17 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΚι όμως! Προσκαλούν Ευρωπαίους πολίτες να γίνουν πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για...

Κι όμως! Προσκαλούν Ευρωπαίους πολίτες να γίνουν πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βίντεο: Οι Ουκρανοί επιστρατεύουν έφηβα κορίτσια για να σκάβουν χαρακώματα!

Το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση για την Ουκρανία στα πολεμικά μέτωπα απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο στο οποίο φαίνονται κορίτσια στην εφηβεία να σκάβουν χαρακώματα για να σταματήσουν κάποια μελλοντική επίθεση των Ρώσων! Λόγω της λειψανδρίας η κυβέρνηση Ζελένσκι αναγκάζεται να προσφύγει σε ακραία μέτρα που είναι η χρήση παιδιών έστω και σε βοηθητικές πολεμικές

Lidl Cz: Τρεις ανακλήσεις από τις αρχές για μολυσμένα και παραποιημένα δημοφιλή προϊόντα

Στα “μανταλάκια” από τις αρχές της Τσεχίας το σουπερμάρκετ Lidl για παραπλάνηση καταναλωτών και για μολυσμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία οι απαιτούμενες πληροφορίες στις ετικέτες τροφίμων πρέπει –μεταξύ άλλων- να είναι ακριβείς ευδιάκριτες και μη παραπλανητικές. Επιπλέον πρέπει να αναφέρεται η ποσότητα των συστατικών που εμφανίζονται στην ονομασία του προϊόντος (π.χ. στη «μηλόπιτα»

Καιρός: Ανάβουν οι σόμπες – Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται τα πρώτα χιόνια

Με χαμηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει το σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ωστόσο εκτός από την ψύχρα που θα επικρατήσει, οι βροχές θα είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη

Ισχυρός σεισμός στα ανοικτά της Σητείας – Αισθητός σε μεγάλο τμήμα της νοτιοατολικής Κρήτης

Ισχυρός σεισμός , εντάσεως 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/10, 10:08) στα ανοικτά της Ζάκρου, στην ανατολική Κρήτη. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο εντοπίζεται στα 13 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Ζάκρου, ενώ, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στο Κίεβο σήμερα

«Σήμερα πηγαίνω στην Ουκρανία. Υποστήριξη, ακόμα και πάντα, στην αντίσταση της Ουκρανίας εναντίον της ρωσικής επίθεσης», είχε δηλώσει μέσω του X χθες, Παρασκευή, το βράδυ, την παραμονή της πρώτης επίσκεψής του στη χώρα. Ο Μπαρό έφθασε στο Κίεβο ενώ η πρωτεύουσα βρίσκεται σε αντιαεροπορικό συναγερμό εξαιτίας της απειλής επίθεσης από ιρανικής κατασκευής ρωσικά επιθετικά μη
spot_imgspot_img

Ανοιχτή πρόσκληση στους Ευρωπαίους πολίτες «με πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος και ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», να γίνουν νέοι πρεσβευτές του και «να αναλάβουν δράση και να ηγηθούν πρωτοβουλιών για το κλίμα στις κοινότητές τους», απευθύνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να εμπνεύσετε την αλλαγή, να υποστηρίξετε τις πολιτικές για το κλίμα και να γίνετε μέλος ενός διεθνούς δικτύου, το οποίο έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, που κοινοποίησε με Δελτίο Τύπου, το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα.

Σχετικά με το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα», σημειώνεται ότι πρόκειται για «μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενώνει ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και από διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς, με σκοπό την προστασία του πλανήτη» και «κύριος στόχος είναι η κινητοποίηση πολιτών και κοινοτήτων για δράση και υποστήριξη κλιματικών πολιτικών, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας βιώσιμης Ευρώπης».

Η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα που είναι ήδη ενεργοί σε δράσεις για το κλίμα και επιθυμούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους, όπως επιχειρηματίες, αρμόδιους Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.ά.

Η κατάθεση της αίτησης μπορεί να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (European Climate Pact).

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img