31.6 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΓιατί και πώς θα μπορούσε ΞΑΦΝΙΚΑ να χαθεί ο έλεγχος στην παγκόσμια...

Γιατί και πώς θα μπορούσε ΞΑΦΝΙΚΑ να χαθεί ο έλεγχος στην παγκόσμια οικονομία! vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βρέθηκε πλαστικό κομμάτι από… κάδο απορριμμάτων μέσα σε ψωμί!

Μαζική ανάκληση σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία, συσκευασμένου ψωμιού στο οποίο βρέθηκαν πράσινα πλαστικά κομμάτια από κάδο. Η Γαλλική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, ανακάλεσε από την αγορά συσκευασμένο ψωμί ολικής άλεσης μέσα στο οποίο βρέθηκαν (και φαίνονται) πλαστικά κομμάτια. Όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσίευσε η Rappel Conso πρόκειται για πράσινο πλαστικό κομμάτι από… κάδο

Δήμαρχος Σαρωνικού στο Newsbomb.gr: «Η φωτιά έκαψε 50 στρέμματα – Δεν κινδύνευσαν σπιτια»

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου στα Καλύβια Θορικού. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ μιλώντας στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, δήλωσε ότι «η φωτιά έκαψε 50 στρέμματα. Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του Σαρωνικού βρέθηκαν στο σημείο». Όπως

Γκουτέρες: Πιέζει τους συνομιλητές του για να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τις συνεχιζόμενες απώλειες ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, μετά τον βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σε σχολείο στην πόλη της Γάζας που φιλοξενούσε εκατοντάδες οικογένειες εκτοπισμένων Παλαιστινίων. «Ο Γενικός Γραμματέας διαπιστώνει με θλίψη ότι η απόφαση 2735 (2024) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει ανεφάρμοστη»

Τριντό: Παροτρύνει τους υπηκόους του Καναδά να φύγουν «αμέσως» από τον Λίβανο

«Ευθύνη όλων των Καναδών (σ.σ. που βρίσκονται εκεί) είναι να κάνουν ό,τι μπορούν για να φύγουν από τον Λίβανο όσο τα αεροδρόμια είναι ακόμη ανοικτά», είπε ο κ. Τριντό, τονίζοντας πως ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανική Χεζμπολά είναι «αληθινός». Στον Λίβανο βρίσκονται κάπου 20.000 Καναδοί, υπολογίζουν οι αρχές. Στα

Βαρύ το κόστος της επίθεσης στο Κουρσκ: Οι Ουκρανοί έχασαν 2.000 στρατιώτες μέσα σε μία ημέρα σε όλα τα μέτωπα

Βαρύτατες απώλειες έχει κοστίσει στους Ουκρανούς η επίθεση στο Κουρσκ σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός και να αναγκαστούν οι Ρώσοι να αποσύρουν δυνάμεις από το μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας στο οποίο προελαύνουν σχεδόν στο σύνολο του. Κάτι το οποίο όχι μόνο δεν συνέβη αλλά αντιθέτως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους προς τις
spot_imgspot_img

μίλησε σε νέο απόσπασμα στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στην πραγματική διάσταση της οποίας δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία ο πολύς κόσμος!

Σε αυτό το απόσπασμα ανέφερε το γιατί και πώ η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε ξαφνικά να πάρει από τους ανθρώπους το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου (αν όχι ολόκληρο) του οικονομικού συστήματος:

«Τώρα ο κίνδυνος είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε αφενός, στα χέρια κακών παραγόντων, να καταστρέψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων κι αφετέρου, η κύρια εμπιστοσύνη θα είναι μεταξύ διαφορετικών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Έτσι, φανταστείτε απλά ένα σενάριο όπου το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στον πλανήτη πραγματοποιείται από την τεχνητή νοημοσύνη, οι άνθρωποι έχουν απωλέσει την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού συστήματος -αυτό είναι υπερβολικά περίπλοκο για τους εγκεφάλους μας- και υπάρχει μια οικονομική κρίση, και κανένας άνθρωπος πολιτικός δεΝ μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει. Πρέπει να βασιστούμε στην τεχνητή νοημοσύνη να μας πει ποια είναι η κρίση και ποιες είναι οι ενδεχόμενες λύσεις.

Οι πολιτικές συνέπειες είναι επικίνδυνες σε διάφορα επίπεδα αλλά προφανέστατα, αυτό πραγματικά δίνει τον έλεγχο ενός πολύ σημαντικού τμήματος του κόσμου κι ενός πολύ σημαντικού τμήματος της πολιτικής σε μια μη-ανθρώπινη νοημοσύνη την οποία αδυνατούμε να ελέγξουμε και να επιβλέψουμε».

photo freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img