξωτερικής συσκευής (π.χ. ενός πληκτρολογίου ή κινητού).

«Το πρώτο της προϊόν, που ονομάζεται Telepathy, στοχεύει να βοηθήσει τους παράλυτους να χειρίζονται έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη τους».

Ο Μασκ είπε ότι η Neuralink εργάζεται σε ένα δεύτερο προϊόν, που ονομάζεται Blindsight, για να παρέχει τεχνητή όραση σε άτομα που είναι τυφλά.

Να σημειωθεί εδώ πως η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν είναι η μοναδική σε όλο τον κόσμο που προωθεί εγκεφαλικά εμφυτεύματα!

Βραχυπρόθεσμα, η συσκευή (εμφύτευμα) της Neuralink προορίζεται να βοηθήσει άτομα με αναπηρίες, αλλά ο Μασκ είπε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία διεπαφής «για να μετριάσει τον πολιτισμικό κίνδυνο της τεχνητής νοημοσύνης έχοντας μια στενότερη συμβίωση μεταξύ της ανθρώπινης νοημοσύνης και της ψηφιακής νοημοσύνης».

Στα επερχόμενα εμφυτεύματα (σ.σ. άρα θα βγουν περισσότερα από ένα), το σχέδιό μας είναι να σμιλεύσουμε την επιφάνεια του κρανίου πολύ σκόπιμα για να ελαχιστοποιήσουμε το κενό κάτω από το εμφύτευμα… που θα το φέρει πιο κοντά στον εγκέφαλο και θα εξαλείψει μέρος της έντασης στα νήματα“, αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής της εταιρείας, Matthew MacDougall.

απεμπε-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img