34 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΡωσία/Κίνα: Παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα! Ποιά θα είναι η «λύση»;

Ρωσία/Κίνα: Παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα! Ποιά θα είναι η «λύση»;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία ανέστειλε τις μετακινήσεις του προσωπικού της στο εξωτερικό

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέστειλε τις μετακινήσεις στο εξωτερικό του προσωπικού της, στο πλαίσιο της κατάστασης επιφυλακής στην οποία βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός λόγω του ενδεχομένου επιθέσεων κατά του Ισραήλ από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή έπειτα από την εξόντωση ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Οι οδηγίες του ισραηλινού

Τούρκος ΥΠΑΜ: Θα πάρουμε νέα F-16, αλλά θέλουμε και μαχητικά Eurofighter

δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, σε γραπτή συνέντευξή του στο Reuters. «Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέχρι να παραδοθεί και το τελευταίο αεροσκάφος» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός και διευκρίνισε παράλληλα ότι η Τουρκία επιθυμεί να προμηθευτεί Eurofighter από Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη εξέλιξη. Για το ενδεχόμενο

Ηπατίτιδα Ε σε κυνήγι αγριογούρουνου – Ιταλική επιστημονική μελέτη

Ανίχνευση του ιού της ηπατίτιδας Ε σε εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος κυνηγιού (αγριογούρουνο). Η κατανάλωση ωμού ή μη μαγειρεμένου κρέατος αγριόχοιρου (WB) θεωρείται σημαντικός παράγοντας κινδύνου για μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Ε (HEV) στους ανθρώπους. Ο ιός της ηπατίτιδας Ε έχει παγκόσμια κατανομή, είναι η πιο κοινή αιτία οξείας αυτοπεριοριζόμενης ηπατίτιδας παγκοσμίως και το

Αποκλειστικό βίντεο: Αστυνομικοί ΟΠΚΕ εγκλωβίστηκαν στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών | OPEN TV

Αποκλειστικό βίντεο: Αστυνομικοί ΟΠΚΕ εγκλωβίστηκαν στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών Αποκλειστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί ΟΠΚΕ εγκλωβίστηκαν στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού των πολιτών.

Φωτιά στην Αττική: Ανοιχτά τα ΚΑΠΗ Πικερμίου και Ραφήνας για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Για τους πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται σε πολλά σημεία της Αττικής, ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου διαθέτει για φιλοξενία το ΚΑΠΗ Πικερμίου (επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 8) και ΚΑΠΗ Ραφήνας (επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 21), τα οποία διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και παρέχεται
spot_imgspot_img

Όπως γράφει μεταξύ άλλων το γερμανόφωνο Russia Today:

Οι ρωσικές εταιρείες λαμβάνουν όλο και περισσότερο εμβάσματα από διασυνοριακές πληρωμές σε γιουάν. Ως εκ τούτου, έχει καταστεί δύσκολο για τις ρωσικές εταιρείες να πραγματοποιούν διασυνοριακές πληρωμές σε κινεζικό νόμισμα και γενικά να συνεργάζονται με κινεζικές εταιρείες. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Kommersant , επικαλούμενη πηγές της. Σχεδόν στο 80 τοις εκατό των περιπτώσεων, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επιστροφές – η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη κάθε μέρα. Οι Κινέζοι εταίροι γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και απαιτούν όλο και περισσότερα έγγραφα και στοιχεία από τη ρωσική πλευρά. 

Η Kommersant γράφει: “Οι άμεσες μεταφορές γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, αναγκάζοντας τους πελάτες να καταφεύγουν σε μεσάζοντες και να χρεώνουν πρόσθετες χρεώσεις για τις συναλλαγές. Οι κίνδυνοι των διασυνοριακών διακανονισμών θεωρούνται από τους συμμετέχοντες στην αγορά ως ένας από τους πιο έντονους κινδύνους αυτή την στιγμή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι στη χρήση ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (DFA) είναι διαθέσιμα για διακανονισμό.”

Τα DFA είναι ψηφιακά δικαιώματα για ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο όπως μέταλλα, ακίνητα ή δικαίωμα χρηματικής απαίτησης. Η έκδοσή τους και η λογιστική τους γίνεται με την εισαγωγή εγγραφών σε μια βάση δεδομένων που τροφοδοτείται από blockchain (η τεχνολογία σε σχέση με τα εικονικά νομίσματα ή αλλιώς κρυπτονομίσματα). Η ψηφιακή μορφή των συμφωνιών καθιστά σημαντικά πιο εύκολη την προσέλκυση κεφαλαίων και την μείωση του κόστους τους. Η ψηφιοποίηση στον τραπεζικό τομέα έχει συμβάλει σημαντικά στην εισαγωγή των DFA καθώς και του ψηφιακού ρουβλίου. Αρχικά η ρωσική νομοθεσία απαγόρευε την χρήση των DFA για πληρωμές, αλλά πρόσφατα ψήφισε έναν νέο νόμο που επιτρέπει την χρήση τους για διασυνοριακές πληρωμές, ακριβώς για να παρακάμψει τις κυρώσεις. Επομένως το καθετι οδηγεί σε όλο και περισσότερη ψηφιοποίηση και όπως έχει πει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν με αφορμή τα ψηφιακά ρούβλια: «Να μην χάσουμε την ευκαιρία»!

Συνεχίζει το RT:

Οι δευτερεύουσες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνονται για τις δυσκολίες στη διεξαγωγή συναλλαγών με Κινέζους εταίρους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε διάταγμα για δευτερεύουσες κυρώσεις τον Δεκέμβριο του 2023 και έγινε αισθητά χειρότερη μετά το πακέτο κυρώσεων του Ιουνίου. Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα που μεταφέρθηκαν μπορεί να παραμείνουν εκεί για αρκετές εβδομάδες και στην συνέχεια να ακυρωθούν χωρίς εξήγηση, με τον πληρωτή να χάνει χρήματα μέσω προμηθειών και συναλλαγματικών διαφορών.

(…)

Για να λύσουν το πρόβλημα των πληρωμών, οι εταιρείες πρέπει τώρα να ανοίξουν λογαριασμούς σε πέντε ή έξι τράπεζες, αναφέρουν ειδικοί του κλάδου. Ορισμένοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πρακτόρων πληρωμών, γεγονός που φυσικά κάνει τις συναλλαγές πιο ακριβές – επειδή οι προμήθειες για τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να κυμαίνονται από 3 έως 5 έως 8 έως δέκα τοις εκατό (σ.σ. Επομένως η κυριαρχία του ψηφιακού χρήματος σε μακροοικονομικό και μικροοικονομικό επίπεδο θα δώσει ενδεχομένως την «λύση»..

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img