28.6 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΈτσι θα… «ζεις» μέσα στην Τεχνητή Νοημοσύνη! Την συνέχεια την έχει...

Έτσι θα… «ζεις» μέσα στην Τεχνητή Νοημοσύνη! Την συνέχεια την έχει γράψει ο Λιακόπουλος

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η στιγμή της κατάρριψης drone της Χεζμπολάχ από την ισραηλινή αεράμυνα (βίντεο)

Βαρύ ήταν το σημερινό χτύπημα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ με την ισραηλινή αεράμυνα να προσπαθεί να αναχαιτίσει ρουκέτες και drone. Μάλιστα βίντεο που έρχεται στην δημοσιότητα δείχνει την στιγμή της κατάρριψης drone από ισραηλινό πύραυλο αεράμυνας. Video purportedly showing a Hezbollah drone destroyed mid flight by Israel. pic.twitter.com/iIujSXhGzc — Joe Truzman (@JoeTruzman) August 25

Ηράκλειο: Συλλήψεις για παράνομη σφαγή 190 κιλών οικόσιτων αιγοπροβάτων

Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο κατηγορούμενοι για παράνομη σφαγή ζώων. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς, που πραγματοποίησαν το πρωί έλεγχο σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του ενός εκ των συλληφθέντων. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφάγια ζώων (10 αιγοπρόβατα) συνολικού βάρους 190 κιλών για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα παραστατικά έγγραφα. Όπως προέκυψε από την

Ξεκινάει η αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Από τα 40άρια στην «ανορθόδοξη» αστάθεια

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε έξι Περιφέρειες – Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας &

Βαρύ χτύπημα της Χεζμπολάχ στο Β.Ισραήλ: «Είναι μόνο η αρχή» – Αντίποινα με 100 μαχητικά στον Λίβανο

Έτοιμη να αναφλεγεί είναι για ακόμα μία φορά η Μέση Ανατολή καθώς η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ εκτόξευσε αυτό που ονόμασε, «πρώτη φάση της εκδίκησης» κατά του Ισραήλ, μπαράζ ρουκετών και drone με την ισραηλινή αεροπορία να επιχειρεί ως απάντηση με μαζικό πλήγμα στο Λίβανο. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (25/8)
spot_imgspot_img

Όλα άλλαξαν για τον Bommer, έναν 61χρονο σχεδιαστή λογισμικού από το Βερολίνο της Γερμανίας, όταν πριν από δύο χρόνια έλαβε μια καταστροφική διάγνωση καρκίνου του παχέος εντέρου. Μετά από πολλές διαδικασίες και σκαμπανεβάσματα, ο παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών συμβιβάστηκε πρόσφατα με το ότι αυτές οι επόμενες εβδομάδες είναι πιθανότατα οι τελευταίες του.

Αλλά η οικογένειά του μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να τον αποχαιρετήσει πραγματικά: ο Μπόμερ εισήγαγε σχολαστικά τις οικείες του αναμνήσεις, τα μοτίβα ομιλίας και τη συνολική του γνώση σε ένα πρώτο στο είδος του, εξελιγμένο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης!

«Μου δίνει την ευκαιρία να αφήσω τις αναμνήσεις μου στο θησαυροφυλάκιο», είπε στην The Post.

Εβδομάδες δοκιμών της νέας τεχνητής νοημοσύνης έδειξαν άμεση ακρίβεια στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκλογικεύσει και να μιλήσει όπως θα έκανε ο Bommer.

Ο άρρωστος στο τελικό στάδιο, αλλά αισιόδοξος πατέρας είπε ότι υπάρχει ένας απλός λόγος για τον οποίο συμφώνησε σε όλα αυτά. Κάτι που θα του λείψει περισσότερο είναι να λέει στους αγαπημένους του για την ζωή, την κοινωνία και την ιστορία! Είναι πρόθυμος να το κάνει όχι μόνο να απαλύνει τον πόνο της οικογένειάς του, αλλά ίσως να τους δώσει συμβουλές με την δική του φωνή σε στιγμές που τις χρειάζονται περισσότερο. Μέσω αυτής της αναδυόμενης τεχνολογίας, μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό — στο διηνεκές.

(…)

Ακούγοντας για την ατυχή μοίρα του Bommer, ιδρυτής γνωστής εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, προσέγγισε τον επί χρόνια φίλο του και έκανε μια ιστορική ερώτηση: Θα ήθελε να απαθανατιστείς στην τεχνητή νοημοσύνη; Απάντησε ναι!

«Δεν είμαι ο τύπος των απομνημονευμάτων. Δεν είμαι ο τύπος που γράφει απομνημονεύματα», είπε. «Είμαι ο τύπος της τεχνολογίας, μου αρέσει η τεχνολογία, έχω δει τι μπορεί να κάνει αυτή η τεχνολογία στο παρελθόν και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ευκαιρία».

Γνωρίζοντας ότι θα κατοχυρωθεί ψηφιακά, ο Bommer παρηγορείται στο γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα (ΕΔΩ) είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο εγκεκριμένα αγαπημένα πρόσωπα.

«Έπρεπε βασικά να κατασκευάσουμε δύο πράγματα. Το ένα είναι, πώς αποτυπώνουμε τα πάντα από το άτομο;», είπε ο ιδρυτής της εταιρείας στο The Post, προσθέτοντας ότι η ομάδα του «έπρεπε να επιταχύνει την ανάπτυξη» για να τελειώσει όσο ο Bommer είναι ακόμα ζωντανός.

Πώς ο άνθρωπος γίνεται μηχανή

Μιλώντας σε μικρόφωνο και συχνά γύρω από αγαπημένα πρόσωπα, ο Bommer συμμετείχε σε πολλές συνεντεύξεις για την ζωή του από το σχολείο μέχρι την ενηλικίωση ακόμα και το πώς έκανε πρόταση γάμου στην γυναίκα του.

«Το άλλο μέρος είναι ότι παίρνουμε περίπου 300 φράσεις εκπαίδευσης [φωνητικές]. Αυτό είναι που τον κάνει AI», πρόσθεσε ο ιδρυτής της εταιρείας!

Αυτός και όλη η οικογένειά του ενθουσιάστηκαν από το πώς το πρόγραμμα ήταν σε θέση να αποτυπώσει με ακρίβεια την προσωπική ουσία του.

Ο ιδρυτής της εταιρείας εξήγησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί σε τρία μέρη: μιλάει για την ζωή και την εποχή του Bommer, επιτρέπει στον εικονικό εαυτό του να συμβουλεύει όσους αλληλεπιδρούν και μια τρίτη «ευφάνταστη» λειτουργία να λέει ιστορίες πριν τον ύπνο ή να γράφει πράγματα όπως ένα συγκινητικό ποίημα στη γυναίκα του.

Κανείς δεν έχει συμμετάσχει σε ένα τόσο εξελιγμένο πρόγραμμα στον βαθμό που έχει συμμετάσχει ο Bommer, είπε ο ιδρυτής της εταιρείας!

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των ανθρώπων για πάντα, αλλά το συγκεκριμένο είπε ότι θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει την μηχανική μάθηση για να δημιουργήσει λογική όπως θα έκανε ο χρήστης του.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα έχει αρκετή διαίσθηση για να διατηρήσει τις αξίες που τήρησε το άτομο κατά την διάρκεια της ζωής του, επιτρέποντας ουσιαστικά στο άτομο να ζήσει σε ψηφιακή μορφή.

Η επόμενη φάση για το πρόγραμμα της τεχνητής νοημοσύνης του Bommer είναι ότι όταν ανακαλεί ιστορίες της ζωής του, οι προκαταρκτικές φωτογραφίες και τα βίντεο θα συνοδεύουν το κείμενο και την φωνή για να δημιουργήσουν ένα τεχνητά ευφυές νευρωνικό δίκτυο που θα ενσωματώνει το θέμα.

Αυτά γράφει η New York Post! Μέχρι πού όμως μπορεί να φτάσει η τεχνολογία; Θυμηθείτε τι έχει γράψει ο Λιακόπουλος: Η Αλήθεια για την Τεχνητή Νοημοσύνη

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img