30.6 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΣτα πιο αγαπημένα φαγητά; Δείτε πως προτείνουν να προσφέρουν τα έντομα!!!

Στα πιο αγαπημένα φαγητά; Δείτε πως προτείνουν να προσφέρουν τα έντομα!!!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Έλεγχος μυκοτοξινών στα δημητριακά και ασφαλής αποθήκευση

Επιστημονική μελέτη για την παρουσία μυκοτοξινών σε βρώμη και κριθάρι. Στόχος επιστημονικής μελέτης με επικεφαλής τον καθηγητή Ασφάλειας Τροφίμων, στο Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ, Chris Elliott και ομάδα ερευνητών, από το Πανεπιστήμιο Teagasc-Ashtown Food Research Centre, ήταν να επανεξετάσει (και, όπου είναι δυνατόν, να εξειδικεύσει) τις τρέχουσες μεθόδους

Πυροσβεστική: 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες – «Βροχή» τα πρόστιμα για εμπρησμούς

Από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής (23/8), έως τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (24/8), εκδηλώθηκαν 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1827361354505683085 Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

Οι Τσετσένοι αιχμαλώτισαν δέκα Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kursk

ανέφερε νέες επιτυχίες των μαχητών του στην περιοχή του Kursk σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram. Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ουκρανοί στο τμήμα της γραμμής επαφής που ελέγχεται από την ειδική μονάδα «Akhmat» έχασαν ένα κύριο άρμα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και άλλα. Ο Alaudinov ανέφερε επίσης μεγάλες απώλειες προσωπικού στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Δέκα

Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε σε Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυραύλων. Παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία «παραμένει μια ελεύθερη χώρα», αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας – παραμονή της επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας – πως «ο πόλεμος θα τελειώσει με μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία». Η
spot_imgspot_img

Οι ειδικοί συνιστούν να ενσωματώνεται το αλεύρι από έντομα σε δημοφιλή προϊόντα διατροφής, καθώς γίνεται σαφές ότι η υπέρβαση του «παράγοντα απέχθειας» που σχετίζεται με τα έντομα αποδεικνύεται υπερβολική για τους δυτικούς καταναλωτές.

Μια εργασία που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στην Βενετία της Ιταλίας, αποκάλυψε ότι μόνο το 13% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν πρόθυμοι να καταναλώνουν έντομα σε τακτική βάση, με το 47% να λέει ότι δεν θα το έκανε σε καμία περίπτωση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αντιλήψεις για την κατανάλωση εντόμων ήταν γενικά αρνητικές, με τους συμμετέχοντες να αναμένουν χαμηλότερα επίπεδα απόλαυσης και γεύσης από άλλα τρόφιμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η ενσωμάτωση του «αλεύρου» εντόμων σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως προφανώς το ψωμί, τα ζυμαρικά και η πίτσα, θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι αισθήσεις απέχθειας που σχετίζονται με την κατανάλωση προϊόντων εντόμων.

«Ο παράγοντας απέχθειας που σχετίζεται με την κατανάλωση ολόκληρων εντόμων θα μπορούσε να ξεπεραστεί με την ενσωμάτωση αλεύρων από έντομα σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία σε προϊόντα ρυζιού ενισχυμένα με αλεύρια γρύλων κ.α. σε άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά αν τα έντομα πρόκειται να είναι ένα βασικό μέρος της δυτικής διατροφής, ο παράγοντας αηδίας είναι μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Εξάλλου, μπορεί τελικά να μην υπάρχει επιλογή με την κλιματική αλλαγή και την προβλεπόμενη παγκόσμια πληθυσμιακή αύξηση», λέει η συν-συγγραφέας Δρ. Maxine Sharps από το Πανεπιστήμιο De Montfort σε μια ανακοίνωση μέσων ενημέρωσης.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που η κατανάλωση κρέατος συμβάλλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τα έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, χαμηλά λιπαρά και είναι εύκολο να καλλιεργηθούν. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η κατανάλωση εντόμων είναι συνηθισμένη, αλλά θέλαμε να δούμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτει!

Η ομάδα κατέληξε σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 603 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέτει ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα και το μορφωτικό τους επίπεδο καθώς και το επίπεδο ανησυχίας τους για το περιβάλλον.

Τους ζητήθηκε επίσης να συμπληρώσουν μια «κλίμακα απέχθειας για τα τρόφιμα», η οποία τους ρώτησε αν θα έτρωγαν παραπροϊόντα, μουχλιασμένα τρόφιμα και περιλάμβανε ερωτήσεις για το πώς πιστεύουν ότι θα έχουν γεύση τα έντομα.

Συνολικά, μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να καταναλώνει τακτικά έντομα, σε σύγκριση με το 47% που δήλωσε ότι δεν θα ήταν πρόθυμο και το 40% που απάντησε «ίσως» ή «δεν είμαι σίγουρος».

H Dr Lauren McGale, λέκτορας ψυχολογίας στο Edge Hillείπε: «Τα έντομα είναι μια δυνητικά πλούσια πηγή πρωτεϊνών και μικροθρεπτικών συστατικών και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή λύσης στο διπλό βάρος της παχυσαρκίας και του υποσιτισμού. Ορισμένες πρωτεΐνες εντόμων, όπως οι αλεσμένοι γρύλοι ή οι λυοφιλοποιημένοι σκώληκες, είναι φθηνότερες και ευκολότερες στην καλλιέργεια, συχνά χαμηλότερες σε λιπαρά και έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τα παραδοσιακά ζώα».

 O Dr Jay Duckworth του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ προσέθεσε: «Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να τρώνε έντομα σε όλο τον κόσμο, και σε ορισμένα μέρη θεωρείται ακόμη και λιχουδιά, αλλά όχι στη δυτική κουλτούρα, όπου συνήθως το θεωρούμε αηδιαστικό ή καινοτόμο φαγητό».

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img