29.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΟ Mark Zuckerberg προβλέπει ένα σούπερ δυστοπικό μέλλον που όλοι θα φοράνε...

Ο Mark Zuckerberg προβλέπει ένα σούπερ δυστοπικό μέλλον που όλοι θα φοράνε το ίδιο πράγμα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Άγνωστοι πέταξαν πακέτο με χειροβομβίδες κατά αστυνομικών στο Κερατσίνι – Φόβοι ότι είναι παγιδευμένο

Καταδίωξη έλαβε χώρα στο Κερατσίνι όπου δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή πέταξαν πακέτο με χειροβομβίδες κατά αστυνομικών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μηχανή να σταματήσει για έλεγχο στην περιοχή του Κερατσινίου. Ο αναβάτης δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη των Αστυνομικών και μαζί με

Ψεύτικες ετικέτες επιθεώρησης οδήγησαν στην ανάκληση περίπου 3 τόνων αλλαντικών

Εταιρεία στις ΗΠΑ διέθετε προϊόντα με ετικέτες από τον USDA χωρίς να έχει ελεγχθεί. Η επιχείρηση Hickory Hollow Jerky, των ΗΠΑ ανακαλεί 2,8 τόνους έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων που παρήχθησαν χωρίς να έχει γίνει έλεγχος από τους ομοσπονδιακούς επιθεωρητές του FDA και του FSIS. Πρόκειται για προϊόντα μοσχαρίσιου και μπέικον jerky που παρήχθησαν σε διάφορες

Καιρός: Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι μέχρι το βράδυ – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σήμερα, Σάββατο 31/8, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα

Καιρός: Επιμένει και σήμερα η κακοκαιρία – Βροχές στην Αττική από το μεσημέρι

Και σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η αστάθεια του καιρού, τελευταία μέρα του καλοκαιριού, καθώς σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης που εκδόθηκε στις 29-08-2024 οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας. Οι αέριες μάζες θα επηρεάσουν κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας

Συναγερμός για βόμβα σε σούπερ μάρκετ στα Άνω Πατήσια

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Άνω Πατήσια επί της οδού Πατησίων. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής. Έχουν βγει έξω εργαζόμενοι και πελάτες. 0102 0202
spot_imgspot_img

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει προβλέψει ένα πολύ δυστοπικό μέλλον όπου όλοι θα φορούν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Έχει κάνει μερικές ενδιαφέρουσες… “προβλέψεις” σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια, και υπολογίζει ότι όλοι θα τη φοράμε στα πρόσωπά μας.

Όταν μίλησε με τον άλλο γίγαντα του κλάδου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang, σε ένα συνέδριο τον περασμένο μήνα, ο Zuckerberg μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον της τεχνολογίας, ότι δηλαδή μια μέρα όλοι θα ζήσουμε την τεχνολογία hands-free με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δήλωση μόδας.

Η άνοδος των έξυπνων γυαλιών πρόκειται να γίνει η νέα επιτυχία, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο.

Στο συνέδριο, είπε: «Νομίζω ότι αυτό στο οποίο θα καταλήξετε είναι απλώς μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικά πιθανά προϊόντα γυαλιών, με διαφορετικό εύρος τιμών και με διαφορετικά επίπεδα τεχνολογίας σε αυτά.

«Λοιπόν, νομίζω, με βάση αυτό που βλέπουμε τώρα με τα γυαλιά Ray-Ban Metas, θα υποθέσω ότι τα γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης χωρίς οθόνη στην τιμή περίπου των $300 θα είναι ένα πραγματικά σπουδαίο προϊόν που, δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων, ή εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τελικά, και θα έχουν σούπερ διαδραστική τεχνητή νοημοσύνη με την οποία θα αλληλεπιδρούν».

Η εταιρεία Meta του Zuckerberg κυκλοφόρησε τα δικά της έξυπνα γυαλιά το 2021, τα οποία ήταν μια συνεργασία με την Ray-Bans και νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί στα γυαλιά.

Ο συνιδρυτής του Facebook συνέχισε λέγοντας: «Ο στόχος ήταν, να προσθέσουμε όσο περισσότερη τεχνολογία μπορούμε — καταλαβαίνοντας ότι δεν είμαστε ακόμα σε θέση να φτάσουμε στο ύψιστο τεχνικά, αλλά στο τέλος, θα είναι σαν υπέροχα γυαλιά».Η ιδέα είναι ότι τα τσιπ ενσωματωμένα στα γυαλιά να τους επιτρέψουν να έχουν ολογραφική οθόνη.

Διαθέτουν επίσης αισθητήρες κάμερας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και ζωντανή ροή στο Instagram ή να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις στο WhatsApp .

Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που εργάζονται σε παρόμοια προϊόντα και η Google δοκιμάζει διαφορετικά μοντέλα αυτών των έξυπνων γυαλιών από το 2013.

Μια εταιρεία που ονομάζεται Snap Inc. κατασκεύασε επίσης τα Spectacles, τα οποία είναι γυαλιά με ενεργοποιημένη την επαυξημένη πραγματικότητα.

Οπότε, ο Zuckerberg “βλέπει” ότι το μέλλον της τεχνολογίας θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα γυαλιά που φοράμε.

photo: epa-epa

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img